Henkogte tomater - opskrift på konserverede tomater

Henkogning er en fantastisk måde at konservere sine tomater på. Og så har man de lækreste tomater til vinteren. Tomaterne kan laves helt simpelt uden nogle krydderier eller krydres efter humør med f.eks. et par kviste basilikum e.l.
0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Tilbehør
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • Sylteglas
  • Tomater
  • Salt
  • Friske krydderurter
  • Hvidløg
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Skold sylteglassene med kogende vand og lad dem dryppe af.
  • Skær evt. tomaterne ud i mindre stykke alt efter, hvor store tomater du bruger.
  • Fyld tomaterne i de skoldede glas og pres dem godt samme. 
  • Når glasset er ca. halv fyldt med tomater, tilsættes en smule salt og evt. krydderurter og/eller hvidløg. Fyld glasset helt op med tomater.
  • Top glassene af med et godt skvæt olivenolie og skru lågene løst på. Bruger du almindelige patentglas med gummipakning, så skal glassene lukkes.
  • Sæt glassene i en bradepande med vand i bunden, og kom dem i ovnen ved 100-120 grader i ca. halvanden time.
  • Tag derefter bradepanden ud af ovnen og skru lågene helt på med et viskestykke, grydelapper e.l. (pas på du ikke brænder dig!)
  • Sæt bradepanden tilbage i ovnen og sluk for den. Lad nu glassene stå i den slukkede ovn til dagen efter, eller til de er kølet af.

Noter

Man kan evt. vælge at flå tomaterne, inden man kommer dem på glas. Dette gøres ved at skære et lille kryds i bunden af tomaterne og overhælde dem med kogende vand. Lad dem blanchere i et par minutter, og kom dem derefter over i en skål iskoldt vand. Så løsner skindet sig, og man kan nemt trække det af.
Holdbarhed
De henkogte tomater kan holde sig i lang tid! Opbevar dem mørkt og gerne køligt, så kan de snildt holde sig et år