Pulled pork i ovn med coleslaw

Udgivet den 9. maj, 2012 i Kødretter | 277 kommentarer


Pulled pork i ovn med coleslaw

Så blev det tid til at prøve at lave pulled pork for første gang, og eftersom jeg bor i lejlighed, blev det lavet i ovnen. Resultatet blev forrygende godt og fungerede glimrende som kur mod søndagens tømmermænd. Det blev selvfølgelig serveret i en hjemmebagt burgerbolle med vinegarsauce, barbecuesauce og coleslaw

Pulled pork er et godt stykke gris i form af en nakkefilet, der bliver gnubbet godt med en rub (krydderblanding) for derefter at blive langtidsstegt ved lav varme. Oprindeligt laver man pulled pork på en grill med trækul, men da jeg som sagt bor i lejlighed (uden altan), valgte jeg at lave det i ovnen. Det giver selvfølgelig ikke helt sammen smag, men jeg var ganske tilfreds med resultatet.

Pulled pork i ovn med coleslaw

Jeg har længe haft lyst til at lave pulled pork og har kigget vidt omkring på nettet for at få inspiration. Min primære inspiration er i sidste ende kommet fra Griseriet og Gastromand.dk, som jeg takker mange gange.

Pulled pork i ovn med coleslaw

Min pulled pork endte med at få ca. 14 timer i ovnen ved 110 grader, hvilket passede med, at den blev smidt i ovnen omkring kl. 4 om natten, da jeg kom hjem fra byen. Er man ikke lige oppe på det gudsforladte tidspunkt, kan man godt nøjes med at gi’ den ca. 12 timer. Så kan man stå op ved en 6-7 tiden, smide svinet i ovnen og gå i seng igen.

Pulled pork i ovn med coleslaw

Har man ikke tømmermænd, som jeg havde den første dag, vi fik det, skal du drikke en go’ humlet øl til – ikke noget med vin her, der skal humle til. Er man ikke så meget til humle kan en almindelig pilsner godt drikkes til. Jeg kan anbefale rigtig mange (India) Pale Ales, da det er min yndlingsøltype, så vil ikke nævne alt for mange her. Men Punk IPA fra BrewDog eller Latitude 48 IPA fra Samuel Adams er to rigtig gode bud, som kan fåes i de fleste supermarkeder.

Pulled pork i ovn med coleslaw

Vi endte med at få pulled pork fire dage i træk (jeg klager ikke), hvor vi spiste 1½-2 burgere pr. mand pr. dag. Så denne opskrift er til 8 sultne mennesker. Jeg lavede en stor portion coleslaw, og der var alt for meget, så derfor har jeg skåret ned på mængderne i opskriften, som der linkes til herunder. Derudover er der rigeligt rub, men den kan sagtens bruges til et andet godt stykke kød.

Ingredienser:

Vinegarsauce:

 • 1 dl æblecidereddike (eller anden lys eddike)
 • 1 dl ufiltreret æblemost
 • 0,25 dl ketchup
 • 25 g brun farin
 • 1 tsk. chiliflager (kan udelades)
 • Ca. 2 tsk. havsalt (smag til)
 • Ca. 1 tsk. friskkværnet peber (smag til)

Pulled Pork:

 • 1 nakkesteg på ca. 2 kg fra en glad gris (gerne frilands eller økologisk)
 • 2 liter vand
 • 130 g salt
 • 1 dl røget whisky (kan udelades)
 • Evt. 2 laurbærblade og 2 stjerneanis

Rub:

 • 50 g brun farin
 • 50 g paprika
 • 2 spsk. friskkværnet peber
 • 2 spsk. havsalt i flager
 • 1 tsk. hvidløgspulver
 • 1 tsk. løgpulver
 • 1 tsk. chipotle (fåes bl.a. hos smageVIN – kan erstattes med røget paprika)

Vinegarsauce:
Bland alle ingredienserne sammen og giv dem et opkog. Køl af og hæld den over det supermøre kød. Saucen skal være godt syrlig så den komplementerer det fede kød.

