Linsesalat med bagte rødder og bacon

Linsesalaten er en glimrende måde at få tømt ud i køleskabet på. Her har jeg brugt gulerødder, rosenkål, og kartofler, men salaten smager også dejligt med f.eks. jordskokker og pastinakker. 
Ret: Hovedret, Salat
Køkken: Fransk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 2
Forfatter: Maiken Bundgaard

Ingredienser

  • 2-3 gulerødder
  • 2-3 kartofler
  • 1 håndfuld rosenkål
  • 100 g grønne linser gerne fra Puy (sælges også under navnet "delikatesselinser")
  • 6-8 skiver bacon
  • 1 håndfuld rucolasalat

Dressing

  • 1 spsk. æbleeddike anden god eddike kan også bruges
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. dijonsennep

Sådan gør du

  • Ordn gulerødder, kartofler og rosenkål, og skær dem ud i grove stykker. Rosenkålen skal blot halveres eller skæres i kvarte alt efter størrelsen.
  • Vend grøntsagerne med olivenolie, salt og peber og bag dem i 30-45 minutter ved 200 grader.
  • Kog linserne i ca. 20 minutter eller til de møre, men stadig har bid. 
  • Steg baconen sprød på en pande, og læg det derefter på fedtsugende papir. 
  • Skyl rucolaen og dryp den godt af.
  • Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen og smag den til. 
  • Vend de kogte linser sammen med rucola, bagte grøntsager og dressing i en skål og smag til med salt og evt. æbleeddike.

Noter

Anret linsesalaten i en skål eller på tallerkener og top med sprød bacon og evt. lidt karse, spæd skvalderkål e.l.