Pulled pork i ovn med coleslaw

Udgivet den 9. maj, 2012 i Kødretter | 271 kommentarer


Pulled pork i ovn med coleslaw

Så blev det tid til at prøve at lave pulled pork for første gang, og eftersom jeg bor i lejlighed, blev det lavet i ovnen. Resultatet blev forrygende godt og fungerede glimrende som kur mod søndagens tømmermænd. Det blev selvfølgelig serveret i en hjemmebagt burgerbolle med vinegarsauce, barbecuesauce og coleslaw

Pulled pork er et godt stykke gris i form af en nakkefilet, der bliver gnubbet godt med en rub (krydderblanding) for derefter at blive langtidsstegt ved lav varme. Oprindeligt laver man pulled pork på en grill med trækul, men da jeg som sagt bor i lejlighed (uden altan), valgte jeg at lave det i ovnen. Det giver selvfølgelig ikke helt sammen smag, men jeg var ganske tilfreds med resultatet.

Pulled pork i ovn med coleslaw

Jeg har længe haft lyst til at lave pulled pork og har kigget vidt omkring på nettet for at få inspiration. Min primære inspiration er i sidste ende kommet fra Griseriet og Gastromand.dk, som jeg takker mange gange.

Pulled pork i ovn med coleslaw

Min pulled pork endte med at få ca. 14 timer i ovnen ved 110 grader, hvilket passede med, at den blev smidt i ovnen omkring kl. 4 om natten, da jeg kom hjem fra byen. Er man ikke lige oppe på det gudsforladte tidspunkt, kan man godt nøjes med at gi’ den ca. 12 timer. Så kan man stå op ved en 6-7 tiden, smide svinet i ovnen og gå i seng igen.

Pulled pork i ovn med coleslaw

Har man ikke tømmermænd, som jeg havde den første dag, vi fik det, skal du drikke en go’ humlet øl til – ikke noget med vin her, der skal humle til. Er man ikke så meget til humle kan en almindelig pilsner godt drikkes til. Jeg kan anbefale rigtig mange (India) Pale Ales, da det er min yndlingsøltype, så vil ikke nævne alt for mange her. Men Punk IPA fra BrewDog eller Latitude 48 IPA fra Samuel Adams er to rigtig gode bud, som kan fåes i de fleste supermarkeder.

Pulled pork i ovn med coleslaw

Vi endte med at få pulled pork fire dage i træk (jeg klager ikke), hvor vi spiste 1½-2 burgere pr. mand pr. dag. Så denne opskrift er til 8 sultne mennesker. Jeg lavede en stor portion coleslaw, og der var alt for meget, så derfor har jeg skåret ned på mængderne i opskriften, som der linkes til herunder. Derudover er der rigeligt rub, men den kan sagtens bruges til et andet godt stykke kød.

Ingredienser:

Vinegarsauce:

  • 1 dl æblecidereddike (eller anden lys eddike)
  • 1 dl ufiltreret æblemost
  • 0,25 dl ketchup
  • 25 g brun farin
  • 1 tsk. chiliflager (kan udelades)
  • Ca. 2 tsk. havsalt (smag til)
  • Ca. 1 tsk. friskkværnet peber (smag til)

Pulled Pork:

  • 1 nakkesteg på ca. 2 kg fra en glad gris (gerne frilands eller økologisk)
  • 2 liter vand
  • 130 g salt
  • 1 dl røget whisky (kan udelades)
  • Evt. 2 laurbærblade og 2 stjerneanis

Rub:

  • 50 g brun farin
  • 50 g paprika
  • 2 spsk. friskkværnet peber
  • 2 spsk. havsalt i flager
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. chipotle (fåes bl.a. hos smageVIN – kan erstattes med røget paprika)

Vinegarsauce:
Bland alle ingredienserne sammen og giv dem et opkog. Køl af og hæld den over det supermøre kød. Saucen skal være godt syrlig så den komplementerer det fede kød.

Pulled pork:

Dag 1
Start med at give vand og salt (og evt. 2 laurbærblade og 2 stjerneanis) et lille opkog så saltet bliver opløst. Giv så whiskyen et opkog, sæt ild til den (PAS PÅ! Flammerne bliver store) og ta’ den af varmen. Når whiskyen er brændt ud, hældes den op i saltlagen og det hele køles af.

Læg nakkefileten i saltlagen når den er afkølet. Dæk godt til med husholdningsfilm og sæt evt. en tallerken oven på for at holde den nede. Gør dette tidligt på dagen og sæt den på køl til om aftenen (min. 8-10 timer).

Inden du går i seng tages nakkefileten op af saltlagen og tørres godt af. Lav rub’en ved at blande alle ingredienserne sammen (dette kan gøres i forvejen) og gnub den så godt ind i nakkefileten. Læg nakkefileten i en plastikpose eller pak den godt ind i husholdningsfilm og læg den på køl til dagen efter.

Dag 2
Stå tidligt op, pak nakkefileten ud og sæt den i en kold ovn og tænd på 110 grader (almindelig ovn). Nu skal den ha’ mindst 12-14 timer (gerne mere) til den har en kernetemperatur på 90-95 grader. Alt efter nakkefiletens størrelse og ovnen kan tilberedningstiden variere.

Træk kødet fra hinanden med to gafler og server i hjemmebagte burgerboller med vinegarsauce, barbecuesauce og coleslaw – og en iskold øl.

God appetit

271 Kommentarer

  1. Jeg ville vinde SÅ mange point, hvis jeg stod op om natten for at lave sådan en sag til min kæreste…

    • Hvem ville ikke det :D Hehe…
      Min kæreste var også ganske tilfreds med maden de 4 dage ;)

  2. Super dejligt at du lavede en pulled pork i ovnen! Har længe gerne villet lave en pulled pork, men bor ligesom dig i lejlighed, så de 12 timer i en grill er ikke rigtig mulig. Men nu skal jeg helt klart lave den i ovnen!

    • Det lyder som en god plan! Glæder mig til at høre om resultatet :)

      Venlig hilsen
      Martin

  3. Hej

    Jeg vil lige høre om du lavede den i et fad eller på en rist med en alu bakke under??

    MVH
    Allan

    • Hej Allan :)

      Jeg lavede den på en rist med en bakke under men jeg tror sagtens, at du kan lave den i et fad :)

      Venlig hilsen
      Martin

  4. Jeg har netop lige prøvet denne opskrift, og jeg er meget overrasket over hvor god den blev, retten er jo fantastisk.
    Ret skal være ret, så har jeg aldrig prøvet pulled pork tilberedt på grill så jeg skal ikke ku sige hvad der er bedst, men det at jeg kan lave den i min egen ovn er fantastisk (især fordi jeg bor i lejlighed uden altan)

    Jeg brugte dog ikke 2kg kød men kun ca. 1/4 (697 g), ingredienserne var lette at skalere ned. Dog valgte jeg kun at give den 12 timer ved 105-110 grader, og så efterfølgende (imens bollerne blev bagt) lagde jeg kødet i staniol så det resterende kødsaft ku trækkes lidt rundt, det gjorde bestemt ikke noget. Bollerne tog ca. 20 mins om a bage.

    Undskyld for den lidt lange indlæg, men retten er så god at jeg syntes en ordentelig “thumbs up” kommentar var på sin plads :)

    hilsen
    Ronni

    • Hej Ronni

      Mange tak for din kommentar :)

      Er glad for at høre, at du fik et godt resultat ud af det. Jeg har heller ikke prøvet at lave det på grill før men jeg kan kun forestille mig, at det er endnu bedre. De 12 timer du gav kødet er som sagt også rigeligt, og jeg er faktisk i tvivl om hvor stor en forskel alt over 12 timer gør.

      Venlig hilsen
      Martin

      • FYI: Jeg er nu flyttet fra lejligheden og i hus, og har været ude og invistere i en smoker for at kunne lave pulled port.

        Man kan fint bruge din opskrift til grillen :)

        • Det lyder sgu godt Ronni! :) Det er godt at høre, at opskriften også fint kan bruges på grill :)

  5. Det var en ganske særlig oplevelse at lave så kompliceret og spændende en ret når jeg nu aldrig havde smagt eller blot set pulled pork :-) nu er maverne fyldte, hunden dybt forvirret over alle de spændende lugte der har fyldt huset i mere end 24 timer, og smagsløgene overstimulerede :-P hold da op hvor er jeg glad for at have haft DIN hjemmeside til at guide mig igennem dette eventyr.
    Nu vil jeg glæde mig over alle resterne og nyde at kæresten “godkendte” denne version, for det var ikke uden nerver jeg forsøgte at leve op til det han havde fået i USA ;) endnu engang tak.

    Venligst Lone

    • Hej Lone

      Tusind tak for din kommentar!
      Jeg er glad for, at opskriften har guidet dig godt igennem dette fantastiske eventyr, og at resultatet blev godkendt af kæresten :)

      Venlig hilsen
      Martin

  6. Skal til at lave pulled pork. Jeg har ikke løgpulver hjemme. Kan jeg bruge revet løg? Og hvad med paprika? Er det vigtigt det er røget paprika?

    V.h.Tina

    • Hej Tina

      Det er ikke noget jeg har prøvet før men det tror jeg godt, at man kan. Du skal dog bare være opmærksom på, at det ikke giver samme resultat, og da det normalt er en tør rub vil det nok blive lidt mere besværligt at smøre nakkestegen ind i det.

      Mht. paprikaen synes jeg bestemt at røget paprika/chipotle er vigtigt. Den røgede smag er en del af pulled pork men, hvis du ikke kan opdrive det må du jo bare erstatte det med almindelig paprika.

      Glæder mig til at høre mere om det – god weekend :)

      Venlig hilsen
      Martin

  7. Mmmm det ser lækkert ud. Helt oprindeligt så er det svines bov som bruges til pulled pork. Der er to fordele ved boven frem for nakkefileten: først og fremmest er der langt mere smag i boven og for det andet så sidder fedtet på boven som en kappe udenpå, mens det i nakkefileten sidder mellem kødet. Så er der nok nogen der tænker, at Kødet på boven bliver tørt efter 12-18 tier i grillen/ovnen, med det. Ikke tilfældet, da fedtkappen holder på kødsaften.
    Det kan stærkt anbefales at prøve :-)

    • Hej Ann

      Mange tak :) Det er sjovt, at du skriver det. Jeg har nemlig lige for nyligt læst, at det oprindeligt er en speciel udskæring af svineboven, der bruges til pulled pork, og det er helt sikkert noget jeg vil prøve en dag :)

      Venlig hilsen
      Martin

  8. Hej…
    Har planer om at prøve denne opskrift – lyder mega godt – men tænkte om du stiller vandfad eller lign i ovnen for at modsvare det man får i en rygeovn ??

    • Hej Erik

      Det synes jeg lyder som en glimrende plan ;)
      Det er ikke nødvendigt at stille et fad med vand eller lignende i ovnen.

      Venlig hilsen
      Martin

  9. Hej alle.
    Jeg er lige ved at lave det til min 25 års fødselsdag i aften. Jeg vil høre jer om ovnen skal være på varmluft? -eller skal det bare være med over- undervarme? Jeg håber i svarer hurtigt da den lige er kommet i ovnen.

    Vi glæder os til at smage den lækre steg :)

    Hilsen Lasse.

