Champagne Cobbler

Den første cocktail er baseret på champagne, som de fleste alligevel har købt til nytårsaften, og den vil fungere perfekt som en læskende velkomstdrink. Det er en klassisk champagnecocktail, der udover champagne består af friske jordbær og orgeat, som er en slags mandelsirup. Selvom der ikke er sæson for jordbær, så kan man sagtens finde gode udenlandske jordbær og gøre en enkelt undtagelse, når nu det er nytårsaften. Kan man ikke opdrive orgeat, så kan det erstattes med sukkersirup, men ellers kan man f.eks. bruge Amaretto eller sukkersirup med et lille stænk mandelessens i stedet for. Champagnen skal være den primære smag i Champagne Cobbler, som bliver underbygget af en let jordbær- og mandelsmag, så husk at smage dig frem, når du laver Champagne Cobbler.
Ret: Drinks
Antal: 1
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 2-3 friske jordbær
  • 1 cl Orgeat kan erstattes med Amaretto eller sukkersirup
  • 12 cl tør champagne eller anden mouserende vin
  • Knust is

Sådan gør du

  • Kom orgeat og jordbær i et stort glas. Pres jordbærrene let uden at mose dem, så de frigiver noget saft, men stadig beholder formen.
  • Hæld blandingen over i et hvidvinsglas, der er ca. halvt fyldt med knust is.
  • Tilsæt champagne og evt. mere is, hvis der er behov for det.
  • Rør forsigtigt rundt i cocktailen, så det hele bliver mikset godt sammen og garner med et friskt jordbær.