Brombærtrifli med hjemmelavede makroner

Prøv f.eks. også at lave triflien med solbær, hindbær e.l. Det smager faktisk skønt med de fleste bær. Mængden af makroner er nok nærmere til 4 personer, men de smager faktisk så godt, at man bare kan rende og spise de resterende som småkager.
0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Hjemmelavede makroner

  • 100 g mandler
  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker

Råcreme

  • 1 dl fløde (min. 38%)
  • 2 æggeblommer
  • 30 g flormelis

Brombærtrifli:

  • 150-200 g friske brombær
  • 10-20 g sukker gerne med vanilje
  • Et par håndfulde makroner
  • Et skvæt rom sherry eller anden spiritus, hedvin eller likør
  • 1 portion råcreme

Sådan gør du

Hjemmelavede makroner

  • Blend mandlerne i en minihakker (jeg bruger som regel minihakkeren til min Bamix).
  • Pisk æggehviderne stive med en håndpisker. Tilsæt sukkeret lidt af gangen mens du pisker.
  • Vend de blendede mandler i de stive æggehvider og sprøjt massen ud på et stykke bagepapir.
  • Bag makronerne ved 150 grader i ca. 20-30 min. indtil de er sprøde.
  • Tag makronerne ud af ovnen når de er færdige og lad dem køle af på en rist.

Råcreme

  • Pisk æggeblommer og flormelis hvidt og cremet og sæt det til side.
  • Pisk derefter fløden til en letpisket flødeskum.
  • Kom ca. en tredjedel af flødeskummet over i æggesnapsen og rør det godt sammen.
  • Vend så det sidste flødeskum forsigtigt i og sæt cremen på køl til den skal bruges.
  • Cremen kan selvfølgelig smages til med f.eks. vanilje eller andre smagsgivere.

Brombærtrifli

  • Drys sukkeret over brombærerne, vend det forsigtigt rundt og lad dem trække i mindst 30 min.
  • Knus en håndfuld makroner let i hvert glas og giv dem et stænk rom, sherry eller anden form for spiritus, hedvin eller likør.
  • Kom de råmarinerede brombær ovenpå og fordel til sidst cremen i de to glas. Pynt evt. med et par friske brombær og letknuste makroner.

Noter

Nogle foretrækker at lade triflien stå og trække lidt, så makroner bliver lidt mushy, mens andre foretrækker, at den bliver samlet i sidste øjeblik, så makroner stadig er lidt crunchy. Jeg foretrækker min samlet i sidste øjeblik, så der også er lidt sprødt i triflien.
Server brombærtriflien som du ønsker den og nyd den i godt selskab - det gør den kun bedre.