    • Hej lasse

      Det lyder da som en glimrende ting at lave til en 25 års fødselsdag! :)
      Medmindre jeg angiver andet, så bruger jeg altid almindelig ovn, så den skal ikke stå på varmluft.

      God fornøjelse med det :)

      Venlig hilsen
      Martin

  10. Lige for tiden laver jeg mad på 2 kogeplader, da vi er ved at få lavet ny stue og køkken. Men denne opskrift skal helt klart indvie vores nye køkken om – forhåbentlig – 14 dages tid. Jeg sidder og overvejer en tyvstart i stegegryde, men synes det må være svært at styre temperateren. Og boller kan jeg trods alt ikke bage på en kogeplade!

    • Hej Janne

      Det lyder godt nok træls kun at ha’ 2 kogeplader til rådighed. På den anden side set bliver det vel også dejligt med ny stue og køkken :)

      Hvis du vil tyvstarte lidt kan du evt. prøve at lave en braiseret nakkefilet som du kan se opskriften på her:

      Men uanset hvad kan du godt glæde dig til at lave Pulled Pork når køkkenet engang er færdig ;)

      Venlig hilsen
      Martin

  11. Hej Lasse.

    Nu er jeg ved at lave pulled pork for det lyder jo ALT for lækkert!

    Vil det være forkert først at ligge den i saltlage 12 timer og derefter 12 timer i marinade?

    Og ja, flammerne var godt nok store. hehe ;-)

    • Hej Sofie

      Jeg går ud fra at kommentaren var til mig (?), men jeg hedder nu Martin ;)

      Med marinade, mener du så rubben (altså krydderblandingen)? Men du kan sagtens lade den ligge i saltlage 12 timer, duppe den tør, gnubbe den godt med krydderblandingen og lade den ligge og trække i køleskabet yderligere 12 timer.

      Venlig hilsen
      Martin

  12. Hej Martin

    Jeg kaster mig ud i din fine ovnopskrift på pulled pork her til weekenden.
    Skal have 14 personer til spisning og regner med at lave af 4-5 kilo bov, –
    hvad tænker du om det? Tænker du det rækker?
    Jeg har en lidt træls ovn, som desværre kun kan fungere med varmluft…Tror du det går an, hvis jeg sætter temperaturen ned til 90 grader og sætter vand i bunden af ovnen?
    Jeg HADER min ovn af et godt hjerte pga dette faktum, men har ikke lige råd til en ny lige nu..
    Ellers tak for SUPER inspirerende hjemmeside.

    Mange hilsner
    Heidi Marie

    • Kære Heidi Marie

      Mange tak for din kommentar – er glad for at du finder bloggen inspirerende :)

      Det lyder da som en glimrende plan :) Hvis det er en udbenet bov på 4-5 kilo burde der være rigeligt – hvis det er med ben tror jeg, at det er lige i underkanten.

      Jeg kender alt til at hade sin ovn. Min varmer ikke jævnt og har ikke varmluft, men sådan er det nu engang.

      Jeg tror sagtens, at du kan lave den på varmluft ved 100 grader. Jeg vil dog ikke mene, at det er nødvendigt med vand i bunden af ovnen.

      Håber at det bliver godt. God fornøjelse med det :)

      Venlig hilsen
      Martin

  13. Hey

    Jeg har lavet pulled pork en del gange i ovn. Selv om grillen er bedst vil jeg stadig påstå at ovnen klarer det til UG+ med kryds og stjerne.

    Som et alternativ til coleslaw (jeg dog elsker, men kan blive lidt træt af), sylter jeg løg til i stedet. Det er et fantastisk alternativ som kun får grisen til at synge i munden.

    Tillader mig skamløst at lægge opskriften til vanillesyltede løg fra egen side her:

    P.S. Det er ikke mange uger siden jeg lavede pulled pork sidst og i stor portion. Jeg har frosset noget ned og det smager stadig godt. Et lille tip er at smide det på panden med en smule Coca-Cola.

    • Hejsa :)

      Din kommentar var blevet fanget i spam-folderen pga. linket, derfor det lidt sene svar :)

      Det lyder lækkert med vanillesyltede løg – det må jeg prøve en dag. Elsker nemlig løg! :)

      Venlig hilsen
      Martin

  14. Hej :-)

    Jeg skal lave pulled pork på fredag, og har lige et par spørgsmål; Hvornår hælder du vinegar-saucen over kødet?
    I opskriften til barbeque-saucen skriver du, at der skal æbleeddike i, er det det samme som æblecidereddike, eller 2 forskellige ting?

    Glæder mig rigtig meget til at prøve din opskrift – lyder super lækker!

    • Kære Mette

      Det lyder da som en skøn måde at skyde weekenden igang på :D

      Du kan enten vælge at smage kødet til med vinegar-sauce når du har trukket det fra hinanden, eller servere det ved siden af så folk selv kan dosere :)

      Æbleeddike og æblecidereddike er ikke det samme. Æbleeddike er ikke helt så syrligt som æblecidereddike – begge dele kan dog sagtens bruges til barbecuesaucen.

      Du må ha’ rigtig god fornøjelse med det.

      Venlig hilsen
      Martin

      • Tusind tak for det hurtige svar :-) Jeg har lige endnu et spørgsmål; når du skriver god sennep, hvad mener du så? Har du evt. en foretrukken?

  15. De sidste par gange har jeg vist brugt dijonsennep fra Maille, som jeg personligt er ret glad for. Andre gange har jeg brugt en grovkornet sennep fra en ostebutik, som hedder (hvis jeg husker rigtigt) “Ostemagerens sennep”. Så du kan bare bruge din personlige favorit (så længe det ikke er en sød sennep).

  16. Jeg har netop nu gang i ovnen med en pulled pork, til min mand og søn til natmad når de kommer hjem fra Amager, vi er så ikke så vilde med coleslaw så jeg vil lave en god salat til, jeg laver den i ovnen i min stegeso fra tupperware, vi har før lavet den i grillen med det magter jeg ikke i det her frostvejr, så dejligt at høre at det også bliver godt i ovnen, indtil videre ser den rigtig god ud.

    • Hej Tina

      Det lyder sørme godt! Jeg ville elske at komme hjem til en gang pulled pork til natmad efter en lang dag :)

      Det lyder godt med en god salat til – man kan jo servere lige, hvad man har lyst til, som tilbehør.

      Håber at det bliver godt :)

      Venlig hilsen
      Martin

  17. Skal prøve at lave det i ovnen for første gang, da vst’en(Weber smokey mountain) desværre er lånt ud:/ Lavede du du den på varmluft eller bare på almindelig??

    • Hej Morten

      Jeg lavede det i almindelig ovn :) Håber at det bliver godt :)

      Go’ weekend!

      Venlig hilsen
      Martin

  18. Hej Martin…

    Har prøvet at lave pulled pork både i grill og i ovn… Har dog aldrig lavet det med en dry rub før… I den opskrift som jeg plejer at lave i ovnen fra kvalimad.dk, dækkes stegen med bagepapir for at holde på saften i alle 12 timer. Men virker det også med en dry rub eller bliver det så noget smattet kød? Man er vel interesseret i en sprød skorpe, når man bruger dry rub?
    Mvh Jeppe

    • Hej Jeppe

      Så vidt jeg har forstået er det ret almindeligt at bruge en dry rub. Rub’en karamelliserer stille og roligt under tilberedningen, og udover at få en lækker sprød og enormt velsmagende “skorpe”, så er den også med til at holde på al saften i kødet. Så jeg vil ikke dække stegen til når der er tale om pulled pork.

      God jul :)

      Venlig hilsen
      Martin

  19. Hej,

    Når man laver det i en almindelig ovn, skal den så have varmluft eller over/under varme?

    Mvh
    Kristoffer

    • Hej Kristoffer

      Når jeg skriver almindelig ovn er det ikke varmluft. Jeg har slet ikke den luksus, at kunne vælge, hvilken type varme min ovn skal bruge. Så den skal ha’ over-/undervarm ;)

      Venlig hilsen
      Martin

  20. Hej Martin. Jeg skal prøve din opskrift på lørdag. Skal lave ca 3×2. Så. Mit spørgsmål er: kan jeg trække kødet fra hinanden med gaflerne i god tid Dvs inden gæsterne kommer, eller går det relativt hurtigt med at trække kødet fra hinanden?
    Hilsen Sanne

    • Hej Sanne

      Jeg vil mene, at du sagtens kan trække kødet fra hinanden i god tid og dække det til. Du kan evt. gi’ det 5 min. i ovnen inden servering, hvis det er nødvendigt :)

      God fornøjelse med det :)

      Venlig hilsen
      Martin

  21. Hey.

    I weekenden prøvede jeg det ultimative: pulled pork på toppen af en hotdog med slagterens hjemmelavede Frankfurter, toppet med barbecuesauce, gris på gris:-)
    Super hjemmeside du har dig der.

    • Hej Peter

      Mange tak :)
      Det lyder som en rigtig grisset hotdog du fik dig! :D Det må jeg prøve en dag.

      Venlig hilsen
      Martin

  22. Hrj Martin :-)
    Jeg skal servere denne imorgen aften til en flok mænd :-)
    Jeg ville høre om jeg behøvede at have den liggende i 12 timer alt lage eller kan nøjes med 10?
    Ellers kniber tiden

    • Hej Michelle

      Det skal nok blive godt. Sådan en gang pulled pork plejer at falde i rigtig god smag hos en flok mandfolk ;)

      Du kan sagtens nøjes med at have den i saltlage i ca. 10 timer – et par timer fra eller til gør ikke den store forskel her :)

      Rigtig god fornøjelse med det.

      Venlig hilsen
      Martin

  23. Tak for det hurtige svar :-) jeg laver to på en gang begge af 2,100 kg :-) skal de stadig have samme temperatur og tid i ovnen?

    • Ja, det vil jeg mene, at de skal. De skal dog helst op på en kernetemperatur på 93-95 grader for, at al fedt og sener bliver nedbrudt. Tiden kan selvfølgelig variere fra ovn til ovn :)

  24. Hej, jeg har planer om at servere hele møllen i morgen, dvs coleslaw, vinegarsauce, barbecuesauce, de hjemmelavede burgerboller og ikke mindst pulled pork! (og en masse Millers øl)
    Har dog lige et spørgsmål!
    Kan man bruge æblecidereddike i coleslaw, eller skal det være heidelbergs standard?
    Jeg glæder mig helt vildt til at få smagt på sagerne, og gæsterne ved ikke at vi skal have det!!

    • Hej Peter

      Det lyder da som et glimrende måltid til en lørdag aften med gæster! :)

      Jeg går ud fra, at du har skrevet forkert, når du skriver coleslaw? Der skal nemlig ikke noget eddike i coleslaw’en.

      Men om det er vinegarsauce eller barbecuesauce du mener, så kan du bruge lige den eddike, som du føler for. Jeg bruger sjældent en helt almindelig lagereddike, men om det er æbleeddike, æblecidereddike eller hvidvinseddike gør ikke den helt store forskel.

