Rødkålssalat med klementiner og græskarkerner

Frisk og lækker rødkålssalat, der smager skønt til et par stegte confiterede andelår, en langtidssteg and, et godt stykke lam eller blot et god svinekotelet.
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Nordisk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 8
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Rødkålssalat

  • 1/2 rødkål
  • 4 store klementiner (kan erstattes med en passende mængde appelsiner)
  • 50-75 g græskarkerner

Dressing

  • 6 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamico
  • 1 tsk. dijonsennep

Sådan gør du

Rødkålssalat

  • Snit rødkålen fint og kom den op i en stor skål.
  • Pil klementinerne, del skiverne og skær dem ud i mundrette stykker. Fjern evt. kerner og kom dem op i skålen til rødkålen.
  • Rist græskarkerne af på en pande i lidt olivenolie til de begynder at poppe. Rør jævnligt og hold øje med, at de ikke brænder på.
  • Krydr græskarkernerne med lidt salt og lad dem køle af på noget fedtsugende papir.
  • Vend dressingen i salaten og drys græskarkerne over ved servering.

Dressing

  • Pisk ingredienserne godt sammen og smag til med lidt salt og peber.

Noter

Den friske rødkålssalat kan varieres alt efter humør. Den smager f.eks. skønt med lidt friske æbletern i og den kan også sagtens laves med appelsin i stedet for klementiner.