Hjemmelavede frikadeller med rodfrugter

Opskriften giver 18-20 frikadeller.
Ret: Hovedret
Køkken: Nordisk
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 400 g  økologisk hakket kalvekød/flæsk
  • 0,75 dl rasp/havregryn
  • 1 løg , revet
  • 200 g revet rodfrugter (f.eks. gulerod, selleri, pastinak, etc.)
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • Et par kviste frisk timian , plukket og hakket (kan erstattes med tørret)
  • 1 tsk. fint salt
  • Peber
  • Rigeligt smør til stegning

Sådan gør du

  • Start med at røre kødet godt sammen med saltet - dette gør farsen sej og giver en mere fast frikadelle i sidste ende.
  • Tilsæt så de øvrige ingredienser og rør det hele sammen.
  • Lad farsen hvile mindst 30 min. tildækket i køleskabet.
  • Form farsen til frikadeller (jeg plejer at forme dem med en spiseske i den ene hånd) og steg dem i rigeligt smør. Steg evt. en lille tester først for tjekke om de mangler salt og/eller peber.

Noter

Frikadellerne kan evt. holdes varme i ovnen i et tildækket fad indtil de alle er stegt. Server med det ønskede tilbehør (f.eks. kold kartoffelsalat) og evt. med en go' øl til.