Fyldig grøntsagssuppe med tomater og korn

Brug opskriften som inspiration og varier grøntsagerne alt efter, hvad du lige har liggende, samt hvad der er i sæson.
Ret: Suppe
Køkken: Nordisk
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 fennikel
  • 4-6 gulerødder
  • 1 squash
  • 800 g friske tomater eller 1 ds. tomater
  • 1 dl perlespelt eller perlebyg
  • 5 dl hønsefond eller grøntsagsfond
  • 1-2 dl fløde
  • 150-200 g ærter
  • 1 håndfuld basilikum
  • Æbleeddike, sherryeddike e.l. til tilsmagning

Sådan gør du

  • Snit løg og hvidløg fint og sæt til side.
  • Skrub eller skræl gulerødderne, skær toppene af fenniklen og skær fennikel, gulerødder og squash ud i mundrette stykker.
  • Sauter grøntsagerne i et godt skvæt olivenolie uden at de tager farve. Skær imens tomaterne ud i mindre stykker kom dem op i gryden til de andre grøntsager.
  • Skyl perlespelten godt i koldt vand og kom den op i gryden sammen med fond. Kom evt. også et lille bundt krydderurter i (f.eks. timian, rosmarin og laurbærblade). 
  • Kog suppen op, skru ned for blusset og lad det simre i ca. 30 min.
  • Tag eventuelle urter op og tilsæt fløde efter humør alt efter, hvor cremet en suppe du ønsker.
  • Smag til med salt, peber og lidt god eddike (f.eks. æbleeddike, sherryeddike e.l.)
  • Lige inden servering røres ærterne i sammen med basilikum.