Raita med græsk yoghurt og mynte

0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Indisk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 6
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 1/2 - 1 agurk
  • 3 tomater
  • 1-2 forårsløg
  • 1 mild chili , befriet for kerner
  • 500 g græsk yoghurt 10%
  • Saft af ca. en halv lime
  • Mynte , finthakket
  • Evt. oregano , finthakket

Sådan gør du

  • Flæk agurken på langs, fjern kernerne og skær den i små tern. 
  • Skær tomaterne ud i kvarte, fjern kernerne og snit dem i ca. samme størrelse som agurken. 
  • Kom agurk og tomat i en si og drys med salt for at trække væsken ud. Lad det stå og dryppe af i 1-2 timer.
  • Fjern kernerne fra chilien og hak chili og forårsløg fint. 
  • Rør agurk, tomat, forårsløg, chili og krydderurter i den græske yoghurt og smag til med limesaft, salt og peber.
  • Lad gerne raitaen trække et par timer inden servering.

Noter

Server f.eks. raitaen til vegetarisk curry, butter chicken eller lignende.