Skindstegt kulmule med porre, rødder og hvidvin

Dejlig nem hverdagsret med kulmule og skønne vintergrøntsager. Jeg har brugt porre, gulerod og pastinak, men grøntsagerne kan selvfølgelig varieres alt efter, hvad du er i humør til.
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 300 g kulmulefilet med skind
  • 1 porre
  • 2 gulerødder
  • 2 pastinakker eller persillerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin
  • 100 g smør skåret i tern

Sådan gør du

  • Soigner kulmulefileten og skrab skællene af med en kniv (eller bed din fiskehandler om at gøre det).
  • Skær fileten ud i portionsstørrelser, læg stykkerne med skindsiden nedad og salt dem. Sæt til side, mens du ordner grøntsagerne.
  • Rens porren og skræl gulerødder og pastinakker.
  • Skær det hele ud i små stykker og snit hvidløget fint.
  • Varm en sauterpande pande op og steg porre, gulerødder og pastinakker af ved middel varme. Lad det stege af nogle minutter og tilsæt så det fintsnittede hvidløg.
  • Tilsæt hvidvinen og lad det koge næsten helt ind.
  • Skru ned for varmen og rør smørtern ud i grøntsagerne.
  • Smag til med salt, citronsaft og kom evt. et skud friskhakket dild, persille, estragon e.l. i.
  • Varm en god slip-let pande godt op ved høj varme når grøntsagerne er ved at være færdige.
  • Lav et par snit i skindet på kulmulefileterne.
  • Kom lidt olie på den varme slip-let pande og læg fiskestykkerne med skindsiden nedad.
  • Hold fisken nede et stykke af gangen (f.eks. med en palet eller din hånd), så stykkerne får en ordentlig stegeflade på hele skindsiden.
  • Lad stykkerne af kulmule stege på skindsiden, indtil de er næsten færdige.
  • Når du kan se, at kødet er ved at være hvidt hele vejen igennem, vender du stykkerne og giver dem 10-20 sekunder mere, inden du tager dem af panden.
  • Server de cremede grøntsager med den skindstegte kulmule.