Ramsløgspesto - nem opskrift på pesto med ramsløg

Opskriften giver ca. 4-4,5 dl. ramsløgspesto. Ønsker du en lidt mere frisk pesto kan du evt. smage til med lidt citronskal. Ønsker du en helt klassisk pesto, så erstatter du bare ramsløg med basilikum og tilføjer 1-2 fed hvidløg til opskriften. Mængden af olivenolie er en smagssag alt efter, hvilken konsistens man ønsker, og hvor meget olien skal smage igennem, så smag dig frem.
Ret: Tilbehør
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 100 g ramsløg
  • 50 g persille
  • 50 g pinjekerner (kan erstattes med solsikkekerner)
  • 50 g parmesan
  • 2-2,5 dl olivenolie

Sådan gør du

  • Vask ramsløg og persille godt og grundigt.
  • Rist pinjekernerne på en tør pande til de begynder at blive gyldne.
  • Kom alle ingredienserne undtagen olien op i en foodprocessor. Blend alle ingredienserne og tilsæt olien lidt af gangen ind til du har den ønskede konsistens. Man kan også lave pestoen med en stavblender eller helt old school i en morter.
  • Når pestoen har den ønskede konsistens smages den til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt citronskal og/eller -saft.
  • Fyld pestoen på små skoldede glas. Sørg for at kanterne på glasset er rene og top af med olivenolie, så pestoen er dækket af olie. Dette konserverer og gør, at pestoen kan holde sig længere.

Noter

Opbevar pestoen i køleskabet. Så længe, at kanterne på glasset er rene og pestoen er dækket af olie, så kan den godt holde sig noget tid. Sørg for altid at bruge en ren ske, så der ikke kommer bakterier ned til pestoen, hvilke forringer holdbarheden. Man kan også med fordel fryse pestoen ned, hvis man ønsker længere holdbarhed.