Krydret julekage med romsmørcreme

Opskriften er til ca. 4-6 personer, og den er bagt i en springform, som er 18 cm i diameter.
Ret: Bagværk
Antal: 6
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Krydret julekage

  • 125 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 2 æg
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. pumpkin pie krydderi (se note)

Smørcreme med rom

  • 100 g blødt smør
  • 75 g flormelis
  • 1 spsk. mørk rom

Sådan gør du

Krydret julekage

  • Smør og brun farin røres grundigt sammen. Tilsæt æggene tilsættes ét af gangen mens der røres.
  • I en anden skål blandes mel, bagepulver og pumpkin pie krydderi sammen.
  • Tilsæt melblandingen til æggemassen og rør dejen grundigt sammen.
  • Smør en springform (ca. 18 cm. i diameter) og bag kagen ved 180 grader i 30-35 minutter.
  • Lad kagen køle af inden den flækkes og smøres med smørcreme. Drys kagen med flormelis inden servering.

Smørcreme med rom

  • Kom det bløde smør op i en skål og sigt flormelissen i.
  • Tilsæt rom og pisk smørcremen godt sammen til den er dejlig cremet. Smag evt. til med mere rom.

Noter

Jeg brugte en pumpkin pie krydderiblanding fra ASA, som består af kanel, muskatnød, ingefær og nelliker. Har du ikke noget pumpkin pie krydderiblanding, kan du bare bruge de samme krydderier i stødt stand. Prøv dig frem med dine yndlingskrydderier og blandingsforhold.