Pulled pork:

Dag 1
Start med at give vand og salt (og evt. 2 laurbærblade og 2 stjerneanis) et lille opkog så saltet bliver opløst. Giv så whiskyen et opkog, sæt ild til den (PAS PÅ! Flammerne bliver store) og ta’ den af varmen. Når whiskyen er brændt ud, hældes den op i saltlagen og det hele køles af.

Læg nakkefileten i saltlagen når den er afkølet. Dæk godt til med husholdningsfilm og sæt evt. en tallerken oven på for at holde den nede. Gør dette tidligt på dagen og sæt den på køl til om aftenen (min. 8-10 timer).

Inden du går i seng tages nakkefileten op af saltlagen og tørres godt af. Lav rub’en ved at blande alle ingredienserne sammen (dette kan gøres i forvejen) og gnub den så godt ind i nakkefileten. Læg nakkefileten i en plastikpose eller pak den godt ind i husholdningsfilm og læg den på køl til dagen efter.

Dag 2
Stå tidligt op, pak nakkefileten ud og sæt den i en kold ovn og tænd på 110 grader (almindelig ovn). Nu skal den ha’ mindst 12-14 timer (gerne mere) til den har en kernetemperatur på 90-95 grader. Alt efter nakkefiletens størrelse og ovnen kan tilberedningstiden variere.

Træk kødet fra hinanden med to gafler og server i hjemmebagte burgerboller med vinegarsauce, barbecuesauce og coleslaw – og en iskold øl.

God appetit

277 Kommentarer

 1. Meget sødt, men ellers tak. Nu er jeg opvokset og arbejder på en rigtig griseproduktion. Derfor ved jeg udemærket godt, hvor godt vores grise har det. Men en ting du nok ikke vidste er, at det aldrig er blevet videnskabeligtbevidst at smagen skulle være bedre, bare fordi grisen er økologisk.

  • Så må du også vide, at det ikke er alle konventionelt opdrættet grise, der har det lige godt – om jeres grise har det godt skal jeg ikke kunne sige. Grunden til JEG foretrækker frilands/økologi er dels pga. dyrevelfærd, men også pga. kødets kvalitet. Økologi gør nødvendigvis ikke nogen forskel på smagen, men foder og motion gør, hvor sidstnævnte også vil resultere i kød med en flottere marmorering af fedtet.

   Det er så bare min holdning til det, og fred være med, hvis du har en anden holdning – der skal trods alt være plads til os alle :)

   • Mon ikke pointen her er, at økologi ikke garanterer hverken dyrevelfærd eller kvalitet, og konventionelt opdræt ikke garanterer det modsatte.

    Læs f.eks. Den Fede Slagters hjemmeside, hvor han beskriver hvorfor du IKKE finder økologisk kød i hans butik – det er faktisk pga. dyrevelfærd.

    Hvordan grisene (eller køerne for den sags skyld) slagtes (og bringes til slagtning) har også meget at skulle have sagt. Både mht. dyrevelfærd og produktkvalitet. Og det er helt uafhængigt af økologi eller ej!

  • Der er alt for lidt fedt på de svin der avles i dag, for det er umuligt og få sprødt svær på en flæskesteg… Det bliver tørt og smager heller ikke af nær så meget..! Nej der er ingen der kan avle ordentlig svine, eller oksekød i dag…! Er selv født og opvokset på en gård, så ved hvad jeg taler om..

 2. Nu har jeg smagt flere forskellige versioner af pulled pork og har endnu ikke smagt noget der nærmer sig denne opskrift. Elsker den meget krydrede smag i denne, hvor alle andre er møre men MEGET kedelige. Rigtig mange tak for opskriften

  • Det er jeg rigtig glad for at høre Jes – tak skal du ha’ :)

 3. Har tidligere brugt din opskrift på pulled pork og er begejstret. Vil prøve at lave en pulled steak. Skal kernetemperaturen være lavere?

  • Hej Renate

   Det er desværre ikke noget jeg har erfaring med, men tjek evt. Brdr. Prices opskrift på brisket – de skriver, at kernetemperaturen skal være 85-90 grader :)

   Venlig hilsen
   Martin

 4. Er igang med at lave pulled pork efter din opskrift og glæder mig til at smage den imorgen.

  Jeg har dog et spørgsmål, hvornår skal vinegarsaucen hældes over kødet?

