Hvidkål

Hvidkålssalat med æble og yoghurt

Jeg lavede en portion af et kvart hvidkål og 3 store æbler, hvilket er nok til 3-4 personer som tilbehør. Salaten kan selvfølgelig også laves med andre typer kål.
Ret: Salat
Køkken: Nordisk
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • ¼ hvidkål
  • 3-4 æbler
  • Masser af friskhakkede krydderurter (jeg brugte purløg og persille)
  • 5 dl yoghurt naturel
  • Et lille skvæt rapsolie

Sådan gør du

  • Kasser de yderste blade på hvidkålet og halver det. Halver den ene halvdel og snit det kvarte kål fint og kom det op i en skål.
  • Skyl æblerne, skær dem ud i passende stykker og smid det op til kålen.
  • Vask krydderurterne, hak dem fint og kom dem op til kål og æbler.
  • Hæld en go klat yoghurt over og rør rundt. Tilsæt yoghurt til du synes det er passende. Tilsæt til sidst et lille skvæt go' olie og smag til med salt og peber.

Noter

Server f.eks. hvidkålssalaten til en lækker porchetta, ovnstegt kylling eller til et stykke stegt fed fisk (f.eks. laks).