Kulinarisk Sydfyn 2013

Udgivet af den 10. juli, 2013 i Festivaler


Kulinarisk Sydfyn 2013

Forrige weekend var der Kulinarisk Sydfyn, som er en af Danmarks største fødevaremarkeder, hvor der er fokus på kvalitet og “den gode smag”, og det er en tilbagevendende begivenhed i Svendborg. I år var første gang både Maiken og jeg var med til dette fantastiske fødevaremarked, og det er bestemt ikke sidste gang.

Udover at der var en masse udstillere med et overflødighedshorn af smagsprøver på alt lige fra lækre marmelader og chutneys til kaffe, øl, vin, whisky og rom, så blev der også afholdt DM i Grill og Nordisk Ostefestival. Alle smagsprøver var gratis med undtagelse af al drikkelse (primært alkoholiske drikke). Alle drikkevarer var samlet på samme sted, hvor der var mulighed for at købe et glas og 3 poletter til 25,- (eller 5,- pr. polet), hvor man så kunne tilkøbe sig smagsprøver for alt lige fra 1 polet til 10 poletter pr. smagsprøve.

Vi fik desværre ikke købt så meget med hjem, da vi var afsted fra morgen til aften og ikke havde mulighed for at lægge diverse indkøb på køl, så næste år må vi hellere ta’ en køletaske med. Til gengæld fik vi smagt på en masse lækkerier, mens vi rendte rundt og nød det gode vejr, vi havde om søndagen.

Kulinarisk Sydfyn 2013

Cadenhead’s Whisky Shop Denmark (hvor jeg arbejder, og som vi var afsted med) var selvfølgelig tilstede med et flot udvalg af fantastisk whisky og rom.

Kulinarisk Sydfyn 2013

Der var et flot udvalg af lækkert friskbagt brød fra bl.a. Wendorff (selvfølgelig med masser af smagsprøver) – en bager som jeg er glad for at have her i Odense.

Kulinarisk Sydfyn 2013

Chokomania havde masser af skøn Amedei-chokolade med.

Kulinarisk Sydfyn 2013

Et dejligt udvalgt af diverse konservesvarer var også at finde på markedet.

Kulinarisk Sydfyn 2013

Aalbæk Specialiteter havde en stand med en masse forskellige pølser.

Kulinarisk Sydfyn 2013

Hjemmelavede bolcher blev der lavet hos Almuegaardens Bolchekogeri.

Kulinarisk Sydfyn 2013

Grand Fromage havde en meget populær stand. Hver gang vi gik forbi var der en lang kø af folk som skulle smage og købe noget af deres lækre ost.

Kulinarisk Sydfyn 2013

Og det var virkelig lækker ost Grand Fromage havde med. Vi var især vilde med deres Bavnhøj, som er en fast gedeost med brændenælde.

Kulinarisk Sydfyn 2013

Stigs Oliven havde også en stand, hvor han havde sit sædvanlige flotte udvalg af oliven af rigtig god kvalitet.

Kulinarisk Sydfyn 2013

Der var selvfølgelig en masse dejlig røget fisk.

Kulinarisk Sydfyn 2013

Og friskrøget rygeost – mums!

Kulinarisk Sydfyn 2013

I området, hvor der DM i Grill var der selvfølgelig godt gang i alle grillene… og jeg har sjældent set så mange grill på samme sted. Det var virkelig en konkurrence, der blev taget seriøst, og niveauet var efter sigende ret højt! Efterfølgende har vi så fundet ud af, at der havde været smagsprøver senere på dagen (øv!), men det må vi bare huske til næste år.

Kulinarisk Sydfyn 2013

Sidst men ikke mindst fik jeg mig også en snak med en gut fra Cold Hand Winery, som laver noget rigtig lækkert frugtvin (og diverse sirupper) udelukkende på danske frugter. Vi smagte et par af deres produkter, og det er virkelig godt! Vi smagte bl.a. deres Malus X – Feminam og Malus X – Masculine. Feminam er en dessertvin på 20%, som mest af alt minder om pommeau – super lækkert! Masculine er blevet fremstillet som et maskulint modspil til Feminam og holder en alkoholprocent på 40% – klart min favorit, da alkohollen giver et fint modspil til æblernes sødme.

Dette er blot et lille udvalg af alle de fantastiske udstillere, der var på Kulinarisk Sydfyn 2013, og det er virkelig et skønt fødevaremarked, som klart kan anbefales at tage til næste år – jeg kommer i hvert fald!

Var du til Kulinarisk Sydfyn og skal du med næste år?

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.