Kartoffelsalat med rygeost og asparges

Kold kartoffelsalat med rygeost og asparges

Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 6
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 1 kg nye danske kartofler
  • 1-2 bundt danske grønne asparges
  • 1-2 bundt radiser
  • 400 g creme fraiche 18%
  • 400 g rygeost lavet på sødmælk
  • Evt. en smule god sennep
  • En go' gang blandede krydderurter efter humør jeg kan godt li' at bruge kørvel, persille og purløg. Ramsløg er også en succes, sæsonen er desværre bare slut nu

Sådan gør du

  • Knæk enden af de grønne asparges. Der hvor den knækker naturligt er der, hvor den skal knækkes. Den nederste del er nemlig trevlet og ikke rar at få i munden. Skyl dem efterfølgende godt og grundigt. Det kan nogle gange være svært at få alt jord ud af hovederne, så skyl dem gerne en ekstra gang.
  • Skrub kartoflerne godt for jord og kog dem i saltet vand - evt. sammen med et par kviste krydderurter.
  • Kog dem i ca. 5-7 min., sluk for varmen og lad dem trække yderligere 8-10 min. i vandet.
  • Kom evt. de grønne asparges ned til kartoflerne de sidste 3-4 min. af trækketiden, så de bliver blancheret kort.
  • Skyl krydderurterne, dryp dem godt af og hak dem fint.
  • Vask radiserne og skær enderne af. Skær dem efterfølgende i skiver eller hak dem groft.
  • Skær også kartoflerne ud i enten halve, kvarte eller skiver, og skær de grønne asparges i mindre stykker.
  • Rør creme fraiche og rygeost sammen med salt, peber og evt. med en lille klat dijonsennep.Kom de hakkede krydderurter i (gem evt. lidt til at pynte af med) og vend til sidst sammen med kartofler, asparges og radiser.