Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kalvehjerter i mørk øl med græskarmos
Ret:
Hovedret
Køkken:
Dansk
Forb. tid:
30
minutter
minutter
Tilb. tid:
2
timer
timer
Samlet tid:
2
timer
timer
30
minutter
minutter
Antal:
4
Forfatter:
Martin Villumsen
Ingredienser
500
g
kalvehjerter
(kan erstattes af svinehjerter)
1
løg
2-4
fed
hvidløg
2
gulerødder
1
æble
1-2
kviste rosmarin
1
spsk.
hvedemel
3-4
dl
sort øl
(F.eks. en Sort Hvede eller Spelt Bock fra Indslev Bryggeri)
3-4
dl
god æblemost
2
dl
piskefløde
Græskarmos
Lige dele græskar og kartofler
Smør
Mælk
(eller piskefløde)
Sådan gør du
Kalvehjerter i mørk øl
Rens hjerterne godt for blod og skær evt. fedt af - skær dem evt. i store skiver.
Snit løg, hvidløg og gulerødder lidt groft, og skær æblet ud i kvarte.
Brun kalvehjerterne godt af i en gryde i halvt smør og halvt olie.
Tag dem op af gryden og sauter løg, hvidløg, gulerødder og æblet sammen med rosmarin.
Kom kalvehjerterne tilbage i gryden, drys 1 spsk. mel udover, og rør lidt rundt.
Tilsæt øl og æblemost, lad det koge op og skum godt af. Lad det simre under låg i 1,5-2 timer.
Efter 1,5-2 timer tages kalvehjerterne op af gryden og saucen sigtes over i en anden gryde.
Tilsæt piskefløden og lad saucen koge op.
Smag til med salt, peber og evt. lidt ribsgele, hvis det er nødvendigt, og kom kalvehjerterne ned til saucen og lad dem varme igennem inden servering.
Græskarmos
Skær kartofler og græskar ud i grove stykker og kog det i ca. 15 min. (uden salt).
Hæld vandet fra og tilsæt et par klatter smør.
Mos kartofler og græskar og tilsæt smør og mælk til det har en passende konsistens.
Smag til med salt og peber.
Noter
Server kalvehjerterne i flødesaucen med den lækre græskarmos og en dejlig efterårssalat, som beskrevet ovenfor, eller en hvidkålssalt med æbler.