      Venlig hilsen
      Martin

  25. Hej!

    Det var en fejl fra min side, havde fået blandet tingene lidt sammen.
    Jeg har valg at bruge æblicidereddike der hvor der skal bruges eddike, men jeg var ikke populær hos familien da jeg lavede vinegarsauce, det rev lidt i næsen :)

    • Hej igen

      Ja, det tænkte jeg nok :) Jeg bruger oftest æblecidereddike, og ja, vinegarsaucen river lidt i næsen – især når man laver den. Men den komplimenterer det fede kød rigtig godt :)

      Venlig hilsen
      Martin

  26. Hej Martin.
    Sikke en lækker opskrift! Jeg var oppe kl.5 i morges for at smide den rubbede nakkefilet i ovnen, den skal spises i aften til noget godt NFL og med alt det lækre tilbehør du har anbefalet – vi glæder os meget! Jeg har er lille praktisk spørgsmål: jeg har ikke noget stegetermometer, så hvordan sikre jeg mig, at kernetemperaturen når de 93-95 grader!?
    Mange hilsner fra Therese

    • Hej.
      Er der ikke et større supermarked i nærheden der har åbent, så du kan suse ned og købe et stegetermometer? Det ville være synd hvis den fik for lidt eller den blev tør.

      • Det ville selvfølgelig også være en mulighed :) Man kan trods alt få et gammeldags stegetermometer til under 100,-..

        Man skal dog ikke være bekymret for, at den bliver tør :)

    • Hej Therese

      Det lyder godt nok som en hyggelig aften/nat :)

      Det er selvfølgelig svært at vide med sikkerhed uden et stegetermometer, men efter 13-14 timer i ovnen bør kernetemperaturen være de 93-95 grader. Hvis ikke kernetemperaturen når derop, så bliver alt fedt/sener ikke helt nedbrudt, men kødet vil stadig være mørt og lækkert :)

      Du må ha’ rigtig god fornøjelse med pulled pork og NFL.

      Venlig hilsen
      Martin

  27. Min kompliment til Martin.

    Jeg lavede det i sidste weekend. Dog med kartofler, coleslaw og en anden barbecue sauce. Vores gæster var ellevilde, og de fleste spurgte efter opskriften. Det er noget af det mest vellykkede jeg længe har lavet. Så tak for opskriften, de gode råd og hurtig respons. Glæder mig til at prøve flere af dine opskrifter :-)

    • Tusind tak Sanne :)

      Jeg er glad for at høre, at din pulled pork blev god – det er altid en succes når der kommer gæster :)

      God søndag :)

  28. Hej,

    1: Jeg vil lige høre om det er ufravigeligt nødvendigt at smide stegen i saltlage inden man rubber den? Det bliver nemlig lidt presset at nå det i vores program :)

    2: Skal man bare ligge stegene (jeg laver 2), i en bradepande i ovnen? Eller de ligge så alt fedtet kan dryppe væk fra dem?

    3: Skal jeg stille noget væske ind i ovnen, så kødet holdes fugtigt? F.eks. en god mørk øl i et ildfast fad i bunden af ovnen?

    Mvh
    Kristoffer

    • Hej Kristoffer

      1: Saltlagen er en let sprængning af kødet, hvilket gør det mere mørt og saftigt. Jeg har ikke prøvet at lave pulled pork uden at have kødet i saltlage først, men jeg vil mene, at du sagtens kan sprænge saltlagen over, hvis der ikke er tid til det ;)

      2: Ja, det er fint bare at lægge stegene i en bradepande i ovnen.

      3: Nej, der skal ikke nogen form for væske i ovnen for at holde kødet fugtigt.

      Gnid stegene godt med rub så alle overflader er dækket. Overfladen på stegene vil langsomt karamellisere og sørger for at kødet tørrer ud.

      God fornøjelse med projekt pulled pork :)

      Venlig hilsen
      Martin

      • Mange tak for hurtigt svar!

        Det lyder glimrende. Mange tak – det kan næsten kun blive en succes :)

        Mvh
        Kristoffer

  29. Hey.. Lyder mega lækkert.. Har planer om at lave denne i weekenden.. Vi blir 6 voksne og 3 børn.. Hvor de 3 er fuldvoksne mænd som virkelig kan tage fra sig.. Hvor meget vil du mene jeg skal lave? Og mht ovn.. Kan man styre det i en almindelig gasovn hvor varmen kommer nedefra tror du? Og skal kødet vendes derinde i alle disse timer? Og kan godt være jeg spørg dumt nu, men det eddikehalløj der, er det noget der skal hældes på kødet pg hvornår? Kan man undlade det og bare bruge barbecuesause?

    • Hej Lene

      Jeg ville nok lave to nakkefileter á ca. 1500 g. Så burde der være rigeligt – i “værste fald” er der til dagen efter ;) De kan bare lægges ved siden af hinanden i en bradepande, hvis der er plads i ovnen.

      Jeg er sikker på, at du kan lave det i en almindelig gasovn så længe du har mulighed for at holde temperaturen på 100-110 grader. Hvis ovnen varmer meget ujævnt kan det være en god idé vende bradepanden 180 grader i ny og næ, men ellers er det ikke nødvendigt.

      Vinegarsaucen er en ret skarp eddike “dressing”, som man hælder over det fede kød for at gi’ det lidt syre. Jeg synes, at det giver en rigtig god balance i smagen så jeg ville ikke udelade det, men det er selvfølgelig op til dig :) Hvis du vælger at lave det så skal det enten hældes over kødet (lidt af gangen – smag dig frem) når du har trukket det fra hinanden, eller når man samler sin burger.

      Jeg håber, at det var svar nok på din spørgsmål ellers er du velkommen til at skrive igen :)

      Rigtig god fornøjelse med det.

      Venlig hilsen
      Martin

  30. Hejsa

    Skal lave din fantastiske burger til vores årlige super bowl fest. Vil man opnå et bedre resultat ved at smide stegen i en stegepose?

    • Hej Bjarne

      Sådan en gang pulled pork er jo det perfekte måltid til super bowl så det skal nok blive en succes :)

      Jeg vil ikke anbefale at lægge stegen i en stegepose da du så ikke vil få en lækker karamelliseret overflade, som er hele idéen med pulled pork ;)

      Venlig hilsen
      Martin

      • Tak for det hurtige svar og for en super hjemmeside. Ang burgerboller, hvis man vælger at købe dem færdiglavet, er det en god ide, at skærer dem over og vende begge dele om. Så bundens bund vender opad og oven på den lægger man så toppen, som også er vendt om, derved opnår man, at bollens midte er sprød, men bevarer en blød skal.

  31. Hej Martin,

    Det lyder rigtig lækkert, så det skal da prøves! Jeg har inviteret gæster til lørdag aften, og har planer om at smide nakkefileten i saltlagen i aften – altså når den at få knap 24 timer i den. Tror du at det er for meget?

    Ligeledes hvor stor skal nakkefileten være? Vi bliver seks voksne og 2 børn i alderen 3 og 8 år, så de tager jo ikke så meget igen. ;)

    • Hej Tine

      Tak skal du ha’ :) Det er jeg sikker på, at dine gæster vil sætte pris på. 24 timer i saltlage burde ikke være noget problem så det kan du sagtens gøre ;)

      Jeg vil gætte på, at en nakkefilet på 2-2,2 kg vil være fint. Vi fik som sagt en på 2 kg til at række til 8 personer.

      Du må ha’ rigtig god fornøjelse med projekt pulled pork :)

      Venlig hilsen
      Martin

  32. tak for en super opskrift – det blev en stor succes!
    skar mængden af sukker i barbecuesaucen ned til ca. 2/3 og smed lidt mere røget paprika og lidt tabasco i – og den var stadig rigeligt sød og fyldig.
    men nem og god fremgangsmåde du beskriver for hele menuen – tak igen :)

    • Hej Karlo

      Tusind tak for de rosende ord :) Jeg er glad for at høre, at det blev godt :)

      Det lyder godt med barbecuesaucen… man kan jo sagtens tilpasse den som man ønsker ;) Lyder også meget godt med lidt tabasco i – det må jeg prøve næste gang.

      Venlig hilsen
      Martin

  33. Hej
    Jeg mangler lidt inspiration til en februarfrokost. Vi bliver 8 voksne og 7 teenager. Håber du måske har et par godt nye retter , så det ikke bliver lun leverpostej og tarteletter…

    • Hej Mette

      Nu ved jeg ikke lige, hvad du har i tankerne, men ellers ville en gang pulled pork (nu når du har kommenteret på indlægget) egne sig rigtig godt til. Ligeledes kunne du lave hvidkålssalat med æbler, æggekage med varmrøget laks og frikadeller.

      Hvis det skal være lidt mere a’la noget julefrokost har Sjønne’s Mad en rigtig god samling opskrifter fra sidste års julefrokost Sjønne’s julefrokost 2012.

      Jeg håber, at du kan bruge nogle af mine forslag :)

      Venlig hilsen
      Martin

      • Hej

        Tusind tak for dit svar. Pulled pork har nærmest overtaget pladsen fra pizzafredag. Det er en fantastisk ret. Jeg satte 3 kg kød i ovnen kl 19 igår og har planer om at det skal stå der til kl. 17 i dag. Her til morgen er kernetemp 67 gr. Så skal der bare laves tilbehør og lunes tortillas. Det er bare nem mad til mange!

        • Det lyder godt nok skønt Mette! :) Pulled pork-fredag lyder som et fantastisk koncept.

          God weekend :)

          Venlig hilsen
          Martin

  34. Hej, er ved at lure op at lave dette mirakel i weekenden.

    Men, den sovs er jeg ikke lige helt med på. Skal jeg skille kødet fra hinanden og hælde sovsen udover?

    Eller skal jeg server den ved siden af så man selv hælder på ?

    • Hej Michael

      Det lyder til, at du får dig en rigtig god weekend ;)

      Jeg går ud fra, at du mener vinegarsauce..? Det er en ret syrlig (og spicy) sauce/dressing, som giver et rigtig godt modspil til det lidt fede svinekød. Det er med til at gi’ en god balance i smagen og passer rigtig godt til.

      Du bestemmer selv om du hælder den over når du har trukket kødet fra hinanden, eller om du serverer den ved siden af så folk selv kan hælde på.

      God fornøjelse med det og god weekend :)

      Venlig hilsen
      Martin

  35. hvorfor er det at du vil sætte ild til whiskyen ? det burde da være nok at lade den koge lidt ved over 80 grader for at få alkoholen ud ?

    ellers super opskrift

    mvh
    Henning

    • Det er fordi der generelt er alt for lidt ild i køkkenet! :D Ej, spøg til side. Det er for at forbrænde alkoholen. Du kan sagtens koge alkoholen ud i stedet for :)

      Venlig hilsen
      Martin

  36. En af mine venner sagde, at det ville være en god ide, at hælde noget æbelmost ved den saltlage, da syren i mosten ville hjælpe med, at nedbryde kødet endnu mere ca. 2½ dl til 1L vand.

    • Hej Bjarne

      Jeg tror ikke, at den lille mængde syre, som æblemosten tilfører vil ha’ nogen effekt i forhold mørning af kødet. Jeg kunne dog godt forestille mig, at det ville gi’ en smule smag til kødet.

      Alt fedt og sener er nedbrudt når kernetemperaturen når 93-95 grader så der er som sådan ikke brug for yderligere hjælpemidler til at nedbryde fedt og sener :)

      God weekend

      Venlig hilsen
      Martin

  37. Tak for svaret.

    Lige et par ting mere. Nu fik jeg 2 nakkefiler. på 1500 stk. skal jeg så lave 2 gange saltlage.

    eller skal jeg lave den med 3 liter vand, og 200g salt, 3 stjerneanis 3 laurbærblade, og endnu mere whisky :)

    • Hej Michael

      Nu er vand og salt ikke de dyreste ingredienser så jeg havde nok bare lavet en dobbelt portion for at sikre mig, at der er nok til at dække begge stege :)

      God weekend.

