Grønkålssalat med æble og saltede valnødder

Mængderne i opskriften er lidt på slum, men de præcise mængder er ikke afgørende for opskriften. Så du kan selv vurdere f.eks. hvor meget grønkål kontra æble, der skal i salaten osv.
Ret: Salat
Køkken: Nordisk
Antal: 6
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Saltede valnødder

  • 200 g valnødder
  • 10 g salt
  • 2 dl vand

Dressing til grønkålssalat

  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. balsamisk æbleeddike
  • 3 spsk. olivenolie

Grønkålssalat med æbler

  • 200-250 g Grønkål
  • 2 æbler
  • 1 granatæble

Sådan gør du

Saltede valnødder

  • Kom valnødder, salt og vand på en pande og tænd på middelvarme.
  • Lad vandet koge helt ind og rør lidt rundt løbende. Ryst valnødderne lidt rundt på panden, når alt vandet er fordampet, og kom dem over i en bradepande med bagepapir på.
  • Bag valnødderne i 10-15 min. ved 150 grader, indtil de er helt sprøde. Lad dem køle af, og hak dem groft inden servering.

Dressing til grønkålssalat

  • Kom alle ingredienserne op i en skål og pisk dem sammen. Vær opmærksom på, at det godt kan tage lidt tid at få honningen helt opløst.
  • Smag dressingen til med salt og peber.

Grønkålssalat med æbler

  • Rib grønkålen af stokkene og vask den godt.
  • Hak grønkålen og kom den op i en skål.
  • Skær æblerne ud i små stykker og kom dem op i skålen til grønkålen.
  • Halver granatæblet og bank kernerne ved at holde et halvt granatæble i hånden over en skål og slå på det med en ske. Pil evt. hvide stykker fra og kom granatæblekernerne op til grønkål og æble. Hæld endelig saften med.
  • Vend det hele sammen med dressingen og drys de sprøde, saltede valnødder over.

Noter

Alt efter hvor stor en portion du laver af salaten, så har får du nok rigeligt med saltede valnødder ud af opskriften. Men bare rolig, de smager ret godt, så de skal nok hurtigt få ben at gå på.