Bagt blomkål med chorizo, grønkål og citron

Du kan både bruge de bagte skiver blomkål som hovedelement eller som tilbehør. Har du ikke lige chorizo på lager, så kan du også bruge bacon e.l. eller blot krydre blomkålet med f.eks. paprika og spidskommen.
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Nordisk, Spansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 1-2 blomkål afhængig af størrelsen
  • 100 g chorizo
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 1 citron
  • 2 håndfulde grønkål
  • Purløg til servering

Sådan gør du

  • Fjern de grove blade fra blomkålen og skær bunden af stokken. De små fine blade kan du bare lade sidde.
  • Skær blomkålen i ca. 2 cm tykke skiver og læg dem på en bradepande
  • Skær chorizoen ud i mindre stykker og vend den sammen med olivenolie, fennikelfrø og skallen af en citron.
  • Kom blandingen udover blomkålsskiverne og sørg for, at de bliver smurt godt ind.
  • Sæt bradepanden i en 200 grader varm ovn og bag blomkålsskiverne i ca. 30 min.
  • Vask grønkålen og steg den hårdt af på en pande, når blomkålsskiverne er ved at være færdige.
  • Anret lidt stegt grønkål på en tallerken og læg blomkål ovenpå. Pres lidt frisk citronsaft udover og drys evt. med finthakket purløg. Hæld også gerne lidt af den olien fra bradepanden udover.

Noter

Server f.eks. en gang kogte grønne bønner og et hjemmebagt focaccia til.