Stuvet selleri med chili og fennikelfrø

Ret: Hovedret
Køkken: Nordisk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Stuvet selleri

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 selleri
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 tørret Bird's eye chili
  • ½ øko. citron, saft og skal heraf
  • 2,5-3 dl fløde

Kernesalat med grønkål og æble

  • 300 g kerner (f.eks. perlespelt, perlebyg, hvedekerner etc.)
  • 100 g grønkål
  • 1-2 æbler
  • Saft af 1 citron
  • 3-4 spsk. olivenolie

Sådan gør du

Stuvet selleri

  • Snit løg og hvidløg fint.
  • Skræl sellerien og skær det ud i nogle grove stykker.
  • Sauter løg og hvidløg i en sauterpande til løgene er blanke.
  • Tilsæt selleristykkerne og lad dem stege lidt med.
  • Knus fennikelfrøene let og hak chilien lidt groft og tilsæt det til sauterpanden.
  • Tilsæt 1 dl vand, skru ned på lavt blus, læg låg på og lad sellerien dampe til den er mør (ca. 10 min.)
  • Når sellerien er mør tilsættes citronsaft og -skal sammen med fløden.
  • Vend forsigtigt selleristykkerne i fløden og lad det koge lidt ind til det tykner.
  • Smag til med salt, peber og evt. et skvæt æbleeddike (eller citronsaft).

Kernesalat med grønkål og æble

  • Kog kernerne efter anvisningen på pakken.
  • Vask grønkålen godt og grundigt og snit den fint.
  • Skær æblerne ud i mindre stykker og vend dem evt. med lidt æbleeddike eller citronsaft, så de ikke oxiderer.
  • Vend grønkål og æble sammen med de kogte kerner og tilsæt citronsaft og olivenolie.
  • Smag til med salt og peber.

Noter

Spis det stuvede selleri sammen med kernesalaten med grønkål og æble eller server det stuvede selleri som tilbehør til et stykke kød eller magert fisk.