Hjemmebagt focaccia

Opskriften passer til 1 bradepande (ca. 25 x 30,5cm) - til en stor bradepande der passer i en almindelig ovn skal du lave en dobbelt portion.
Ret: Bagværk
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 4 timer 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 5 timer
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 3,25 dl lunkent vand
  • 0,5 dl olivenolie
  • 10 g gær
  • 500 g tipo 00 mel (oftest forklædt som "Pizzamel" - kan erstattes med almindelig hvedemel)
  • 10 g havsalt

Topping

  • Havsalt
  • Olivenolie
  • Evt. krydderurt f.eks. timian eller rosmarin

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en skål og ælt dejen godt sammen. Hvis du ælter den i hånden skal den æltes godt og grundigt i 10-15 min. til dejen er helt elastisk. Bruger du en røremaskine (jeg plejer at bruge min Kitchen Aid), skal den køre i ca. 3 min. ved lav hastighed og 6-10 min. ved høj hastighed (til dejen samler sig og slipper bunden) - bemærk at dejen skal være lidt klistret.
  • Lad dejen hæve i skålen med et vådt klæde over sig i ca. 3 timer.
  • Når dejen har hævet i ca. 3 timer, smør da en bradepande med olivenolie (eller kom et stykke bagepapir i), hæld dejen over i og tryk den ud med fingrene så den fylder det meste af bradepanden.
  • Hæld derefter noget god olivenolie udover, drys med masser af havsalt, og hvis du vil ha' krydderurter på, skal de også plukkes og drysses over nu.
  • Tryk derefter krydderurter og salt godt ned i dejen med fingrene.
  • Lad derefter dejen hæve yderligere i ca. 1-2 timer i bradepanden.
  • Bag focacciaen i 20-30 min. ved 220 grader i ovnen.
  • Tag brødet ud og lad det køle af når det er bagt færdigt.
  • Vend brødet ud af bradepanden og server det enten som et helt brød man kan sidde og brække stykker af, eller skåret i passende stykker.