Bagt havørred med hestebønner og hvidvinssauce

Ret: Hovedret
Køkken: Nordisk
Antal: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 2 havørredfileter (ca. 150 g pr. person)
  • 1-2 skalotteløg
  • 1-2 gulerødder
  • 5-6 korianderfrø
  • 1 tomat eller et par blommetomater
  • 1,5 dl hvidvin
  • Saft af 1 citron saften heraf
  • 30 g koldt smør + lidt til at sautere hestebønnerne i
  • 1 lille bundt purløg
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • 500 g bælgede hestebønner (jeg brugte ca. 700-800 g, men der var også rigeligt)

Sådan gør du

  • Start med at ordne hestebønnerne. Dette kan gøres tidligere på dagen, hvis der er tid til det. Først skal de ud af bælgen og derefter skal skallen pilles af, hvilket gøres ved at rive hul i kanten med neglen og så kan skallen pilles af.
  • Pil løgene og skræl gulerødderne, og hak begge dele fint. Knus eller hak korianderfrøene fint.
  • Sauter løg og gulerod sammen med korianderfrøene i en gryde til løgene begynder at blive blanke.
  • Tilsæt hvidvinen og lad det koge ind til ca. det halve.
  • I mellemtiden kan du gøre havørreden klar: læg fileterne i et ovnfast fad smurt med koldpresset rapsolie og krydr med salt, peber og citronsaft. Bag dem i ovnen ved 150 grader i ca. 10 min.
  • Halver tomaten, grav kernerne ud med en ske og skær tomatkødet i fine strimler.
  • Hak persille og purløg fint.
  • Hestebønnerne sauteres i en go' klat smør på panden i et par min. og krydres med salt og peber.
  • Når hvidvinen er kogt ind skæres smørret i tern og piskes i sovsen. Sovsen må ikke koge efter, at du har tilsat smørret, da den så kan skille.
  • Kom tomatstrimlerne og det hakkede purløg og persille i sovsen og smag til med salt og peber lige inden servering.

Noter

Server den bagte fisk med sovsen med løg og gulerødder i, de sauterede hestebønner og f.eks. kogte nye danske kartofler.