Nu nærmer nytåret 2011 sig, og det er en fantastisk anledning til at lave et lidt ekstraordinært måltid og drikke noget fantastisk vin hertil – og ikke mindst nogle gode bobler!
I år skal kæresten og jeg over til et vennepar og fejre nytår, og det er primært os, der står for maden. Min gode kammerat fra Vinens Verden har været så venlig at finde en masse (forhåbentlig) god vin til vores menu, der er som følger:
Nytårsmenu 2011
Snack
Hjemmelavede saltmandler og sprød grød
1999 Vintage Brut, Duval-Leroy, Champagne
Forret
Ristede kammuslinger, lys kalvefond, trøffelolie og jordskokker
2008 Savigny-Lès-Beaune, Les Vergelesses Louis Jadot
Hovedret
Beef Wellington, selleripuré, kartoffelfondant og rødvinssauce
2004 Uriah Walla Walla, Spring Valley Vineyard
Præ-dessert
Chokolademousse, appelsin og pistaciekrokant
2006 Ice Wine Chenin, Chateau Ste. Michelle
Dessert
Citrontærte med brændt marengs
2006 Ice Wine Chenin, Chateau Ste. Michelle
Som nogen måske har bemærket (eller set på billedet), havde vi oprindeligt valgt en Chateau Ste. Michelle Dr. Loosen, 2008 Riesling Eroica til forretten, men den er blevet opgraderet til en go’ flaske hvid bourgogne, da dette skulle være et bedre match til retten.
Dessertvinen er primært et match til citrontærten, men skulle også komplimentere chokolademoussen ganske fint, så det glæder vi os til at smage.
Derudover har jeg fundet en flaske engelsk mousserende, Ridgeview Wine Estate, 2009 Bloomsbury Brut, og en flaske italiensk mousserende, Ferrari Rosé , til midnat. Vi har ydermere valgt at droppe kransekagen, da ingen af os er helt vilde med det, og lavet nogle lækre chokoladetrøfler på den resterende Valrhona Manjari 64% chokolade fra chokolademoussen i stedet for.
Opskrifter kommer på bloggen engang i det nye år.
Godt nytår til Jer alle, og tak fordi I læser med på bloggen.