Madplan for uge 43 og 44

Udgivet af den 21. oktober, 2015 i Madplaner


Madplan for uge 43 og 44

Efteråret er for alvor kommet, og med sig har den en masse dejlige grøntsager, som selvfølgelig skal bruges. Ugens madplan gør brug af de dejlige rodfrugter, græskar og andre gode sager, som især denne årstid er fuld af. 

Denne uge er det mig, Maiken, som har fået lov til at skrive om ugens madplan. Når vi herhjemme laver madplan for ugen, så gør vi det altid i fælleskab i weekenden. Jeg synes faktisk, at det kan være helt hyggeligt at sidde og planlægge ugens mad, og så giver det et godt overblik, som er guld værd, når man står midt på ugen og er stresset over en opgave på studiet eller lignende. Ved hjælp af planlægningen kan vi klare stort set hele ugens indkøb på én gang, og vi skal ikke stresse over maden i hverdagen, men kan i stedet bare nyde al den lækre mad og hygge os med det.

Madplanen her på bloggen er ment som inspiration og ikke nødvendigvis noget, som man behøver følge slavisk. Herhjemme spiser vi ofte det samme et par dage i træk, og nogle gange kan det også være nødvendigt at gentænke madplanen lidt, når man er nået et par dage ind i ugen, hvis man pludselig står med nogle uventede rester eller en masse grøntsager, som man ikke havde taget med i planerne.

Denne uge er der blandt andet stegt lange med stuvet kålrabi og grønkål på menuen. Kålrabi er faktisk en grøntsag, som vi aldrig rigtig havde brugt eller kendte særlig meget til før sidste år. Men da vi først havde smagt den, blev vi rimelig vilde med den, og den er især lækker i en stuvning som denne, så det kan klart anbefales, hvis du, ligesom os, ikke har spist kålrabi før.

En anden af ugens retter er chili sin carne, som er en vegetarisk chiligryde. Vi spiser rimelig ofte vegetarisk, især i hverdagene, hvilket der, som Martin før har nævnt, er flere grunde til. Når man som os gerne vil købe økologisk kød, så er det unægteligt lidt dyrere. Derfor er vegetarisk mad en super god løsning et par gange om ugen, da det både er lækkert, sundt og billigere, og så skåner man også miljøet ved at skære lidt ned på kødforbruget. Chili sin carne er et rigtig godt bud på en lækker og sund vegetarisk ret, som passer perfekt til de kolde efterårsaftener.

Ugens madplan

Når det bliver weekend er det rigtig dejligt at sidde og hygge ved morgenbordet med noget ekstra lækkert morgenmad. Skal det være rigtig luksus, så kan disse scones med tranebær og kardemomme anbefales. De kan selvfølgelig også nydes til eksempelvis eftermiddagskaffen. Og husk også, at det er ved at være tiden, hvis du skal lave din egen julesnaps eller kryddersnaps generelt. Mange er lidt skeptiske overfor snaps, og det var jeg også selv engang, men en lækker hjemmelavet snaps er altså bare noget helt andet end de billige, som man drikker iskolde til julefrokosten, så det kan kun anbefales at kaste sig ud i at lave sin egen snaps.

Maiken Bundgaard

Madøre med en forkærlighed for bagning og surdejseksperimenter. Jeg er vild med at lave simple, lækre og nærende retter, som bringer glæde i hverdagen. Økologi, kvalitet og råvarer i sæson er nøgleord i mit køkken. I øvrigt så er jeg Martins bedre halvdel, også kendt som fru rigeligtsmør.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.