      Venlig hilsen
      Martin

  38. Kan man godt lave saltlagen klar allerede dagen inden så den er klar når man skal igang tidlig næste morgen

    • Ja, det kan du sagtens gøre :) Selvom det nu ikke tager mange minutter at koge den op ;)

  39. Gælder det også for vinegarsaucen, kan den også laves dagen før?

    • Jep, det kan du sagtens.. Og barbecuesaucen kan også laves dagen i fovejen :)

  40. Hej Martin.
    Jeg skal lave pulled pork til min inderflytterfest her om 14 dage
    Og vil lige høre om den BBQ sauce, bruger man den som en slags dressing i burgerbollen?

    God lørdag.
    Vh Lea

    • Hej Lea

      Med pulled pork på menuen skal det nok blive en go’ fest :D

      Ja, man bruger barbecuesaucen som en slags dressing i burgeren :)

      Venlig hilsen
      Martin

  41. Hejsa. Jeg har kun en lille nakkesteg på 800 gram. skal den stadig ha tolv timer eller kan jeg godt nøjes med mindre?
    Mvh,Malene

    • Hej Malene

      Du kan nok godt nøjes med at gi den lidt mindre.. Jeg ville nok gi’ den 8-10 timer så rub’en kan nå at blive ordentligt karamelliseret. Men det vigtigste er, at stegen kommer op på en kernetemperatur på 93-95 grader :)

      Venlig hilsen
      Martin

      • super. var også det jeg sådan ca. regnede med :-) har lavet barbecuesaucen og vinegaren. Det smager allerede kanon så det kan kun blive godt :-) hilsen malene

      • Hej Martin! Hvor meget ser du til ovnen undervejs? Jeg er nemlig væk nogle timer i morgen formiddag, men vil stadig gerne have pulled pork til aften, så jeg vil lige høre om det kan passe sig selv.

        Niklas

        • Hej Niklas :)

          Jeg kigger kun til den et par gange under vejs. Første gang jeg lavede pulled pork lå jeg og sov de første 8 timer af stegetiden så den kan sagtens passe sig selv mens du er væk ;)

          Venlig hilsen
          Martin

  42. Hej hvor køber man chipotle? og er det i pulverform?

    • Hej Eva

      Det er i pulverform og jeg købte det i sin tid hos chilihouse.dk, men ved ikke om de stadig har det :) Ellers kan jeg se, at det kan købes her.

      Venlig hilsen
      Martin

  43. Når du skriver at kødet gerne må få mere end 12 timer i ovnen, skal jeg så sænke temperaturen for ikke at få for høj kernetemp eller bliver kødet ikke varmere end de 95 grader når ovnen er på 110

    • Hej Bjarne

      Hvis kødet er nået op på 93-95 grader efter 12 timer så sænk gerne temperaturen til 90-95 grader, men det burde ikke gøre den store forskel medmindre, at du giver kødet mange timer ekstra efter, at det har nået en kernetemperatur på 93-95 grader :)

      Venlig hilsen
      Martin

  44. Hej..
    Hvordan putter man svinet i ovnen?? I en stegeso, med uden låg, skal der væske ved?? Eller hvordan??
    Knus..

    • Hejsa :)

      Du kommer bare svinet i en stegeso (eller andet ildfast fad) uden låg og uden væske :)

      Venlig hilsen
      Martin

  45. Når temperaturen er 95 grader nu og vi først skal spise om 4 timer.. Hvad gør jeg så nu?! Håber jeg når at få et svar, inden kødet måske er ødelagt :/

    • Hej Lene

      Jeg har desværre først set din kommentar nu, men det burde ikke gøre noget, at kødet får “for længe”… Alternativt kan man vælge at tage kødet ud og trække det fra hinanden når det er spisetid. Hvis det er nødvendigt kan man lige varme kødet 5-10 min. i ovnen.

      Hvad endte du med at gøre, og blev det godt? :)

      Venlig hilsen
      Martin

  46. Hej.

    Kan man bruge noget andet end æblemost i vinegarsaucen?

    Mvh.
    En allergiker

    • Hej Claus

      Det er et rigtig godt spørgsmål.. Jeg har aldrig prøvet at erstatte æblemosten med noget andet, men jeg vil tro, at du godt kan erstatte den med vand.

      Lad mig endelig høre, hvad du ender med at gøre, og hvordan resultatet bliver :)

      Venlig hilsen
      Martin

  47. Hej Martin.

    Skal lige være helt sikker i mi´n sag.

    Vinegarsauce: Kommer du det ud over kødet når det er stegt færdig, og et splittet ad ?

    Hilsen Kim

    • Hej Kim

      Jeg plejer at komme lidt vinegarsauce udover kødet når jeg har trukket det fra hinanden, og sætte det på bordet når der skal spises så folk selv kan dosere ekstra. Så om du hælder lidt udover kødet når du har trukket det fra hinanden bestemmer du selv :)

      Venlig hilsen
      Martin

      • Tak, for hurtig svar.
        Go weekend ;-)

  48. Hej, lækker ret har lavet den et par gange nu efterhånden
    Men nu står jeg så med det problem at jeg skal have den igen på tirsdag, vil jeg kunne lave salt lagen nu og smide den der i aften og lade den ligge til imorgen aften?

    • Hej Mathias

      Tak skal du ha’ :)

      Du vil sagtens kunne lave saltlagen nu og smide den i i aften og lade den ligge til imorgen aften :)

      Venlig hilsen
      Martin

      • Super, tusinde tak for det hurtige svar.

        Så skal der gøres klar til lækker mad på Tirsdag

  49. Det skal bare ske i weekenden det her.. men min plan er at lægge den i saltlage når jeg kommer hjem fra arbejde i dag, og smide den i ovnen i morgen tidlig kl. 6. Men ehhh hva så lige med den rub… Et godt råd?

    • Enten skal du nøjes med at lade den ligge i saltlage i aften. Så kan du duppe den tør og give den rub inden du går i seng. Alternativt kan du vente med at give den rub til imorgen tidlig når du står op – lige inden den skal i ovnen.

      Personligt havde jeg nok valgt at lægge den i saltlage så snart du kommer hjem, og så give den rub inden du går i seng :)

      Venlig hilsen
      Martin

  50. Tak… jeg snupper det sidste… jeg glæder mig til at prøve det !!

  51. Hej vi har lavet saltlagen idag men “glemt” at brænde whiskeyen af vi har bare tilsat den vandet og kogt det op.
    Skal vi smide det ud og lave en ny lage ?

    • Hej Frydendall

      Det behøves du ikke.. Det meste af alkoholen burde være fordampet når den har været kogt med, og hvis der er alkohol tilbage i gør det heller ikke noget :)

      Venlig hilsen
      Martin

      • Mange tak :-)

  52. Så er den i ovnen 4,5 timer indtil videre… får dog at vide af en kammerat at jeg bør lægge låg på stegesoen,.. hvad siger du? Og hvor stor en forskel er der?

    Ps.
    Det lugter bare skide godt i huset lige nu..!

    • Det lyder rigtig godt :)

      Du bør ikke lægge låg på stegesoen, som din kammerat siger.. Idéen med pulled pork er, at rub’en på overfladen skal karamellisere stille og roligt. Der bliver så dannet en “skorpe”, som holder kødet saftigt ;) Derudover giver den karamelliserede overflade en skøn smag til kødet ;)

      Venlig hilsen
      Martin

      • Tusind tak..
        Låget er taget af igen, den har dannet en masse saft hvilket jeg forventer trækker ind i kødet på et tidspunkt..!

        Nu er der kun vente tiden og klargøring af vingarsauce og Coleslaw

        • Velbekomme :)

          Blev resultatet godt? :)

        • Undskyld det sene svar….

          Det er jo det vildeste nogensinde.. Man bør absolut ikke afvige fra din opskrift.. det er det møreste, og mest saftige kød nogensinde,.. Jeg brugte en nakkesteg som var godt fedt marmoreret.. da stegen var færdig var der INTET tilbage.. kun saft og kraft… tak for opskriften og alle råd.

        • Hej Smedegaard

          Mange tak for rosen :) Jeg er glad for at høre, at det blev rigtig godt, og at du kunne bruge min opskrift :)

          Venlig hilsen
          Martin

  53. Jeg har prøvet begge dele. At lade saften være, og hælde den fra. Jeg havde størst succes med at hælde den fra, da mere af kødet karamelisere. Det bliver absolut ikke tørt af det, men bare super lækkert :-)

    • Hej Sanne

      Tak for, at du deler dine erfaringer :) Det giver også ganske god mening, at kødet karamelliserer mere jo mindre væske der er ved.

      Venlig hilsen
      Martin

  54. Jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg har rub’et min steg for tideligt. Er det overkill, at min steg får 16 timer i køleskab med rub’en, inden den kommer i ovnen….?

    Kan stegen laves med en korte stegetid? I så fald, hvor kort tid ved hvor høj varme? :)

    • Hej Nanna

      Undskyld det lidt sene svar, men jeg har først set din kommentar nu.

      Det gør skam ikke noget, at stegen får 16 timer i køleskabet med rub – tværtimod :)

      Jeg har ikke erfaring med at lave pulled pork med kortere stegetid og højere varme, og da ovne varmer meget forskelligt er det svært at sige. Men du kan jo evt. forsøge dig med 125-150 grader og så holde øje med kernetemperaturen. Når den er 93-95 grader er den færdig.

      Vend gerne tilbage med temperatur, stegetid og hvordan resultatet bliver :)

      Venlig hilsen
      Martin

  55. Har lige et spørgsmål: SKAL stegen ligges i saltlage inden rub? Ville det ødelægge det hvis den ikke kom i lage?

    Tak for fede tips til god madlavning!

    • Hej Mia

      Grunden til, at jeg ligger stegen i saltlage først er for at lave en let sprængning af kødet, hvilket er med til at mørne det. Jeg har både set opskrifter med og uden saltlage så man kan godt springe saltlagen over, hvis det virkelig ikke kan nåes, men det vil selvfølgelig ikke give helt samme resultat :)

      Venlig hilsen
      Martin

  56. Kan jeg stille stegen i en kold ovn aften før, som programmeres til at gå i gang ca. 12-14 timer før, stegen skal være færdig? Jeg tænker på både bakterier i kødet og den langsomme opvarmning.

    • Hej Johnny

      Det ville jeg nok ikke gøre, hvis jeg var dig da stegen så kommer til at stå ude for længe (i forhold til bakterier).

      Venlig hilsen
      Martin

  57. Hej Martin

    Har nu lavet Pulled Pork 100% efter din opskrift flere gange (inkl BBQ saucen og Coleslaw’en) og det er intet mindre end genialt det der!

    Sådan! Hvis der fandtes en pris for “bedste opskrift” er du i toppen.

    • Hej Kenneth

      Tusind tak for din kommentar. Det er rigtig dejligt med sådan en gang ros, og så er jeg glad for at høre, at du har haft sådan en oplevelse med min opskrift :)

      Rigtig god påske!

      Venlig hilsen
      Martin

  58. Hej Martin,

    Agter at prøve din opskrift på lørdag, hvis det lykkedes mig at opdrive nakkefilet på en helligdag i Kbh. – Men er det muligt, du også vil poste din burgerbolle opskrift, så det er helt autentisk?

