Vegetarcurry med kokosmælk og chapatibrød

Ret: Hovedret
Køkken: Indisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Vegetarcurry

  • 1 spsk. karry (f.eks. Sambhar fra ASA)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 50 g ingefær
  • 1/2 selleri (ca. 600 g)
  • 300 g gulerødder
  • 400 g rosenkål
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2 ds. kokosmælk
  • Saft af 1/2-1 lime

Chapati

  • 360 g hvedemel (erstat evt. 100 g med grahamsmel)
  • 2 dl vand
  • 8 g salt
  • Smeltet smør til pensling

Til servering

  • Friskhakket bredbladet persille eller koriander

Sådan gør du

Vegetarcurry

  • Snit løg, hvidløg og ingefær fint.
  • Skær det værste af stokken på rosenkålene og fjern de yderste blade. Skær dem i kvarte.
  • Skræl resten af grøntsagerne og skær dem ud i tern på ca. 2x2 cm.
  • Kom et godt skvæt olivenolie i en varm gryde.
  • Tilsæt karry, hvidløg og ingefær og lad det stege i ca. et minuts tid.
  • Tilsæt de hakkede løg og lad det sautere ved middel varme i ca. 5 min.
  • Tilsæt tomatpure og lad det stege med et par minutter.
  • Tilsæt selleri, gulerod og kokosmælk, kog det hele op og lad det simre under låg i ca. 10 min.
  • Tilsæt de kvarte rosenkål og lad det simre under låg i yderligere 5-10 min. indtil grøntsagerne er møre.
  • Smag curryen til med limesaft og salt.

Chapati

  • Ælt mel, vand og salt sammen til en smidig dej.
  • Lad dejen hvile i ca. 5-10 min.
  • Del dejen i 8-12 dele og rul dem tyndt ud.
  • Steg brødene et af gangen på en tør pande ved middel-høj varme til det begynder at tage farve og vend brødet.
  • Lad gerne brødet puste sig lidt op og pres luften ud med en spatel.
  • Når brødet er på grænsen til at blive sort nogle steder er det færdigt.
  • Tag brødet af varmen og pensl det med smeltet smør.

Noter

Drys friskhakket persille over din vegetarcurry og server med chapati.