Carbonara med ramsløgspasta

Udgivet den 23. april, 2012 i Pizza, pasta og ris


Så har der været gang i pastamaskinen igen… og ramsløg, hvilket resulterede i denne grønne pastaret. Jeg har efterhånden fundet teknikken til at lave pasta nu, og det tager ikke nær så lang tid og er ikke nær så besværligt mere, som det var de første par gange. Denne gang blev pastadejen krydret med en gang friske ramsløg, hvilket både gav en flot farve og en lækker smag. 

Jeg har i mine tidligere indlæg om hjemmelavet pasta skrevet, at pastadejen skal æltes godt igennem (10-15 min. – i hånden!). Jeg har fundet ud af, at dette slet ikke er nødvendigt. Det er nok bare at samle dejen og lade den hvile i køleskabet, inden man ruller den ud.

Dejen bliver nemlig “æltet” når man ruller den ud. Dejen køres først igennem pastamaskinen på trin 0, så på trin 2 (min pastamaskine går fra 0 til 9). Dernæst folder man dejen sammen og gentager, indtil dejen er elastisk og ensartet, og så kan man rulle pastadejen ud til den tykkelse man ønsker.

Jeg krydrede som sagt pastadejen med ramsløg. Jeg valgte at blende noget af melet med ramsløgene i min minihakker, så jeg endte med en helt grøn portion mel.

Når det kommer til pasta carbonara findes der to typer mennesker; dem der mener, at der skal fløde i, og dem der mener, at der ikke skal fløde i. Jeg hører til den første gruppe!

Jeg mener bestemt, at der skal lidt piskefløde i en carbonara, da det gør den mere lækker og cremet. Det giver selvfølgelig også en vis fedme til retten, som den sprøde, salte bacon bryder godt med.

Pasta Carbonara er iøvrigt en hurtig og simpel ret, der smager fantastisk!

 

Opskrift på pasta carbonara med ramsløgspasta

Opskriften her er til 2 personer, og man kan selvfølgelig sagtens bruge pasta fra det lokale supermarked, hvis ikke man har tid/lyst til at lave det selv.

Pasta

 • 200 g tipo 00 mel (eller anden hvedemel med højt proteinindhold)
 • 2 æg
 • 2 spsk. olivenolie
 • et lille drys havsalt
 • ca. 20 blade ramsløg

Se opskriften på hjemmelavet pasta her.

Tilføj ca. 20 blade finthakket ramsløg til dejen. Jeg blendede som sagt noget af melet med grofthakket ramsløg i min minihakker, for at få en helt grøn dej.

Carbonara

 • 200 g go’ bacon
 • 1,25 dl piskefløde
 • 2 æg
 • 30-40 g friskrevet parmesan eller vesterhavsost
 • Salt & peber

Skær baconet ud i tern og kom det på en kold pande. Tænd på jævn varme og steg til det er helt sprødt og lækkert. Riv osten og pisk den sammen med æg, fløde og salt og peber.

Når pastaen er kogt, hældes vandet fra og pastaen vendes sammen ægge-/fløde-/osteblandingen på lavt blus indtil det begynder at tykne. Server straks med den sprøde bacon på toppen og evt. lidt friskhakket ramsløg.

God appetit

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

5 Kommentarer

 1. Det ser godt ud. Hvordan var ramsløgsmagen i pastaen?
  Jeg tænker på, at lægge dit link på min Blog, hvad siger du til det?
  Søren

  • Hej Søren 🙂

   Tusind tak!
   Ramsløgssmagen var en anelse subtil, hvilket jeg synes var rigtig godt. Man kunne godt ane ramsløgssmagen, men den overdøvede heller ikke, så det fungerede faktisk rigtig godt 😉

   Det vil jeg da blive glad for hvis du gjorde 🙂 Så lægger jeg også lige et link til din side under Links 😉

   Venlig hilsen
   Martin

 2. Hej Martin

  Det er hermed gjort. Jeg skal vist have afprøvet ramsløgpastaen :-).
  /Søren

 3. Jeg er så type nr.2, jeg har aldrig puttet fløde i en pasta carbonara. Men hvornår har fløde ikke forbedret en ret? 😉 Måske jeg skal prøve det en dag! Ramsløg i pastaen lyder godt.

  • Jeg synes helt bestemt, at du skulle prøve det. Jeg synes som sagt, at det giver en mere cremet sauce, og som du selv skriver, så har fløde det med at forbedre en ret 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!