    Tak for hjælpen!
    Maria

    • Hej Maria

      Det var da en god idé – håber at du kan opdrive en nakkefilet på lørdag :)

      Jeg har skam allerede postet min opskrift på burgerboller. Nederst i opskriften er der et link til mit indlæg med opskrift på burgerboller.

      God påske :)

      Venlig hilsen
      Martin

      • Hej Martin,

        Tak for dit hurtige svar :) Efter at have jagtet byen tynd, lykkedes det mig at finde nakkefilet på en helligdag, så min gæster imorgen aften kan få pulled pork ;) (Forhåbentlig!)

        Og tak for bolleopskriften også ;)
        Lige et sidste spørgsmål; når du skriver almindelig ovn – mener du så “ikke-varmluft”?

        God påske!

        vh Maria

        • Det var godt, at du fik fat i en nakkefilet så du kan lave pulled pork imorgen :)

          Ja, jeg mener “ikke-varmluft” når jeg skriver almindelig ovn :)

          God fornøjelse med det :)

          Venlig hilsen
          Martin

  59. Martin – Det gik over al forventning!

    Til eventuelle andre, som skulle løbe ind i en helligdag, hvor det er svært at opdrive nakkefilet, lykkedes det mig at købe 3 øko nakkestege af ca. 900g (med svær) i Irma, som jeg afrensede for svær og fedtsamlinger – fulgte denne opskrift, og satte dem tæt sammen i ovnen kl. 5 imorges ved ca. 100 grader og skruede op kl. 16 til ml. 110 og 125 (dum Ikea ovn..) kl. 18 tog jeg den ud af ovnen og lagde under dynen i redekasse, imens vi brugte ovnen til kartofler mv., og ca. kl. 19 var den spiseklar :)
    Virkelig lækkert og alt for meget kød til 5 fuldvoksne mennesker! (Men så er der jo rester til mig..) :D

    Tak for hjælpen!

    • Hej Maria

      Det er jeg rigtig glad for at høre! :) Det var godt, at du kunne få fat i nakkestege på trods af helligdagene – og så er det jo skønt med en masse rester :)

      Venlig hilsen
      Martin

  60. Jeg blir nødt til at give denne opskrift maksimumpoint!!

    Havde en flok kammerater til middag påskedag, og havde besluttet mig for at lave Pulled Pork. Fulgte opskriften til punkt og prikke og resultatet blev intet mindre end fremragende!

    Aldrig har vi fået så mørt kød, og selve smagen var fantastisk! Det er absolut ikke sidste gang jeg skal lave Pulled pork og næste gang vil jeg igen følge denne opskrift og ikke fravige den :-)

    Tak! :-)

    • Hej Søren

      Mange tak for din kommentar! Ros kan man aldrig få for meget af – tusind tak :)

      Jeg er glad for at høre, at opskriften kunne bruges, og at resultatet blev så godt :)

      Venlig hilsen
      Martin

  61. Hej Martin.

    Jeg kunne rigtig godt tænke mig at prøve din opskrift. Men min ovn kan ikke køre almindelig ovn, men kun varmluft. Tror du at man kan det, og i så fald, hvor mange grader skal den så sættes på?

    Venlig hilsen
    Hannah

    • Hej Hannah

      Det var da en træls ovn du har.. Jeg har ikke erfaring med at lave det i en varmluftsovn, men jeg tror godt, at det kan lade sig gøre ved 100 grader. Det kan dog godt være, at tilberedningstiden bliver en time eller to kortere.

      Lad mig endelig høre, hvordan det går med det :)

      Venlig hilsen
      Martin

      • Kan en stegeso gøre op for, at Hannah kn har varmluftsfunktion i sin ovn? Det plejer jeg at gøre godt med til lammekølle (NZ, IS eller FO – aldrig DK lammekød igen ;) )

        • Hej Rune

          Nej, det vil jeg ikke mene, at den kan. En stegeso virker lidt som en dampovn – ikke en varmluftsovn. Når det så er sagt så kan man sagtens lave nakkefilet i en stegeso. Du får bare ikke den sprøde karamelliserede overflade, som man gør på pulled pork :)

          Venlig hilsen
          Martin

      • Jeg har prøvet i varmluftsovn, og det er ikke noget problem. Det var lettere at holde en konstant temperatur med varmluft.

        • Tak for din feedback Frederik :)

          Venlig hilsen
          Martin

      • Det kan sagtens lade sig gøre,
        da en weber grill køre efter varmluft principet, bare temperaturen ikke er over 120 grader
        Venlig hilsen Frank

  62. Hej Martin- vi kaster os ud i det store pulled pork projekt :)
    Et spørgsmål: Hvordan sætter du nakkefileten i ovnen? Bare på en almindelig bradepande? I vand? Hælder du på et tidspunkt æblemost over?
    …man finder jo så mange opskrifter på nettet.
    mvh ana

    • Hej Ana

      Det lyder da som en glimrende plan :) Jeg plejer bare at sætte nakkefileten i ovnen i et ildfast fad eller en bradepande – du kan også sætte den på en rist med et fad under.

      Den kommer i ovnen uden nogen form for væske, og jeg hælder heller ikke noget over den undervejs :)

      God fornøjelse med projekt pulled pork :)

      Venlig hilsen
      Martin

      • Hej Martin,

        tak for hurtigt svar.
        Det blev en succes :)

        mvh ana

        • Det er jeg rigtig glad for at høre Ana :)

          Venlig hilsen
          Martin

  63. Hey, så har jeg prøvet at lave det ud fra denne opskrift, jeg tror nu jeg vil droppe salt lagen en anden gang, fy fan… Det smagte salt, det var tæt på uspiseligt. ved ikke om det kan være fordi jeg kun brugte en 1 kg steg til samme opskrift, eller om det var de ting jeg puttede i min rub der gjorde det, men næste gang skal det laves på en anden måde. Kunne endelig godt tænke mig at vide hvad den salt lage gør godt for, fordi når man ser andre steder på nettet er det ikke alle der putter det i salt lage først. Og deres resultat ligner det samme.

    • Hej B :)

      Jeg er da ked af at høre, at din pulled pork blev så salt..

      Det gør ikke nogen forskel, at de kun brugte 1 kg steg til samme opskrift, da koncentrationen af saltlagen er den samme. Saltlagen er en såkaldt “sprængning” af kødet, der dels er med til at mørne det, men også tilfører smag fra den røgede whisky, laurbærblade og stjerneanis. Men som jeg også har skrevet til andre kommentarer så KAN man godt springe saltlagen over.

      Nu skriver du ikke, hvad du har blandet i din rub, og om du fulgte min opskrift ovenfor, men ellers kunne det godt være din rub, som har været for salt?

      Ellers må du være mig svar skyldig, da jeg har fulgt opskriften flere gange og fået samme gode resultat hver gang.

      Jeg håber, at resultatet bliver bedre ved næste forsøg :)

      Venlig hilsen
      Martin

      • Fulgte ikke din opskrift med min rub,da det var en spontan pulled pork jeg lavede (så spontan som sådan en nu kan være) og tror måske det er der den er gået galt efter jeg lige har kigget en ekstre gang på mine krydderier, har jeg fundet ud af at noget af det krydderi jeg brugte som var noget blandings kryderi , var der også salt i.

        Men det undre mig så bare alligevel at den var så salt inde i midten også, skulle det ikke kom være udenpå den var meget salt så. Eller kan det passe at rub smagen trænger helt ind i kødet?

        • Det kan godt tyde på, at det er i rub’en den er gået galt.. Og ja, smagen fra rub’en trækker ind i kødet, og så bliver det selvfølgelig også blandet sammen når man trækker kødet fra hinanden. Så mit bedste bud er, at det skyldes den salte rub.

    • Jeg lægger den altid i sødmælk, i stedet for saltlage.
      Marianne

      • Hej Marianne

        Jeg har før hørt om at braisere og tilberede i mælk, men hvilken forskel gør det at lægge kødet i sødmælk fremfor en saltlage? :)

        Venlig hilsen
        Martin

  64. jeg har fået nogle glæde gæster! Tak for det! Jeg er sku selv også meget meget meget glæde for din opskrift.

    • Hejsa

      Mange tak skal du ha’. Det er jeg rigtig glad for at høre :)

      Venlig hilsen
      Martin

  65. Hej Martin.
    Nu har vi lavet Pulled pork efter din opskrift 3 gange hvor vi undlod saltlagen anden gang. Den undlader vi ikke igen for de sidste 10% manglede og det er synd i sån et langvarigt madprojekt at springe det over. Vi har alle tre gange lavet mad til mange mennesker og har derfor kun brugt nakkefilet på ca. 2200 gram hvilket vi kun har kunne finde i Bilka og Føtex. Vi var ved slagteren sidste gang fordi vi ville prøve om der er forskel på dyr og billig kød til denne ret, men der havde de kun 1000 grams stykker. Har du erfaring med om prisforskellen gør en forskel i sidste ende?

    Allan

    • Hej Allan og Janne

      Mange tak for jeres kommentar.. Det er altid dejligt at høre om andres erfaringer med opskriften :)

      Hvad angår dyrt/billigt kød så får man som regel, hvad man betaler for. Jeg køber oftest kød hos CAROLINE i Odense, som bl.a. forhandler svinekød fra Grambogård.

      Sidst jeg købte en nakkefilet fra Grambogård var den på ca. 2 kg og den var meget flottere marmoreret end de nakkefileter som man kan få i f.eks. Bilka og Føtex, hvor der som regel er mere fedt og mindre marmorering.

      Så ja, der er forskel, og som med så meget andet så bliver det endelige resultat bedre med råvarer af høj kvalitet :) Der undrer mig dog, at jeres slagter kun kunne levere nakkefileter på 1 kg.

      Venlig hilsen
      Martin

  66. Hej Martin.

    Jeg har brugt din opskrift på pulled pork med hele moletjavsen i torsdags og hold nu kæft hvor er det vildt lækkert….jeg brugte en steg på 2,4 kg og dine mål passede fint dertil….lidt var på slum men ellers fungerede det. Flere har spurgt til opskriften , så din side her er blevet delt et par gange. Det er ikke sidste gang jeg besøger “dig”….tak og god weekend. Jeg skal spise rester i aften.

    • Kære Charlotte

      Tusind tak for din kommentar. Jeg er glad for at høre, at du kunne bruge min opskrift, og at det blev godt – og så er det jo altid skønt med rester når det er pulled pork :)

      God weekend til dig også :)

      Venlig hilsen
      Martin

  67. Hej jeg har tänkt mig at lave din opskrift. Men til 12 personer. Hvor stor en nakkefilet vil du mene skal bruges så? Hvilken faktor skal jeg bruger på din opskrift er det x3?

    Much Thomas

    • Hej Thomas

      Hvis du laver en dobbelt portion af opskriften burde der være rigeligt.. Så 4 kg kød i alt (f.eks. 2x 2 kg).

      Skriv endelig, hvis du har flere spørgsmål :)

      Venlig hilsen
      Martin

  68. Hejsa, super opskrift, har haft det i ovnen i ca. 4 timer nu, men synes det væsker en del i de ildfaste fade de ligger i.
    Skal man løbende hælde det fra, eller skal man bare lade dem ligge i “deres egen sovs” så at sige, da det måske fordamper over de næste mange timer?

    Mvh Simon.

