Kulmule med tomatkompot, bagt fennikel og oliven

I stedet for kulmule kan snildt bruge andre magre torskefisk. Til tomatkompotten brugte jeg tomater af sorten Rosso fra Pedersen Udvalgte.
Ret: Hovedret
Køkken: Middelhavs
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 300 g kulmulefilet uden skind
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 300 g tomater (f.eks. af sorten rosso)
  • 1 fennikel
  • 0,5 dl hvidvin
  • En håndfuld udstenede oliven (gerne kalamata)
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Soigner fileterne, hvis nødvendigt, giv dem et skud salt og sæt dem til side.
  • Snit løg og hvidløg fint og sæt dem til side.
  • Skær tomaterne ud i mindre stykker og sæt dem til side (jeg skar de små tomater ud i kvarte).
  • Skær toppen af fenniklen og skær den ud i 6-8 både. Kom bådene op i et ildfast fad, vend dem sammen med et stænk olivenolie, salt og peber. Hæld hvidvin ved og bag fennikelbådene i 30-45 min. ved 200 grader.
  • Varm en gryde op og sauter løg og hvidløg i et skvæt olivenolie ved middel varme. Løgene må ikke tage farve.
  • Når løgene er begynder at blive blanke, tilsættes de udskårne tomater. Lad nu tomaterne stå og snurre ved lav til middel varme i en halv times tid. Rør gerne et par gange undervejs.
  • Når tomatkompotten er ved at være kogt godt sammen, hakkes de udstenede oliven groft og tilsættes kompotten. Giv også gerne kompotten et godt stænk olivenolie.
  • Smag kompotten til med salt og peber (og evt. sukker, hvis nødvendigt).
  • Når tomatkompot og fennikel er ved at være færdige, varmes en pande godt op til fisken.
  • Vend den side af fisken, hvor skindet har siddet, i mel og steg fisken i et godt skvæt olivenolie. Kom også en klat smør på panden når du har lagt fisken på. Steg kun fisken på siden med mel og hæld løbende fedtstof over fisken.

Noter

Anret de bagte fennikelbåde på en tallerken, kom en god skefuld tomatkompot over og læg til sidst fisken oven på. Husk at krydr fisken med lidt saltflager og spis gerne et stykke friskbagt focaccia til.