  Venlig hilsen

  Kim

  • Hej Kim

   Du kan roligt glæde dig :) Du kan enten vælge at hælde vinegarsaucen over kødet når du har trukket det fra hinanden, eller sætte det på bordet og lade gæsterne dosere selv :)

   Rigtig god weekend!

   Venlig hilsen
   Martin

 5. Hej Martin.
  Jeg er også i fuld gang, startede i nat kl 04:00 og skal bruge den kl ca. 19:00 i aften, men allerede efter 7 timer var kernetempmoppe på 86 så jeg satte ovnen på 90 gr. men er det ik lidt hurtigt, skal jeg stoppe ved kernetemp på 95 eller kan jeg bare køre løs til de 15 timer, den skulle jo helst ikke blive tør :):)

  • Hej Flemming

   De sidste 10-15 grader går som regel lidt langsommere, men du kan enten sætte ovnen på 95 grader, og lade den stå indtil I skal spise, eller også kan du tage den ud når kernetemperaturen er ca. 95 grader, rive kødet fra hinanden og sætte det på køl. Så kan du dække kødet over med staniol og genopvarme det i ovnen når I skal spise :)

   Jeg håber, at det hele kommer til at passe sammen :) Rigtig god jul.

   Venlig hilsen
   Martin

 6. Hej igen Martin.
  Tak for hurtigt svar :):)
  Jeg vil jo helst have det bedste ud af det så jeg sætter ovnen på 95 grader og lader det stå de sidste 5 timer, og håber det så ikke bliver tørt, der er fra starten kommet en slat god kuld sort øl ved. :)
  Glæder mig vildt meget..

  Også gud jul til dig

  Hilsen
  Flemming

 7. Kære Martin. Jeg laver pulled pork efter din opskrift, men bruger en nakkefilet på kun 1,2 kg (det dufter vildt godt). Skal den have kortere tid i ovnen?

  • Kære Anne

   Jeg kunne forestille mig, at den nok skal have lidt kortere tid i ovnen :) Jeg håber, at det bliver godt.

   Du må have et rigtig godt nytår :)

   Venligh hilsen
   Martin

 8. Kære Martin,
  Ved godt det nok er lidt af et long shot, men kan du måske foreslå en erstatning for paprika (som jeg er intolerant overfor)? Jeg plejer normalt at erstatte paprika med en anelse chili, men tænker at det kunne være lidt svært at dosere.
  Mvh
  Kristina

  • Hej Kristina

   Nu har jeg gået og tænkt over det et par dage, og jeg kan simpelthen ikke komme på nogen reel erstatning for paprika.. Man kunne måske bruge lidt cayennepeber, og skære ned på mængden, men det er mit bedste bud.

   Venlig hilsen
   Martin

 9. Hej Martin
  Så er min pulled pork sat i køleskabet med din rub-opskrift – har ikke prøvet den før men ser vildt spændende ud og forventer noget “boom” over smagen! Meget enig med et tidligere indlæg at andre opskrifter bliver lidt “tamme” i styrken…. Og da min bror og jeg skal nyde denne pulled pork tll Super Bowl imorgen; ja så skal der s.. være noget “boom”, kraft og skralde-bang over den.. har store forventninger!! Tak for en inspirerende hjemmeside:-)
  God kamp!
  Bedste Super Bowl hilsner
  Rune Gosmer

  • Hej Rune

   Det lyder rigtig godt – jeg håber, at det bliver godt :) Det er jo det perfekte mad til Super Bowl!

   God fornøjelse!

   Venlig hilsen
   Martin

 10. Hej Marin et par hurtige spørgsmål. Går bare ud fra at de 2 liter vand skal hældes ved stegen, men er det lidt efter lidt eller det hele med det samme? Og skal den bare lægges i et ildfast fad?

  Ser frem til at nå i mål søndag ;-)
  Mvh Jimmi

 11. Bare ignorer ovenstående. Den skal naturligvis bare i ovnen. Vandet er til saltlagen.
  Måske jeg skulle læse opskriften igennem. Inden jeg fare til tasterne.