    • Hej Simon

      Jeg har ikke selv oplevet, at det væsker når jeg laver det, men en anden læser oplevede det også, og har både prøvet at lade det være og hælde det fra. Man skulle umiddelbart få det bedste resultat (læs: karamellisering) ved at hælde det fra.

      Håber at det bliver godt :)

      Venlig hilsen
      Martin

  69. Hej igen. for det første vil jeg gerne sige tusind tak for at du skrev så hurtigt tilbage, så jeg kunne nå at hælde væsken fra:-)
    For det andet så blev det SÅ godt! Alle gæsterne var helt vilde med det, og det var jeg selvfølgelig også selv. 5 ud af 5 stjerner får opskriften herfra.

    Mvh Simon.

    • Hej Simon

      Mange tak for din kommentar! Jeg er glad for at høre, at det blev godt :) Og tusind tak for rosen – det varmer :)

      God weekend!

      Venlig hilsen
      Martin

  70. Hej

    Har haft held med din opskrift en gang tidligere, nøøøj det var godt! Derfor vil vi nu lave det igen til en flok gæster, men tænkte om det var muligt at stege den i ovnen dagen før, lægge den på køl, og give den en tur i grillen på dagen, for at få grill smagen også? I så fald hvor meget skal jeg så afkorte stegetiden i ovnen, og hvor længe skal jeg give den på grillen for at den er opvarmet og færdig? Jeg har to stege på 2 kg.

    Hilsen Mette

    • Hej Mette

      Du kan sagtens lave pulled pork dagen i forvejen, men så ville jeg nok stege dem færdige og trække kødet fra hinanden dagen før, og så varme det i ovnen/grillen i en bradepande med lidt væde (evt. vinegarsaucen eller lidt god æblemost) lige før I skal spise.

      Jeg tror, at det vil blive lidt bøvlet at stege den færdig i grillen dagen efter da stegens kernetemperatur skal op på 93-95 grader, hvilket sker under den langsommelige tilberedning.

      Jeg håber, at mit svar kunne bruges ellers skal du være velkommen til at skrive igen :)

      Venlig hilsen
      Martin

      • Hej Martin,

        Tak for svaret. En bekendt har ovnstegt sin i 14 timer ved 95 grader. Han kom vædde i fadet, og altså uden din lækre rub, men den var så også marineret. Den kom derefter på køl til dagen efter hvor den fik 2½ time på grillen med en smørelse af ketchup og farin. Den blev smurt hvert kvarter samt overhældt med æblejuice. Denne steg var 2,6 kg.

        Jeg tror dog jeg holder mig til din opskrift som jo sidst blev super lækker. Men prøver nok en anden dag, og lader dig høre resultatet :-)

        Hilsen Mette :-)

        • Hej Mette

          Jamen så kan det jo nok sagtens lade sig gøre.. Du må endelig vende tilbage med resultatet når du en dag får prøvet det :)

          Venlig hilsen
          Martin

  71. Hej Martin,
    Jeg vil høre dig, om det er meningen at vinegarsaucen skal hældes over kødet inden det skilles ad med gaffel, eller skal det hældes over det revne kød inden det kommes ind i bollen?
    Håber du kan hjælpe og tak for din opskrift!
    God dag :-)

    • Hej Line

      Du kan enten hælde vinegarsaucen over kødet når du har trukket kødet fra hinanden, eller sætte det på bordet sammen med alt det andet så folk selv kan dosere :)

      Venlig hilsen
      Martin

  72. Hej

    Har fået din opskrift anbefalet efter at have prøvet det til en fest.
    Men mener helt sikkert at stegen til festen fik langt mere end de 10-12 timer du skriver her i opskriften. Vil det være overkill at give kødet helt op til 20 timer hvis man holder øje med temparaturen?
    VH. Leon.

    • Hej Leon

      Det kan sagtens passe. Som regel passer ca. 14 timer nogenlunde fint, men du kan sagtens gi’ den mere.. Om 20 timer vil være for meget skal jeg ikke kunne sige, men jeg har hørt om folk, der har givet den op til 18 timer så mon ikke 18-20 timer vil være fint :)

      Hvis bare du sørger for at holde øje med den de sidste par timer burde det ikke være noget problem.

      God fornøjelse med det :)

      Venlig hilsen
      Martin

  73. whiskey skal den brændes af eller kan man godt nøjes med bare at koge den op ?

    • Hej Bob

      Jeg plejer at brænde den af, men man kan godt nøjes med at koge den op.. Det gør ikke rigtigt den store forskel.

      Venlig hilsen
      Martin

  74. Trods amerikanske “rødder” også første gang for mig, og absolut ikke sidste gang;-)Go opskrift!
    Du beklager den manglende røgsmag! Derfor vil jeg lige reklamere lidt for “røget havsalt” fra Bornholms røgerier i Nexø. Fås i diverse delikatessebutikker og på nettet. Gir en rigtig fin smag!

    • Hej Mia

      Tak skal du ha’! :)

      Røget havsalt er et fantastisk krydderi, som jeg selv bruger i mange forskellige sammenhænge – det kunne være jeg skulle prøve det til min rub næste gang. Jeg kender dog ikke den fra Bornholms Røgeri i Nexø, men den vil jeg da prøve en dag.

      Venlig hilsen
      Martin

  75. Hejsa :)
    Jeg vil lige sige at man sagtens kan lave pulled pork i en stegeso og det bliver ikke mindre end FANTASTISK! :)
    Vi plejer at lade den ligge i en marinade med øl og krydderier og så skal den kun stege en del mindre timer. Her får man også en fantastisk mør og karamelliseret pulled pork, der dog også har en del sprødhed ovenpå uden at blive for brændt :)
    Væden der er tilbage i stegesoen kan man bruge som sovs evt over kartoffelmos man kan servere til.
    Din opskrift lyder også lækker men du skulle prøve at smage dette end dag, det smager absolut fantastisk :)

    • Hej Nana

      Jeg troede ærlig talt ikke, at man ville få den karamelliserede overflade når man tilbereder den i en stegeso, men så har jeg også lært noget idag :) Det lyder lækkert med en marinade af øl og krydderier – det skal jeg helt sikkert prøve en dag!

      Mange tak for tippet :)

      Venlig hilsen
      Martin

  76. Hej,

    Tak for opskriften og det smagte virkelig lækkert. Vores steg væskede en del og var desværre også lidt for salt, så vi halverer
    saltindholdet i rub’en næste gang.

    Mvh
    Michael

    • Hej Michael

      Jeg er da ked af at høre, at det blev lidt for salt – men godt, at det ellers smagte godt! :) Jeg plejer at bruge havsalt i flager så, hvis I f.eks. har brugt fint salt er der ikke noget at sige til, at det er blevet væsentligt mere salt. Nu har jeg opdateret opskriften så der ikke er nogen tvivl fremover :)

      Venlig hilsen
      Martin

  77. Skal prøve din opskrift for 1. gang. Har dog prøvet bbq dressingen som er helt suveræn. Vil lige informere om at man nu kan få chipotlen i Føtex. 17,95 for et glas…..

    • Er det lys eller stærk sennep du bruger

      • Hej Jette

        Så må du have rigtig god fornøjelse :) Og tak for tippet om chipotlen.

        Mht. sennep bruger jeg næsten altid dijonsennep :)

        Venlig hilsen
        Martin

  78. Hej Martin..
    Dejlig blog du har.
    Havde du din steg overdækket med staniol? Er bange for den bliver for tør ellers.

    mvh/ Charlotte

    • Hej Charlotte

      Tak skal du ha’ :)

      Nej, stegen skal ikke dækkes over. Rub’en karamelliseres langsomt under tilberedningen og danner en skorpe, der holder på al saft og kraft. Så bare rolig, den bliver ikke tør :)

      Venlig hilsen
      Martin

  79. Hej
    Jeg har lovet at lave grisen til fest næste lørdag, kl 13. Hvordan klarer jeg lige det ? Jeg kan nok sætte dyret i ovnen 22-23 aftenen før, men hvad med alt tilbehøret ? Kan jeg lave barbecue, vinegar, coleslaw i løbet af ugen, så jeg kun skal bage bollerne, så de er friske?
    mvh Bente

    • Hej Bente

      Det lyder som en god plan at sætte dyret i ovnen ved 22-23-tiden aftenen før. Tilbehøret kan sagtens laves et par dage i forvejen, dog ville jeg nok ikke lave coleslaw tidligere end dagen før. Hvis du vil sikre dig, at coleslawen er rigtig sprød kan du evt. vente med at vende dressingen i til på selve dagen.

      Hvis du kan få det til at passe med burgerbollerne så de er friskbagte vil det selvfølgelig være bedst, ellers kan de også godt bages i forvejen og lunes 5 min. i ovnen inden I skal spise :)

      Jeg håber, at du får det hele til at passe sammen – god fornøjelse med det og go’ weekend :)

      Venlig hilsen
      Martin

  80. Hej Martin

    Kan man med fordel lave den i en Römer, hvor saft og kraft jo bliver bevaret? Har 2,5 kg nakkefilet der bare ligger og venter på at komme i burgerboller ;o)

    :o) Carina

    • Hej Carina

      Du kan sagtens lave nakkefileten i en stegeso, men så får du ikke den sprøde karamelliserede overflade, som man gør på pulled pork. Derudover så bør den karamelliserede stegeflade holde på al saft og kraft for dig :)

      Venlig hilsen
      Martin

      • Og den skal man da ha’ :-) Uhm … næste lørdag og så hjemmelavede flødeboller til dessert :-)

        :-) Carina

        PS) SKØN blog!

  81. Hejsa

    Nu har stegene ligget i saltlage i 11 timer – jeg har 2 stege igang, men jeg skal kun lave den ene færdig denne weekend.

    Kan jeg efter saltlagen lægge den ene steg i fryseren til næste weekend? Eller hvor kan jeg stoppe ??

    • Hej Susanne

      Det er ikke noget jeg har erfaring med, men jeg vil mene, at du godt kan fryse stegen efter den har ligget i saltlage :)

      Venlig hilsen
      Martin

      • Hej Martin

        Jeg vil i alt fald forsøge.

        venlig hilsen
        Susanne

    • kød der er saltet er ikke så nem at fryse ned pga. salten

  82. Spørgsmål. Du pakker den i husholdningsfilm og ligger den i køleskabet. Er der også film på når du ligger den i ovnen?

    • Hej Anders

      Nej, jeg tager husholdningsfilmen af inden jeg kommer stegen i ovnen :)

      Venlig hilsen
      Martin

  83. Hej Martin

    BIG TIME YUMMI opskrift du har her – den blev efter planen lavet i går. Saltlage fra fredag morgen, lå med rubben i køleskabet pakket godt ind fra fredag aften til i går morges kl. 4:00 og fik hele 15 timer i ovnen – det var ligesom smør :-) :-) :-) Hjemmelavet barbercue, din opskrift, blev det også til, men bollerne nåede jeg desværre ikke. Coleslaw’en blev fra gastromand.dk.

    Hvis dine øvrige opskrifter er lige så gode, så er der vist kun ét at sige … “Sæt i gang!”.

    God søndag!

    :-) Carina

    • Hej Carina

      Tusind tak for din kommentar :) Jeg er glad for at høre, at du kunne bruge min opskrift.

      Jamen jeg synes da bare, at du skal gå igang med nogle af mine andre opskrifter, som du synes ser lækre ud :)

      Venlig hilsen
      Martin

  84. Skal der vædde ved når den skal i ovnen?

  85. Hej Martin

    Skal stegen stege i en stegeso eller bare alm. ildfastad???

