Nytårsmenu 2011

Udgivet af den 29. december, 2011 i Menuer og opskriftssamlinger | 0 kommentarer


Nytårsmenu

Nu nærmer nytåret 2011 sig, og det er en fantastisk anledning til at lave et lidt ekstraordinært måltid og drikke noget fantastisk vin hertil – og ikke mindst nogle gode bobler!

I år skal kæresten og jeg over til et vennepar og fejre nytår, og det er primært os, der står for maden. Min gode kammerat fra Vinens Verden har været så venlig at finde en masse (forhåbentlig) god vin til vores menu, der er som følger:

 

Nytårsmenu 2011

Snack
Hjemmelavede saltmandler og sprød grød
1999 Vintage Brut, Duval-Leroy, Champagne

Forret
Ristede kammuslinger, lys kalvefond, trøffelolie og jordskokker
2008 Savigny-Lès-Beaune, Les Vergelesses Louis Jadot

Hovedret
Beef Wellington, selleripuré, kartoffelfondant og rødvinssauce
2004 Uriah Walla Walla, Spring Valley Vineyard

Præ-dessert
Chokolademousse, appelsin og pistaciekrokant
2006 Ice Wine Chenin, Chateau Ste. Michelle

Dessert
Citrontærte med brændt marengs
2006 Ice Wine Chenin, Chateau Ste. Michelle

 

Som nogen måske har bemærket (eller set på billedet), havde vi oprindeligt valgt en Chateau Ste. Michelle Dr. Loosen,  2008 Riesling Eroica til forretten, men den er blevet opgraderet til en go’ flaske hvid bourgogne, da dette skulle være et bedre match til retten.

Dessertvinen er primært et match til citrontærten, men skulle også komplimentere chokolademoussen ganske fint, så det glæder vi os til at smage.

Derudover har jeg fundet en flaske engelsk mousserende, Ridgeview Wine Estate, 2009 Bloomsbury Brut, og en flaske italiensk mousserende, Ferrari Rosé , til midnat. Vi har ydermere valgt at droppe kransekagen, da ingen af os er helt vilde med det, og lavet nogle lækre chokoladetrøfler på den resterende Valrhona Manjari 64% chokolade fra chokolademoussen i stedet for.

Opskrifter kommer på bloggen engang i det nye år.

Godt nytår til Jer alle, og tak fordi I læser med på bloggen.

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!