Vegetariske selleribøffer med ost

Opskriften giver ca. 12-14 selleribøffer.
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 6
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 500 g revet knoldselleri
  • 1-2 fed hvidløg , finthakket/presset
  • 70-75 g rasp
  • 3 æg
  • 100 g pecorino (eller anden fast ost som f.eks. parmesan, manchego, vesterhavsost, etc.)
  • Et lille bundt kørvel (kan erstattes med anden krydderurt efter humør)
  • Evt. lidt friskhakket chili
  • 1 tsk. fint salt
  • Friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Skræl sellerien og riv den på et groft rivejern.
  • Skyl og hak kørvelen.
  • Riv osten på et rivejern og bland alle ingredienserne godt sammen i en skål.
  • Juster farsens konsistens med rasp, hvis du synes, at den er for våd. Lad farsen hvile i ca. 30 min. på køl.
  • Form farsen til bøffer og steg dem ved jævn varme på en pande i lidt olie indtil de er gyldne.

Noter

Server de vegetariske selleribøffer med en god salat, i en burger eller hvad du nu lige er i humør til.