    Venlig hilsen

    Linda

    • Hej Linda

      Jeg har rettet din kommentar så der står “stegeso” nu :)

      Stegen skal bare i et alm. ildfast fad eller på en rist med et fad under :) Hvis du kommer den i en stegeso får du ikke den lækre karamelliserede overflade :)

      Venlig hilsen
      Martin

  86. Mange tak Martin ;-)

  87. Du skriver, der skal bruges 50 g paprika, altså mere end et glas, er det korrekt?

    • Hej Christian

      Jep, det er helt korrekt.. Se evt. om ikke du kan få fat i et stort glas/pose :)

      Venlig hilsen
      Martin

  88. Hej, nu har jeg to gange lavet pulled pork efter din fantastiske opskrift, med forrygende resultat. Men denne gang eksperimenterede jeg lidt. Jeg droppede saltlagen og smid en 2 kg steg direkte i ovnen med den lækre rub på, inden jeg gik i seng. Ovnen stod på kun 95 grader. Det tog 15 timer at nå til en kernetemperatur på 80 grader. Herefter tog jeg den ud og lod køle lidt af inden den kom på køl til jeg senere på dagen lagde den på grillen med inddirekte varme. Vi brugte et 3/4 fyldt rør med Heat Beat, og efter 1 time var stegen nået 93 grader. Det smagte aldeles fantastisk, og jeg “slap” for at stå op kl. 4 for at sætte den i ovnen :-)

    Hilsen Mette

    • Hej Mette

      Tak for, at du deler din erfaring :) Det lyder som en rigtig god måde at gøre det på så man slipper for at skulle så tidligt op :)

      Venlig hilsen
      Martin

  89. Hej Martin

    Tak for en fantastisk opskrift.

    Det er den super ret, dels er der ikke meget arbejde på selve dagen, hvilket giver mulighed for at være sammen med ens gæster og så smager der bare godt.

    ny fan ^^

    Hilsen
    Bo

    • Hej Bo

      Mange tak for din kommentar. Jeg er glad for at høre, at du har haft succes med min opskrift :)

      Venlig hilsen
      Martin

  90. Hejsa

    Super opskift med lækkert resultat :-)

    Jeg satte den i ovnen over midnat efter at have set en film, og så fik den 18 timer ved ca. 95 grader (måske lidt mere, jeg tror den her ovn varmer lidt kraftigere end indstillingen.) Det blev rigtig godt, så på den måde kan man også undgå at stå op om natten ;-)

    Hilsen Kim

    • Hej Kim

      Mange tak skal du ha’ :)

      Det lyder til at være en meget god idé, at sætte den i ovnen ved lidt lavere temperatur inden man går i seng – det må jeg prøve næste gang :)

      Venlig hilsen
      Martin

  91. Hej.

    Jeg har med stor succes fulgt din opskrift til punkt og prikke og skal snart i gang igen! Jeg har dog et enkelt spørgsmål:
    Kan man erstatte den røgede whisky til saltlagen, med evt røg essens eller røget salt?
    Som udgangspunkt er jeg ude efter en billigere løsning, frem for at smide små kr. 400,- efter en flaske whisky, som kun vil blive brugt til madlavning!

    På forhånd tak
    Martin

    • Hej Martin

      Jeg har ikke erfaring med at bruge røgessens eller røgsalt, men som jeg også har skrevet i opskriften så kan whiskyen bare udelades. Alternativt kan man prøve at finde nogle små flasker røget whisky.. Jeg ved at man kan få både 5 cl., 10 cl., 20 cl. og 35 cl. rundt omkring.

      I Cadenhead’s, hvor jeg arbejder kan du i hvert fald få både 5 cl. og 20 cl. :)

      Venlig hilsen
      Martin

  92. Hej Martin. Jeg skal faktisk igang med at lave pulled pork i aften. Men jeg har faktisk undret mig over hvorfor du putter stegen i saltlage inden? Jeg kan se på andre opskrifter at de ikke alle gør det; så mit spørgsmål er hvad det gir stegen at blive lagt i lagen 8-10 timer? Denne gang putter jeg ikke stegene i lagen, skal jeg så stege stegen længere? Jeg glæder mig til at prøve din opskrift :-)
    Venlig hilsen
    Marianne

    • Hej Marianne

      Det lyder da som en dejlig lørdagsmiddag! :)

      Jeg har valgt at komme kødet i saltlage for at lave en let sprængning, som mørner kødet lidt og tilføjer lidt smag i form af de smagsgivere jeg bruger i saltlagen.

      Stegen skal ikke have længere tid bare fordi du springer saltlagen over :)

      Venlig hilsen
      Martin

      • Hej Martin. Helt fantastisk pulled pork jeg fik lavet. Jeg fik faktisk sat den i ovnen i nat kl. 02 og den var færdig kl. 18. Den fik 95 grader og så satte jeg temperaturen op til 110 grader kl. 15. MUMS det blev bare SÅ godt. Så nemt og så smagfuldt. Tak for inspirationen :-)
        Mange hilsner fra
        Marianne

        • Hej Marianne

          Jeg er glad for at høre, at det blev et godt resultat, at du har kunne bruge opskriften :)

          Venlig hilsen
          Martin

  93. Nu er jeg måske for hurtig til at spørge, men tænker sådan på, har du lavet “dyret” direkte i en bradepande uden vand under? Eller er den lavet på en rist henover en bradepande med vand.. Jeg beklager rigtig meget, hvis du allerede har skrevet det, men opskriften er jo også lidt lang, så måske jeg kan have misset detaljen i min iver over endelig at have fundet en god opskrift :D

    VH Anna

    • Hvordan sikrer jeg mig bedst at stegen er færdig kl 18:30 når den skal bruges? Skal jeg så begynde tidligt og holde stegen hen, og hvordan, eller hvordan gør jeg mon bedst det? Ville være rigtig ked af at have gæster til spisning og så stegen først er færdig kl 21 :/

      I tilfælde af den er færdig “for tidligt” hvordan “holder jeg den så hen” til kl 18:30?

      Beklager alle mine “dumme spørgsmål” er bare SÅ meget på udebane..

      Vh Anna (igen)

      • Kære Anne

        Jeg plejer bare at komme stegen i en bradepande/ildfast fad, men du kan også sagtens lave den på en rist med en drypbakke under – i så fald er det nok en god idé med lidt vand i fadet under stegen så evt. væske, som drypper fra, ikke brænder fast.

        Mht. stegetiden vil jeg bare sørge for at smide den i ovnen i rigtig god tid. Alt efter, hvad tid du går i seng dagen før så kan du smide den i ovnen ved 12-01-tiden inden du går i seng og give den 17-18 timer ved 100 grader. Så er du i hvert fald sikker på at stegen bliver færdig :)

        Hvis du har flere spørgsmål er du selvfølgelig velkommen til at skrive :)

        Rigtig god fornøjelse med det.

        Venlig hilsen
        Martin

  94. Hej Martin

    Tak for en god side, med mange gode opskrifter.

    Har du er godt tip til genopvarmning af pulled pork?. Har ca. 1kg steg tilbage der ikke er splittet ad endnu. Skal først spise det i over morgen så tænkte det blev tørt, hvis jeg skilte kødet ad nu.

    Ville du opvarme den langsomt igen onsdag til 90grader kerne temperatur, eller bare i mikroen etc.? Ville jo gerne undgå det bliver en kedelig tør omgang.

    Mvh

    Jan

    • Hej Jan

      Det er ikke noget jeg har erfaring med da vi bare plejer at varme det op i mikroovnen efter det er trukket fra hinanden, men jeg ville nok bare smække den i en 150-200 grader varm ovn (evt. dækket over med staniol) til den er 75 grader :)

      Er glad for, at du kan bruge mine opskrifter :)

      Venlig hilsen
      Martin

  95. Krise i køkkenet..!

    Min kloooooge slagter sagde, at jeg IKKE måtte sætte kødet ind i nat, derfor blev det efter hans anbefaling, sat ind i morges kl 06. Nu har kødet så stået inde i 7,5 time og har “kun” nået en kernetemperatur på 76 grader.. Jeg føler mig en anelse stresset over, at den har stået fast der på siden kl 12, bør jeg være urolig over at have inviteret gæster til spisning kl 18:30? :-O

    Håber at du kan hjælpe mig..

    • Kan de passe at kødet står fast lidt, og så begynder temperaturen at hæve, eller er jeg på skideren??

      • Der burde ikke være nogen grund til panik. Temperaturen stiger væsentlig langsommere fra 75-95 grader så du burde godt kunne nå det.. Ellers kan du evt. skrue lidt op for ovnen den sidste 1-1,5 time :)

        Jeg undrer mig dog over, at din slagter sagde, at du ikke måtte sætte kødet ind i nat!?

        • Jeg fortalte ham at jeg havde tænkt mig at stå op omkring 2-3 stykker og sætte det i ovnen, så jeg var sikker på at det var færdigt. Han mente at jeg fik bedre resultat (knapt så udtørret kød) ud af at sætte det ind her til morgen..
          Er bange for at jeg aaaaaldrig skulle ha lyttet til ham, for jeg har stadig et stykke kød der står på 76 grader.. Nu har det snart stået stille der siden kl 12 :-/ ØV NOGET PIS.. Undskyld mit franske..

        • Stegen vil ikke tørre ud da der bliver dannet en skorpe af den karamelliserede rub, som holder kødet saftigt.

          Det der sker fra ca. 75-95 grader er, at fedt, sener osv. bliver nedbrudt, men når stegen ikke helt op på 93-95 grader er det ikke nogen katastrofe. Men skru evt. ovnen op på 110-125 grader det sidste stykke tid, hvis du er nervøs for, hvorvidt stegen når op på 93-95 grader :)

  96. Man kan med fordel bruge røget paprika, når man laver den i ovn.. det giver lidt af røgsmagen fra trækulsgrill
    og hvidkålen kan med fordel byttes til spidskål, der er en lidt mere fin smag i det….
    Din BBQ sovs skal prøves :-)

    • Hej Jan

      Det har du fuldstændig ret i. Som jeg også har skrevet i opskriften kan man erstatte chipotle (som er røget jalapaño) med røget paprika, men begge dele giver en dejlig røgsmag til kødet :)

      Jeg elsker spidskål så det skulle ikke være første gang jeg bruger spidskål i en coleslaw. Jeg håber at BBQ-saucen falder i din smag :)

      God weekend!

      Venlig hilsen
      Martin

  97. Hej. Super lækker pulled pork :) har haft den i ovnen siden i morges og har lige trevlet den. Vi skal dog først spise den i morgen, så har du et godt forslag til opvarmning, så den ikke bliver tør?
    Mvh Pil

    • Hej Pil

      Tak skal du ha’ :) Det lyder sørme godt.. Jeg ville nok bare varme det op i en bradepande dækket til med sølvpapir ved 175-200 grader i en almindelig ovn. Så burde det ikke blive tørt :)

      Venlig hilsen
      Martin

  98. Hej Martin,

    Du skriver at man skal bruge nakkefilet til pulled pork.
    Andre steder skrives der nakkekam, nakkesteg og måske andre betegnelser…

    Kan du hjælpe mig med at afklare evt. forskelle og ligheder på de forskellige betegnelser?? Er det forskellige navne for det samme stykke kød, eller er der forskelle?

