Naanbrød

Naanbrød med nigellafrø - lækker opskrift på naanbrød


Ret: Bagværk
Køkken: Indisk
Antal: 6
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 2,5 dl vand
  • 30 g gær
  • 1 dl syrnet mælkeprodukt (yoghurt natural, creme fraiche, etc.)
  • 1 æg
  • 100 g smeltet smør
  • 10 g salt
  • 10 g sukker
  • 650 g hvedemel
  • Olivenolie til at pensle brødene med
  • Nigellafrø eller hvad du lige føler for

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet, tilsæt yoghurt, æg, smeltet smør, salt og sukker og rør det sammen.
  • Tilsæt melet og ælt dejen, til den er smidig og glat. På røremaskinen skal den have ca. 3-4 min ved lav hastighed og 5-6 min. ved fuld hastighed. Hvis du ælter den i hånden tager det ca. 10-12 min. at få den helt smidig og glat.
  • Dæk dejen til og lad den hæve til dobbelt størrelse (tager ca. 1-2 timer).
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 5-6 lige store dele.
  • Lad dem hæve i yderligere 30 min.
  • Form så stykkerne til flade aflange brød, f.eks. med en kagerulle.
  • Pensl brødene med olivenolie og og drys dem med frø/krydderurter.
  • Bag brødene ved 250 grader (gerne på en bagesten) i ca. 8-10 min. til de er flotte og gyldne.

Noter

Server f.eks. dine naanbrød til vegetarisk curry med røde linser eller en lækker hjemmelavet daal med aubergine.