Tinderbox 2018 – det spiste og drak jeg på første dag

Udgivet af den 29. juni, 2018 i Festivaler


Tinderbox 2018, Jacobsen

I går blev årets Tinderbox skudt i gang, og vejret i Tusindårsskoven kunne man i hvert fald ikke klage over. Solen stod højt på himlen, musikken var fantastisk og øllene kolde. Jeg har selvfølgelig en lang liste over mad- og drikkeboder, der skal besøges, som jeg fik taget hul på i går. Udvalget lader til at være af blandet kvalitet, men der er bestemt en masse godt i mellem samt noget for en hver smag.

 

Jacobsen

Er der noget jeg har lyst til i den her varme, så er det iskold frisk, bitter og blomstret humlejuice i form af (I)PA, og der kommer Jacobsen os heldigvis til undsætning. Her kan man nemlig få et pænt udvalg af deres forskellige øl, heriblandt en New Copenhagen IPA, som er en dejlig tørstslukker her i sommervarmen. De har også deres Yakima IPA, som plejer at være ganske glimrende, og så er der selvfølgelig også en håndfuld af deres andre øl at vælge imellem, så der er noget for en hver smag.

Tinderbox 2018, Il Gusto

Il Gusto – vanvittig lækker italiensk is

Der er ikke noget som en god italiensk is her i varmen. Så derfor var jeg selvfølgelig et smut forbi den odenseanske ismager Il Gusto på Tinderbox i går. Og de laver virkelig god is! Jeg snuppede en kugle af deres Limone (eller citron om man vil) og en kugle af deres saltkaramel is, og hold nu op, hvor var begge varianter lækre. Så gør dig selv en tjeneste at slå et smut forbi Il Gusto når du trænger til at blive kølet lidt ned – eller bare har lyst til en is. Isen fås i flere forskellige varianter, og man kan både få sin is i et bæger eller en vaffel.

Tinderbox 2018, Soup Stone

Soup Stone – utrolig velsmagende chicken curry

Soup Stone er uden tvivl et af mine foretrukne frokoststeder i Odense, og de er igen i år også at finde på Tinderbox. Og lad dig ikke narre af navnet, der bliver nemlig serveret andet end suppe. En af favoritterne er klart deres “famous chicken curry”, der bliver lavet med en god hjemmelavet karrypaste og serveret med kylling, kogte korn og grøntsager. Det er virkelig en utrolig velsmagende chicken curry, som jeg varmt kan anbefale. Derudover kan man også få indisk dahl, gullasch samt en ganske lækker toast med skinke, ost og pesto.

Tinderbox 2018, Gastroteket, Flæskestegssandwich

Gastroteket – flæskestegssandwich med sprøde svær

Gastrotekets flæskestegssandwich er efterhånden gået hen og blevet lidt af en festivalklassiker på Tinderbox, og for det ikke skal være løgn, så havde jeg faktisk aldrig fået den før. Men det fik jeg endelig gjort noget ved i går, og desværre blev jeg faktisk en smule skuffet (men kun lidt), hvilket måske hang lidt sammen med mine høje forventninger. Flæskestegssandwichen serveres i en lækker bolle smurt med mayo og fyldt med masser af sprød kål samt  saftig gris og sprøde svær. Og den er velsmagende, men jeg synes ganske enkelt, at den var for stor og voldsom, og så savnede jeg lidt mere knald på smagen. Men forstå mig ret, det er en god og velsmagende flæskestegssandwich, og du går i hvert fald ikke sulten derfra.

Tinderbox 2018, Den Fynske Bar

Den Fynske Bar

Efter en lang arbejdsdag og en cykeltur i høj sol hele vejen ud til Tusindårsskoven, så trængte jeg virkelig til en kold øl. Så da jeg havde fået mit armbånd og var blevet lukket ind, så styrede jeg som noget af det første direkte mod Den Fynske Bar. Ligesom de foregående år, så de byder på et ganske pænt udvalg af forskellig fynsk mikrobryg, og også her er der noget for en hver smag. Er du ligesom jeg til det tørre, bitre, blomstrede og frugtige humlede øl, så kan jeg varmt anbefale Amarillo & Citra IPA fra Ugly Duck, der tilbage i 2013 blev kåret som årets ølnyhed på under 6%.

 


 

I dag står den på endnu mere lækker mad og drikke, og jeg vil bl.a. se om ikke jeg kan nå forbi Hooked (som jeg også besøgte på årets Heartland Festival), Snack & Blues, Pasfall, Mr. Phanhouse, Burger Anarchy og ikke mindst G&T-baren. Har du andre gode tips til steder der skal afprøves, så skal du være velkommen til at dele dem med mig – enten herunder i en kommentar, på Facebook eller på Instagram (hvor du i øvrigt også kan følge med i løbet af dagen).

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.