Daal med aubergine - opskrift på indisk linsegryde


Ret: Hovedret
Køkken: Indisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 6
Forfatter: Maiken Bundgaard

Ingredienser

Bagt aubergine og løg

  • 1 aubergine
  • 1 løg eller et par gulerødder
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. korianderfrø

Daal

  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 20 g ingefær
  • 1 chili
  • 400 g røde linser
  • 1-2 spsk. karry (rogan josh, garam masala etc.)
  • 1-2 spsk. tomatpure
  • 1 ds tomater
  • Ca. 1 liter vand evt. + lidt ekstra
  • Limesaft til tilsmagning

Sådan gør du

Bagt aubergine og løg

  • Hvis du bruger hel spidskommen og korianderfrø, så giv dem en hurtig tur i morteren.
  • Skær aubergine ud i grove stykker og skær løget ud i både. Krydr med spidskommen, korianderfrø, salt og peber og vend det hele godt sammen med et godt skvæt olivenolie.
  • Bag grøntsagerne ved 200 grader i 30-45 minutter indtil de har fået lidt farve.

Daal

  • Løg, hvidløg, ingefær og chili hakkes fint. Sauter det hele i et skvæt olivenolie i en gryde uden at det tager farve.
  • Tilsæt karry og lad den stege med et minuts tid. 
  • Tilsæt tomatpure og lad den stege lidt med.
  • Tilsæt linser, hakket tomat og vand
  • Lad daalen simre en halv times tid. 
  • Når daalen har simret tilsættes den bagte aubergine og løg. Juster evt. konsistensen med lidt ekstra vand.
  • Smag det til med salt og lime saft. 

Noter

Server din daal med friskbagt naanbrød og raita eller en klat græsk yoghurt