  Men tak for inspiration.
  Mvh Jimmi ;-)

  • Hej Jimmi

   Det er altid en go’ idé at læse opskriften igennem ;) Men super, at du selv fandt ud af det :) Jeg er altid glad for at kunne inspirere – håber at det bliver godt :)

   Venlig hilsen
   Martin

   • Hej igen.
    Er der noget til hindre for at jeg laver saltlagen i dag. Skal først bruge den lørdag?

    Igen tak.
    Mvh Jimmi;-)

    • Hej Jimmy

     Undskyld det sene svar.. Jeg håber, at det gik alligevel? :)

     Til en anden gang vil jeg mene, at du sagtens kan lave saltlagen nogle dage i forvejen :)

     Venlig hilsen
     Martin

 12. Så er jeg gået i gang med denne opskrift for 4 gange. Det er blevet super de 3 andre gange, så vil lige sende et tak for denne herlige ret :)

  • Hej Line

   Det lyder da bare super lækkert – jeg er glad for, at du har haft glæde af min opskrift :)

   Rigtig god weekend!

   Venlig hilsen
   Martin

 13. Hej Martin,
  Min veninde har lavet denne opskrift, og det smager fantastisk :-)

  Jeg skal lave din pulled pork opskrift her i påsken, og skal transportere kødet den dag, det skal spises, så jeg tænker, at jeg vil sætte kødet i ovnen aftenen før, så det steger natten over og så tage det ud og skille det ad og pakke det i staniol eller plastpose og så lige varme det op kort tid inden det skal spises. Tror du man kan det, og skal jeg så vente med at hælde vineager blandingen over til det kommer ud af ovnen igen?

  En anden ting, mine gæster er mest til vin – tror du ikke det går an at servere rødvin til maden i stedet for?

  Mange hilsner
  Pernille

  • Hej Pernille,

   Jeg synes umiddelbart, at din plan om at sætte kødet i ovnen om aftenen, og pakke det ind dagen efter lyder fin. Jeg vil nok vente med at hælde vinegarsauce over kødet til det kommer ud af ovnen igen. Du skal dog være opmærksom på, at det nok er bedst at sætte kødet på køl i en køletaske eller lignende, hvis det skal være under transport i mange timer. Som tommefingerregel siger man, at det skal køles fra 65 til under 10 grader hurtigst muligt, dog max. 3 timer.

   For en god ordens skyld forhørte jeg mig lige hos min gode ven og vinmand Mads Nørgaard, som skrev, at “Zinfandel med vold meget sukker” vil fungere glimrende til. Så en god fyldig og sødmefuld Zinfandel skulle nok kunne klare det :)

   God påske :)

   Venlig hilsen
   Martin

 14. Hey

  Skal prøve at lave denne opskrift for første gang – for et par pulled pork kendere – og glæder mig selvfølgelig meget til at smage resultatet. Men har et spørgsmål til din vinegarsauce – kan det passe at ingredienserne blot skal røres sammen og ikke koges sammen? Synes ikke jeg kunne finde en vejledning.

  God påske.

  • Åhh, nogengange skal man se sig bedre for :-) fandt anvisningen. …

   • Hej Anna,

    Det var godt, at du fandt ud af det.

    God påske :)

    Venlig hilsen
    Martin

 15. Nogen kommentarer til, hvis man ønsker at lave stegen natten over, tage den ud til formiddag, og genopvarme om aftenen, hvor den skal spises? Jeg puller den vel først, inden den skal spise, ikke?
  og hvis genopvarmes; m/u låg(/stegepose)?
  Har desværre kun én ovn, ellers ville problemet hurtigt være løst :p

  Andre tips?

  • p.s Go go for lækker, glad gris! Frie grise grynter bedst :D

   • Hej Ida,

    Jeg tror, at du kan gøre begge dele. Det vil nok tage længere tid at genopvarme den hel, og personligt ville jeg nok trække den fra hinanden om formiddagen, og så dække kødet over med staniol når det skal genopvarmes.

    Hvis det er fordi du skal bruge ovnen til boller, så kan de evt. laves dagen i forvejen, så den glade gris kan være i ovnen til I skal spise. Så kan du genopvarme bollerne i ovnen når du tager kødet ud.

    Uanset, hvad du gør, så skal resultatet i hvert fald nok blive godt :)

    Venlig hilsen
    Martin

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>