Cheesecake med brombærpuré

Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Antal: 8
Forfatter: Maiken Bundgaard

Ingredienser

Kiksebund

  • 75 g smør
  • 200 g digestivekiks
  • 40 g sukker

Ostefyld

  • 4 blade husblas
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 100 g neutral flødeost
  • 200 g creme fraiche 18%
  • Fintrevet skal af 1 øko citron

Brombærpuré

  • 2 blade husblas
  • 200 g brombær
  • 80 g sukker

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smørret smeltes og kiksene knuses groft.
  • Bland smør, knuste kiks og sukker og tryk massen godt ned i en smurt springform (24-26 cm. i diameter). Som I kan se på billedet brugte jeg en espressostamper, men ellers kan man bruge en grydeske eller bare hænderne.
  • Bag bunden i ca. 10 min. ved 170 grader.
  • Når bunden er færdigbagt tages den ud og køles af inden ostemassen kommes ovenpå.

Ostefyld

  • Udblød husblassen i koldt vand i 5 min. (eller følg anvisningen på pakken).
  • Pisk æggehviderne stive i en skål og pisk derefter æggeblommerne med sukker og vaniljekornene i en anden skål, til det er cremet og hvidt.
  • Afdryp husblassen ved at knuge den i hånden, så det overskydende vand kommer væk.
  • Smelt husblassen i en lille gryde ved svag varme. Tag herefter gryden af varmen og tilsæt flødeosten under grundig omrøring.
  • Kom flødeost og husblas over i en skål og vend det sammen med creme fraiche, revet citronskal og æggesnapsen.
  • Vend de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.
  • Kom ostecremen ovenpå den bagte og afkølede kiksebund, put film over og sæt kagen i køleskabet, hvor den skal stå og sætte sig i 3-4 timer inden brombærpuréen kommes på.

Brombærpuré

  • Kog brombær og sukker i nogle minutter til bærerne er kogt lidt ud.
  • Blend med en stavblender og lad det køle af et par minutter.
  • Tilsæt derefter udblødt husblas under omrøring.
  • Lad så massen køle af, dog uden at den begynder at sætte sig.
  • Hæld til sidst puréen ud over kagen og sæt den endnu engang i køleskabet i minimum 1 time, så puréen kan sætte sig.

Noter

Inden servering tages kagen ud af køleskabet og løsnes fra springformen med en lun kniv (hold den under den varme hane og tør den af). Tag springformen af kagen og skær ligeledes hvert stykke med en lun kniv, da det giver det pæneste resultat.