Sådan ordner og steger du nyretapper


Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 500 g nyretapper
  • Smagsneutral olie til stegning
  • 25-50 g smør
  • Et lille bundt urter (f.eks. timian eller rosmarin)
  • 2-3 fed hvidløg

Sådan gør du

Klargøring af nyretapper

  • Start med at skære evt. sener og grove stykker fedt fra, da det grove fedt på udskæringen ikke smager særlig godt.
  • Den store sene, der holder de to muskler sammen, skal også fjernes. Dette gøres ganske enkelt ved at dele nyretapperne ned langs senen i midten. Senen skal skæres helt af, og hvis der er yderligere sener og fedt, skæres dette også fra.
  • Det skulle gerne efterlade dig med to aflange stykker kød, som er klar til at blive stegt.

Sådan steger du nyretapper

  • Krydr kødet med salt og peber og lad det gerne stå ved stuetemperatur 15-30 min. inden det steges, så det kan nå at temperere. Derved undgår du, at temperaturen på panden falder alt for meget, når kødet skal steges.
  • Varm en god støbejernspande e.l. godt op og kom et skvæt olie på.
  • Steg kødet relativt hårdt, dog uden at det branker, i et par minutter på hver side (afhængig af tykkelse).
  • Skru lidt ned for varmen og tilsæt smør, urter og hvidløg.
  • Glaser nu løbende kødet i smørret ved at hælde det over kødet med en ske. Vend kødet ofte og sørg for at bliver glaseret godt i smør på begge sider.
  • Mærk på kødet engang imellem og tag det af, så snart du vurderer, at det er færdigt. Det skal ikke stege mere end 3-5 min. på hver side.
  • Kødet skal helst serveres rimelig rødt for at få det optimale resultat, hvad smag og mørhed angår. Steger man kødet for længe, så ender det med at blive tørt og sejt. Personligt foretrækker jeg at stege nyretapper bleu, altså meget rødt.
  • Når nyretapperne er stegt til perfektion, tager du dem af panden og lader dem hvile i ca. 5 min.
  • Skær kødet i 1-2 cm tykke skiver og server straks.