I lørdags stod der gourmet og hygge på menuen. Jeg var nemlig inviteret til madbloggermiddag hos Lars fra bloggen Sjønne’s Mad og for det ikke skal være løgn, så var der en mælkefri menu på programmet. Det var bloggeren Hottie Von Dottie fra HomeMadeHeaven, som var kommet med følgende udfordring til Lars: “Kan du lave en fed middag uden mælkeprodukter, uden nogen form for vin eller balsamicoeddiker?”. Hun lider nemlig af mælkeallergi og histaminintolerance.
Som enhver mand ville ha’ gjort, tog Lars imod udfordringen og inviterede HomeMadeHeaven, Piskeriset og mig selv på mælkefri gourmetmiddag – og jeg skal love for, at han havde fundet det tunge skyts frem, bl.a. i form af Baerii Caviar og stor Dom Perignon. Herunder kan du se menuen og billeder af hver servering.
Du kan se meget mere om hver enkel servering (flere billeder, fremgangsmåde, osv.) på Sjønne’s Mad.
Snacks:
Røgede flæskesvær, Sprødt kyllingeskind, Sago-chips
Hertil en dip med peberod og estragon
Vin: Möet & Chandon Imperial Brut NV, Champagne
–
3 slags rogn:
Stenbiderrogn med agurk & dild
Ørredrogn med sprød kartoffel og syre
Baerii Caviar med boghvede og fennikel
–
Laksetatar og sprødt skind
To-timers æggeblomme og karse
Vin: Dom Perignon Vintage 2002
–
Hummer på agurk- og dildgelé
Hybenrose og radiser
Vin: Altenberg de Berbieten Riesling 2007
–
Torsk med brændt hvidløg
Æblepuré med timian og bacon
Vin: La Pierrelée La Chablisienne Chablis 2008
–
Rådyrspølse med sortfodsskinke og trøffel
Sprødt rugbrød, løgringe og sennepsmayo
Vin: J.V. Fleury GSM 2010
–
Oksehale i savoykål
Sort sauce og selleri
Vin: Chateau Lamothe-Cissac Cru Bourgeois Haut-Medoc 1999
–
Lakrids og hindbær
Havesyregranité
–
Røgede flæskesvær, Sprødt kyllingeskind, Sago-chips
Stenbiderrogn med agurk & dild – Ørredrogn med sprød kartoffel og syre – Baerii Caviar meed boghvede og fennikel
Laksetatar og sprødt skind med to-timers æggeblomme og karse
Hummer på agurk- og dildgele – hybenrose og radiser
Torsk med brændt hvidløg og æblepuré med timian og bacon
Rådyrspølse med sortfodsskinke og trøffel, sprødt rugbrød, løgringe og sennepsmayo
Oksehale i savoykål med sort sauce og selleri
Lakrids og hindbær med havesyregranité
Alt i alt havde vi en rigtig hyggelig aften, og Lars imponerede virkelig med både mad og vin (på trods af det var en hel middag uden smør!!). Derudover var det en fornøjelse at tilbringe en hel aften i selskab med tre ligeså passionerede madbloggere og madnørder som mig selv.
Mange tak til HomeMadeHeaven, Piskeriset og ikke mindst Sjønne’s Mad for en rigtig hyggelig aften.