Vegetarburger med kikærtebøffer - opskrift på vegetarisk burger

Husk at sætte kikærterne i blød aftenen før og sæt lidt ekstra tid af til at koge dem. Farsen kan med fordel laves i god tid inden burgerne skal laves. Opskriften på hjemmelavede burgerboller finder du her.
Ret: Hovedret
Antal: 4
Forfatter: Maiken Bundgaard

Ingredienser

  • 200 g tørrede kikærter
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 chilier (afhængig af styrke)
  • Et lille bundt bredbladet persille
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. salt
  • 30 g hvedemel
  • Saften af 0,5-1 citron

Sådan gør du

  • Sæt de tørrede kikærter i blød natten over, og kog dem derefter i ca. 45 minutter. 
  • Persillen vaskes og hakkes fint. Chilierne skal også hakkes fint. 
  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend det til en fin fars. Farsen skal være fast (tilføj evt. mere mel, hvis den virker for våd). 
  • Smag farsen til og kom den herefter i køleskabet i minimum 30 minutter for at hvile, så den er nemmere at forme til bøffer. 
  • Form fire bøffer og steg dem på en pande i ca. 5 minutter på hver side. 

Noter

Bøfferne kan kommes i en burger eller spises for sig selv. Her har vi kommet lagret cheddar, dressing på hjemmelavet mayonnaise, lidt forskelligt grønt samt most avocado i burgeren. Drik gerne en iskold, humlet øl til!