Galette med blommer, honning og timian

Opskriften giver en lille galette, som passer til 2-3 personer, men den kan sagtens ganges op til flere personer.
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 2
Forfatter: Maiken Bundgaard

Ingredienser

Mørdej

  • 40 gram koldt smør i tern
  • 90 gram hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • Ca. 2 spsk. koldt vand
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Fyld

  • 200-250 gram blommer
  • 1 spsk. honning
  • 2 kviste frisk timian

Sådan gør du

  • Start med at lave mørdejen. Bland mel og sukker sammen i en skål. 
  • Det kolde smør smuldres i melet så hurtigt som muligt til det har konsistens som revet parmesan. 
  • Vend den usammenhængende dej ud på bordet og saml den hurtigt med vandet. Undgå at ælte dejen, den skal kun lige samles.
  • Pak mørdejen ind i film og lad den hvile 30 minutter i køleskabet (eller indtil du skal bruge den).
  • Forbered fyldet ved at skære blommerne i kvarte og vende dem sammen med honning og de friske timianblade, som plukkes af kvistene. 
  • Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 2-3 mm. Kom fyldet ovenpå, men lad de yderste 5 cm af kanten være fri. 
  • Fold kanten op omkring fyldet og pensl med sammenpisket æg. 
  • Bag galetten ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Noter

Galetten kan spises som den er eller serveres med lidt fuldfed creme fraiche eller flødeskum til.