    Jeg køber oftest 1/2 gris ved økologisk gårdsalg, og når den halve gris ligger parteret i kassen og skal pakkes og fryses ned, kan det være svært at identificere de forskellige udskæringer. Derfor er jeg nu lidt usikker på om jeg et passende stykke kød i friseren til at lave pulled pork af.

    Laves pulled pork af det samme stykke kød som en flæskesteg, blot uden skind / svær ?

    Mange spørgsmål – håber du kan oplyse mig :)

    Vh. Anne

    • Hej Anne

      Nakkesteg, nakkekam og nakkefilet er den samme udskæring, som blot har flere forskellige betegnelser, og er grisens nakke. I forlængelse af nakken kommer ryggen, nærmere kendt som svinekam, hvilket er den udskæring som man bruger til flæskesteg. Hvis ikke jeg husker helt galt bruger man oprindeligt skulderen til pulled pork, hvilket er en væsentlig større udskæring (typisk 8-12 kg) med ben.

      Hvis du har flere spørgsmål skal du selvfølgelig være velkommen til at skrive igen :)

      Venlig hilsen
      Martin

  99. Lyder godt nok lækkert…..
    Et enkelt spørgsmål til sprængningen….skal kødet være dækket eller …?

    • Hej Christian

      Kødet skal helst være dækket, ja :)

      Venlig hilsen
      Martin

  100. Hej Martin aka Rigeligtsmør.dk

    Det lige en rettelse. Du mener selvfølgelig konventionel gris fremfor frilands eller økologisk og selvfølgelig dansk, så vi er 100% sikret god kvalitet, god dyrevelfærd og mere for pengene.

    Fortsat god dag og held og lykke med det retten!

    Over and out ;)

    • Hej Jesper

      Nej, jeg mener frilands/økologisk fremfor konventionelt opdrættet: hvis grisen har haft et godt liv får du et meget bedre stykke kød, som smager bedre :)

      Du kan evt. læse forskellen på de forskellige måder at opdrætte grise på her :)

      Venlig hilsen
      Martin

  101. Meget sødt, men ellers tak. Nu er jeg opvokset og arbejder på en rigtig griseproduktion. Derfor ved jeg udemærket godt, hvor godt vores grise har det. Men en ting du nok ikke vidste er, at det aldrig er blevet videnskabeligtbevidst at smagen skulle være bedre, bare fordi grisen er økologisk.

    • Så må du også vide, at det ikke er alle konventionelt opdrættet grise, der har det lige godt – om jeres grise har det godt skal jeg ikke kunne sige. Grunden til JEG foretrækker frilands/økologi er dels pga. dyrevelfærd, men også pga. kødets kvalitet. Økologi gør nødvendigvis ikke nogen forskel på smagen, men foder og motion gør, hvor sidstnævnte også vil resultere i kød med en flottere marmorering af fedtet.

      Det er så bare min holdning til det, og fred være med, hvis du har en anden holdning – der skal trods alt være plads til os alle :)

      • Mon ikke pointen her er, at økologi ikke garanterer hverken dyrevelfærd eller kvalitet, og konventionelt opdræt ikke garanterer det modsatte.

        Læs f.eks. Den Fede Slagters hjemmeside, hvor han beskriver hvorfor du IKKE finder økologisk kød i hans butik – det er faktisk pga. dyrevelfærd.

        Hvordan grisene (eller køerne for den sags skyld) slagtes (og bringes til slagtning) har også meget at skulle have sagt. Både mht. dyrevelfærd og produktkvalitet. Og det er helt uafhængigt af økologi eller ej!

    • Der er alt for lidt fedt på de svin der avles i dag, for det er umuligt og få sprødt svær på en flæskesteg… Det bliver tørt og smager heller ikke af nær så meget..! Nej der er ingen der kan avle ordentlig svine, eller oksekød i dag…! Er selv født og opvokset på en gård, så ved hvad jeg taler om..

  102. Nu har jeg smagt flere forskellige versioner af pulled pork og har endnu ikke smagt noget der nærmer sig denne opskrift. Elsker den meget krydrede smag i denne, hvor alle andre er møre men MEGET kedelige. Rigtig mange tak for opskriften

    • Det er jeg rigtig glad for at høre Jes – tak skal du ha’ :)

  103. Har tidligere brugt din opskrift på pulled pork og er begejstret. Vil prøve at lave en pulled steak. Skal kernetemperaturen være lavere?

    • Hej Renate

      Det er desværre ikke noget jeg har erfaring med, men tjek evt. Brdr. Prices opskrift på brisket – de skriver, at kernetemperaturen skal være 85-90 grader :)

      Venlig hilsen
      Martin

  104. Er igang med at lave pulled pork efter din opskrift og glæder mig til at smage den imorgen.

    Jeg har dog et spørgsmål, hvornår skal vinegarsaucen hældes over kødet?

    Venlig hilsen

    Kim

    • Hej Kim

      Du kan roligt glæde dig :) Du kan enten vælge at hælde vinegarsaucen over kødet når du har trukket det fra hinanden, eller sætte det på bordet og lade gæsterne dosere selv :)

      Rigtig god weekend!

      Venlig hilsen
      Martin

  105. Hej Martin.
    Jeg er også i fuld gang, startede i nat kl 04:00 og skal bruge den kl ca. 19:00 i aften, men allerede efter 7 timer var kernetempmoppe på 86 så jeg satte ovnen på 90 gr. men er det ik lidt hurtigt, skal jeg stoppe ved kernetemp på 95 eller kan jeg bare køre løs til de 15 timer, den skulle jo helst ikke blive tør :):)

    • Hej Flemming

      De sidste 10-15 grader går som regel lidt langsommere, men du kan enten sætte ovnen på 95 grader, og lade den stå indtil I skal spise, eller også kan du tage den ud når kernetemperaturen er ca. 95 grader, rive kødet fra hinanden og sætte det på køl. Så kan du dække kødet over med staniol og genopvarme det i ovnen når I skal spise :)

      Jeg håber, at det hele kommer til at passe sammen :) Rigtig god jul.

      Venlig hilsen
      Martin

  106. Hej igen Martin.
    Tak for hurtigt svar :):)
    Jeg vil jo helst have det bedste ud af det så jeg sætter ovnen på 95 grader og lader det stå de sidste 5 timer, og håber det så ikke bliver tørt, der er fra starten kommet en slat god kuld sort øl ved. :)
    Glæder mig vildt meget..

    Også gud jul til dig

    Hilsen
    Flemming

  107. Kære Martin. Jeg laver pulled pork efter din opskrift, men bruger en nakkefilet på kun 1,2 kg (det dufter vildt godt). Skal den have kortere tid i ovnen?

    • Kære Anne

      Jeg kunne forestille mig, at den nok skal have lidt kortere tid i ovnen :) Jeg håber, at det bliver godt.

      Du må have et rigtig godt nytår :)

      Venligh hilsen
      Martin

  108. Kære Martin,
    Ved godt det nok er lidt af et long shot, men kan du måske foreslå en erstatning for paprika (som jeg er intolerant overfor)? Jeg plejer normalt at erstatte paprika med en anelse chili, men tænker at det kunne være lidt svært at dosere.
    Mvh
    Kristina

    • Hej Kristina

      Nu har jeg gået og tænkt over det et par dage, og jeg kan simpelthen ikke komme på nogen reel erstatning for paprika.. Man kunne måske bruge lidt cayennepeber, og skære ned på mængden, men det er mit bedste bud.

      Venlig hilsen
      Martin

  109. Hej Martin
    Så er min pulled pork sat i køleskabet med din rub-opskrift – har ikke prøvet den før men ser vildt spændende ud og forventer noget “boom” over smagen! Meget enig med et tidligere indlæg at andre opskrifter bliver lidt “tamme” i styrken…. Og da min bror og jeg skal nyde denne pulled pork tll Super Bowl imorgen; ja så skal der s.. være noget “boom”, kraft og skralde-bang over den.. har store forventninger!! Tak for en inspirerende hjemmeside:-)
    God kamp!
    Bedste Super Bowl hilsner
    Rune Gosmer

    • Hej Rune

      Det lyder rigtig godt – jeg håber, at det bliver godt :) Det er jo det perfekte mad til Super Bowl!

      God fornøjelse!

      Venlig hilsen
      Martin

  110. Hej Marin et par hurtige spørgsmål. Går bare ud fra at de 2 liter vand skal hældes ved stegen, men er det lidt efter lidt eller det hele med det samme? Og skal den bare lægges i et ildfast fad?

    Ser frem til at nå i mål søndag ;-)
    Mvh Jimmi

  111. Bare ignorer ovenstående. Den skal naturligvis bare i ovnen. Vandet er til saltlagen.
    Måske jeg skulle læse opskriften igennem. Inden jeg fare til tasterne.

    Men tak for inspiration.
    Mvh Jimmi ;-)

    • Hej Jimmi

      Det er altid en go’ idé at læse opskriften igennem ;) Men super, at du selv fandt ud af det :) Jeg er altid glad for at kunne inspirere – håber at det bliver godt :)

      Venlig hilsen
      Martin

      • Hej igen.
        Er der noget til hindre for at jeg laver saltlagen i dag. Skal først bruge den lørdag?

        Igen tak.
        Mvh Jimmi;-)

        • Hej Jimmy

          Undskyld det sene svar.. Jeg håber, at det gik alligevel? :)

          Til en anden gang vil jeg mene, at du sagtens kan lave saltlagen nogle dage i forvejen :)

          Venlig hilsen
          Martin

  112. Så er jeg gået i gang med denne opskrift for 4 gange. Det er blevet super de 3 andre gange, så vil lige sende et tak for denne herlige ret :)

    • Hej Line

      Det lyder da bare super lækkert – jeg er glad for, at du har haft glæde af min opskrift :)

      Rigtig god weekend!

      Venlig hilsen
      Martin

  113. Hej Martin,
    Min veninde har lavet denne opskrift, og det smager fantastisk :-)

    Jeg skal lave din pulled pork opskrift her i påsken, og skal transportere kødet den dag, det skal spises, så jeg tænker, at jeg vil sætte kødet i ovnen aftenen før, så det steger natten over og så tage det ud og skille det ad og pakke det i staniol eller plastpose og så lige varme det op kort tid inden det skal spises. Tror du man kan det, og skal jeg så vente med at hælde vineager blandingen over til det kommer ud af ovnen igen?

    En anden ting, mine gæster er mest til vin – tror du ikke det går an at servere rødvin til maden i stedet for?

    Mange hilsner
    Pernille

    • Hej Pernille,

      Jeg synes umiddelbart, at din plan om at sætte kødet i ovnen om aftenen, og pakke det ind dagen efter lyder fin. Jeg vil nok vente med at hælde vinegarsauce over kødet til det kommer ud af ovnen igen. Du skal dog være opmærksom på, at det nok er bedst at sætte kødet på køl i en køletaske eller lignende, hvis det skal være under transport i mange timer. Som tommefingerregel siger man, at det skal køles fra 65 til under 10 grader hurtigst muligt, dog max. 3 timer.

      For en god ordens skyld forhørte jeg mig lige hos min gode ven og vinmand Mads Nørgaard, som skrev, at “Zinfandel med vold meget sukker” vil fungere glimrende til. Så en god fyldig og sødmefuld Zinfandel skulle nok kunne klare det :)

      God påske :)

      Venlig hilsen
      Martin

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>