Chokolademousse med appelsin og pistaciekrokant

Ret: Dessert
Antal: 6
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Pistacie-appelsinkrokant

  • 90 g sukker
  • 50 g usaltede pistacienødder
  • Revet skal af en halv øko. appelsin

Chokolademousse

  • 125 g mørk chokolade f.eks. Valrhona Caraïbe 66%
  • 1 dl past. æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 1,25 dl past. æggehvider
  • 1 spsk. sukker
  • Saften af en halv appelsin

Sådan gør du

Pistacie-appelsinkrokant

  • Smelt sukkeret på en pande. Så snart det hele er smeltet (pas på, at det ikke bliver brændt) tilsættes pistacienødder og appelsinskal, rør rundt og hæld det ud på et stykke bagepapir.
  • Lad det køle af og hak groft med en kniv (gerne savtakket).

Chokolademousse

  • Hak chokoladen groft og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad.
  • Pisk æggeblommer og de 75 g sukker til en tyk æggesnaps.
  • I en anden skål piskes æggehvider og 1 spsk. sukker til en luftig og sej marengs.
  • Når chokoladen er smeltet tages skålen af vandbadet. Herfra skal tingene gå relativt hurtigt, da chokolade ellers vil størkne og der vil komme klumper i moussen.
  • Kom æggesnaps og appelsinsaft op i skålen med chokolade og rør godt rundt. Rør ca. en tredjedel af de piskede æggehvider i.
  • Hæld chokolademassen op til de resterende æggehvider og vend forsigtigt rundt til du har en helt homogen masse.
  • Fordel chokolademoussen i 6 glas og sæt på køl i minimum et par timer før servering.
  • Inden servering kommes der lidt pistaciekrokant på toppen. Pynt evt. med et friskt bær eller to og server.