Fastelavnsboller med remonce og mørk chokolade

Super lækre gammeldags fastelavnsboller fyldt med remonce og mørk chokolade. Spis dem gerne friskbagt mens de er lune.
Ret: Bagværk
Køkken: Nordisk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Hævetid: 1 time 30 minutter
Antal: 8 fastelavnsboller
Forfatter: Maiken Bundgaard

Ingredienser

Dejen

  • 200 g hvedemel
  • 25 g rørsukker
  • 0,5 tsk. stødt kardemomme
  • 1/4 tsk. fint salt
  • 1 æg
  • 50 g smør
  • 0,5 dl sødmælk
  • 15 g gær

Remonce

  • 50 g blødt smør
  • 50 g rørsukker
  • 50 g marcipan

Andet

  • Ca. 25 g fintrevet mørk chokolade til fyld (alternativt kan du bruge et par chokoladeknapper pr. fastelavnsbolle)
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du

Fastelavnsboller

  • Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen.
  • Bland det smeltede smør med mælken, så blandingen er lun.
  • Gæren smuldres i en skål. Hæld den lune smør/mælkeblanding over og opløs gæren heri.
  • Rør ægget ud i og tilsæt derefter alle de tørre ingredienser
  • Ælt dejen nogle minutter til du har en smidig dej. Dejen kan godt være lidt våd, men prøv at se om ikke du kan ælte den alligevel (brug evt. en spatel som hjælp til at samle dejen). Er dejen stadig for våd når du har æltet den lidt, så kan du evt. tilsætte lidt ekstra mel.
  • Lad dejen hæve tildækket i skålen i ca. halvanden time.
  • Når dejen har hævet vendes den ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 38x22 cm og skær den ud i 8 firkanter.
  • Kom ca. 1 spsk. remonce (se nedenfor) og ca. 1 tsk af den fintrevede chokolade på hver firkant.
  • Pensl kanten af firkanterne med lidt sammenpisket æg. 
  • Luk dine fastelavnsboller godt sammen ved først at samle de fire hjørner og derefter tage fat i de resterende flapper af dej og klem det hele godt sammen, så der ikke er nogle huller. 
  • Placer bollerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve en times tid.
  • Pensl bollerne med æg og bag dem i 12-15 minutter ved 200 grader. Lad dem køle lidt af inden du kommer glasur på. Vil du hellere have chokolade på, så læg et par chokoladeknapper ovenpå bollerne, så snart de kommer ud af ovnen.

Remonce

  • Bland det bløde smør, marcipan og sukker godt sammen (gøres nemmest med fingrene).

Noter

Når bollerne er kølet lidt, kan du røre en glasur af flormelis, kakaopulver og koldt vand og pynte fastelavnsbollerne med det. Alternativt kan du bare komme lidt ekstra chokolade på lige, når de kommer ud af ovnen. Pynt kun dem, som skal spises med det samme.
 
Fastelavnsbollerne er bedst nybagte, men de kan sagtens lunes dagen efter. De kan også fryses og lunes inden servering.