Pasta med squash og bacon – opskrift på cremet pastaret

Udgivet af den 6. august, 2020 i Pizza, pasta og ris


Pasta med squash, bacon, creme fraiche og parmesan

Pastaretter er en hverdagsfavorit herhjemme. Det er nemt og hurtigt at bikse en pastaret sammen, og det er også ofte en god måde at få brugt lidt forskellige rester i køleskabet på. Det er både lækkert at lave mere lette og sommerlige pastaretter, men jeg er personligt også ret vild med de mere cremede og smovsede af slagsen. Denne opskrift på pasta med squash og bacon byder på en cremet sauce med creme fraiche og masser af friskrevet squash! Det er nemt og særligt lækkert her i sensommeren, hvor squashene har masser af smag.

Squash i sensommeren

Vi har de sidste par år med stor succes dyrket squash i haven. I år har vi to planter, og det er mere end rigeligt til vores forbrug. På trods af den ret kølige juli måned, som vi har haft i år, så giver planterne fint med squash for tiden. Vi plukker løs, og det er med at være opmærksom, for de vokser hurtigt! Hvis man ikke lige holder øje, så er squashene pludselig blevet kæmpestore på få dage.

Squash i køkkenet og fryseren

Squash er egentlig mest delikate, når de ikke er alt for store. Hvis de bliver for store, så egner de sig bedst til at blive revet. Sidste år havde vi også enorme mængder squash, så der forsøgte vi os med at rive nogle portioner og komme dem i fryseren. Det fungerer faktisk fint, og hvis man har sådan en portion liggende i fryseren, så er denne ret endnu hurtigere at lave.

Hvis man sørger for at plukke sine squash, mens de er små, så smager de godt rå i salater eller lignende. Jeg er også glad for blot lige at stege stykker af squash hurtigt af på panden, og så spise dem som tilbehør eller f.eks. i en panzanella. Andre gode måder at få brugt sine squash på er i tærter og bagværk. Squashbrud og surdejsboller med squash er super lækkert, og squashen bidrager både med en mild smag og sødme samt holder bagværket saftigt og friskt. Squash smager også dejligt skåret i helt tynde skiver på en kartoffelpizza.

Som sagt så har vi to planter i år: den ene er en klassisk lysegrøn sort, den anden er en lidt sjovtformet gul slags. Begge smager skønt, men til denne pastaret var det de grønne, som blev brugt. Du kan dog naturligvis bruge lige nøjagtig den sort, du nu har liggende til denne ret.

Pasta med squash og bacon – og alle mulige andre pastaretter

Jeg er vild med pasta! Når jeg er alene hjemme, laver jeg ofte en hurtig pastaret med noget fusili eller penne til mig selv. Gerne en dobbeltportion, så der er til madpakken dagen efter også. Sådanne pastaretter kan stort set altid laves ud fra de ingredienser, man nu lige har liggende. Det er en oplagt måde at få brugt rester på samt også en nem måde at lave vegetariske eller blot kødfattige retter på. Denne opskrift på pasta med squash og bacon kunne sagtens være sådan en ret, som jeg ville lave, når det skal være nemt eller gå lidt stærkt på en hverdagsaften.

Læs også: Spaghetti med italienske kødboller i tomatsauce

Pasta kan dog meget mere end bare de hverdagsvenlige, hurtige retter. Når det skal være ekstra lækkert og weekendagtigt, så er det skønt at lave pastaretter med braiserede saucer, som kræver længere tid. En rigtig god spaghetti bolognese eller andre typer ragu (f.eks. en oksehaleragout) er for mig en sådan luksuriøs pastaret, som bare smager skønt!

Der findes naturligvis mange typer pasta, og man kan også vælge at lave sin egen, friske pasta. Det er super nemt, men selvfølgelig lidt mere tidskrævende end bare at åbne en pakke fra skabet. Prøv dig frem med de forskellige pastatyper og find din favorit til retter som denne.

Pasta med squash og bacon – opskrift på cremet pastaret

Cremet og lækker pastaret med masser af frisk squash
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Rate
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Maiken Bundgaard

Ingredienser

  • 400 g pasta f.eks. spaghetti
  • 600 g squash groftrevet
  • 160 g bacon
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g creme fraiche 18%
  • citronsaft
  • parmesan revet
  • 1 dl pastavand

Sådan gør du

  • Sæt en stor grydefuld vand over til pastaen. Husk at komme godt med salt i vandet. Mens vandet koger op, kan du gå i gang med pastasaucen.
  • Kog pastaen efter pakkens anvisning når vandet koger.
  • Riv squashen groft, snit hvidløg fint og skær baconen ud i tern.
  • Varm en gryde op og steg baconen ved middelvarme til den er let gylden.
  • Tilsæt squash og hvidløg og lad det stege med i 5-10 minutters tid.
  • Når pastaen er færdig, tages lidt af kogevandet fra til saucen og resten af vandet hældes fra.
  • Kom det stegte squash, bacon og hvidløg op til pastaen.
  • Tilsæt creme fraiche og lidt friskrevet parmesan og rør det hele godt rundt over lav varme.
  • Smag saucen til med citronsaft, salt og peber og justér evt. konsistensen med lidt af kogevandet fra pastaen. Pastaen må gerne være lidt til den våde side, da den sætter sig lidt, så snart den kommer på tallerkenerne.
  • Servér retten med ekstra revet parmesan på toppen.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

Maiken Bundgaard

Madøre med en forkærlighed for bagning og surdejseksperimenter. Jeg er vild med at lave simple, lækre og nærende retter, som bringer glæde i hverdagen. Økologi, kvalitet og råvarer i sæson er nøgleord i mit køkken. I øvrigt så er jeg Martins bedre halvdel, også kendt som fru rigeligtsmør.