Ny espresso fra Øristeriet

Udgivet af den 20. maj, 2014 i Anmeldelser og tests


Ny espresso fra Øristeriet - Single Origin Espresso, Balmaadi Estate

Øristeriet har for nylig fået en ny espresso i deres sortiment, som jeg har været så heldig at få lov at teste. Som du måske husker, så har jeg tidligere testet kaffe fra Øristeriet, hvor niveauet var meget højt, så da jeg fik tilbuddet, kunne jeg næsten ikke vente med at smage denne nye espresso fra Øristeriet. 

Denne gang er der tale om en Single Origin Espresso (SOE) Balmaadi Estate, der, som al kaffe fra Øristeriet, er økologisk. Derudover kommer bønnerne fra én farm (som navnet “SOE” indikerer), og så er de dyrket efter biodynamiske principper. Personligt er jeg ikke overbevist om, at de biodynamiske dyrkningsprincipper har nogen indflydelse på det endelige resultat, hvad enten det er vin, kaffe etc., men så længe, at det ikke har nogen negativ effekt på det endelige produkt, så brokker jeg mig ikke.

Ny espresso fra Øristeriet - Single Origin Espresso, Balmaadi Estate

Balmaadi Estate ligger i Indien og vandt i 2007 både førstepladsen som Indiens bedste økologiske arabica kaffe, og som bedste Estate kaffe. Ligeledes vandt de i 2004 førstepladsen som Indiens bedste arabica kaffe.

Espressoen får en rigtig fin og fyldig crema, når jeg brygger den på min Rancilio Silvia, som dog falder en smule sammen efter lidt tid. Den har en skøn duft af let-ristede nødder, mørk chokolade og karamel, og når man smager på den bliver man mødt af en blød og sødmefuld epsresso, som dog har en smule syre til at give sødmen lidt modspil. Efter et kort øjeblik får sødmen selskab af en lidt skæv og krydret smag, som er med til at give espressoen et helt unikt udtryk. På posen står der, at det er en spændende og livlig espresso med en funky smag, hvilket jeg er ganske enig i. Øristeriet har ristet bønnerne til 223,5 grader i deres tromlerister, hvilket efter deres egen terminologi er “semi-mellemristet”.

Ny espresso fra Øristeriet - Single Origin Espresso, Balmaadi Estate

Det lille økologiske risteri i Rødovre holder et utroligt højt niveau, og gør det fortsat med denne nye espresso i deres sortiment. Udover at jeg har fået lov at teste Øristeriets kaffe et par gange, så har jeg flere gange bestilt kaffe fra hos dem, og hver eneste gang har bønnerne været helt friskristede ligeså vel som, at de altid er helt jævnt ristet. Derudover så er alle deres bønner økologiske, men vigtigst af alt, så smager kaffen bare skønt!

Hvor køber du din kaffe?

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.