Så er det i morgen, at årets Heatland Festival løber af stablen og ligesom mange andre så glæder jeg mig som et lille barn. Heartland Festival er uden sammenligning den mest interessante festival, når det kommer til mad og drikke, og i kombination med de fantastiske omgivelser på Egeskov Slot samt det spændende musik-, kunst- og talks-program, så er der lagt op til en weekend, hvor der er rig mulighed for kulturel og gastronomisk stimulering.
En festival for feinschmeckere
På årets Heartland Festival er der ligesom sidste år en lang række spændende mad- og drikkerelaterede debatter, workshops og ikke mindst boder, hvor der er masser af muligheder for at spise og drikke, til du ikke kan mere. Hvad enten du er til en god burger og en kold øl eller en tallerkenfuld østers og en flaske bobler, så kan du få lysten stillet på Heartland Festival. Ligesom tidligere er der igen i år både Heartland Banquet – i år sammen med Kadeau – samt Chef’s Table med Mikkel Karstad. Begge er dog desværre allerede udsolgt, men heldigvis er der masser af andre fantastiske steder, du kan besøge. Herunder får du mine bud på en række steder, du ikke må gå glip af på årets Heartland Festival.
Musling Bistro
Igen i år smækker Musling Bistro en stor vin- og skaldyrsbar på benene – og heldigvis for det. De sidste par år har de budt på et overdådigt skaldyrsfad med de lækreste skaldyr samt et flot udvalg af vin. Udover det store skaldyrsfad plejer der også at være rig mulighed for blot at smutte forbi og få et par østers og et glas vin, hvilket bestemt også kan anbefales.
Gasoline Grill
Kun det bedste er godt nok på Heartland Festival, så derfor er det også til min store glæde, at Gasoline Grill igen i år er at finde på årets festival. For et par år siden blev burgeren fra Gasoline Grill kåret til en af verdens bedste burgere af Bloomberg. Om det er verdens bedste burger, skal jeg ikke kunne sige, men jeg har endnu ikke fået en bedre burger end dem, jeg har fået på Gasoline Grill.
Hooked
Hooked byder på lobster rolls i grillede, saftige brioche brød med rørt hummer og citron samt sprøde og lækre vinegar fries. Genial festivalmad, da det både er helt perfekt, hvis du har lidt tømmermænd fra dagen før, men også genialt med en kold øl til. Jeg har fået deres lobster roll et par gange efter hånden, og den holder bare – det smager virkelig godt. Men altså, hummer og brioche… det kan jo umuligt gå galt!
Anarki Vafler
Belgiske vafler med skinke, stenbiderrogn e.l., er det seneste års tid blevet ret populært på mange restauranter, og det er med god grund, for det smager vildt godt! Hos Anarki Vafler bliver der mulighed for at købe frislavede vafler med cheddar, toppet med bl.a. fynsk rygeost og vanvittigt lækker modnet skinke fra Steensgaard på Sydfyn. Jeg har ikke prøvet Anarki Vafler før, men det er helt sikkert en bod jeg skal forbi og snacke lidt ved.
By Stokkebye
Den fynske vinproducent og caviarimportør, By Stokkeby, har for første gang en bod på årets Heartland Festival, hvor de vil servere deres egen fynske vin, der er produceret efter økologiske principper samt caviar (selvfølgelig). Så med andre ord stabler By Stokkebye altså en vin- og caviarbar på benene til årets festival. Så her er der rig mulighed for både at smage på god dansk vin og caviar.
Rødder & Vin:Bar
Rødder & Vin er en lille vinshop, der ligger i Ravnborggade i København, der primært forhandler naturligt producerede vine, men også lidt cider og øl. Ligesom sidste år laver de en vinbar på Heartland Festival, og baren skulle eftersigende blive endnu større i år grundet den store popularitet sidste år. Sidste år havde de en masse skøn vin med, og jeg indrømmer gerne, at jeg i selskab med bl.a. Madsvin, fik gjort et godt indhug i baren. For én ting er sikkert hos Rødder & Vin: vinene er utroligt drikbare, så her kan du nem få slukket tørsten. Baren kommer i år til at ligge foran Greenfield-scenen.
“Naturvin er som lavet til festivaler, da de ikke indeholder skidt & svovl: Ingen svovl – ingen tømmermænd“, Solfinn Danielsen, ejer af Rødder & Vin.
Ciderpavillonen: Æblerov & Friends
I år lancerer Heartland Festival Ciderpavillonen i samarbejde med den danske ciderproducent Æblerov samt en række andre ciderproducenter. Æblerov laver vild, dansk cider, der er naturligt gæret på danske økologiske æbler. Sammen med svenske Fruktstereo, Martin fra Solhøi Cider i Oslo og de to naturvinsbrødre fra Drudgaard Vin fra Ebberup på Fyn, stabler de en ciderpavillon på benene. Jeg gætter på, at der bliver rig mulighed for at få sig en kold og læskende cider, så jeg skal helt sikkert forbi Ciderpavillonen.
Tasteland og alle de andre events
Udover alle de fantastiske mad- og drikkeboder, der er fordelt over hele festivalspladsen, så er der også Tasteland, som er et område, hvor der er samlet en række lokale madboder og barer, og i midten af det hele er Tasteland-scenen. Her bliver der afholdt en række debatter og workshops, hvor den står på alt lige fra kaffe- og bageworkshops til smørsmagning og oplæg med Lone Landmand og Søren Sørøver.
Ovenstående er selvfølgelig blot et udpluk af det fantastiske mad- og drikkeprogram for årets Heartland Festival, og der er også en lang række andre arrangementer, som f.eks. cocktail masterclass med tre fantastiske cocktailbarer (heriblandt Odenseanske visit), afternoon tea med dessertbaren Winterspring, bålmad med Gourmensch etc. Du finder det fulde program for madscenen på Heartland Festival her.