Flødestuvet kålrabi


Ret: Tilbehør
Køkken: Nordisk
Antal: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 kålrabi (ca. 300 g)
  • 1 dl hvidvin
  • 2,5 dl fløde
  • Citronsaft
  • Evt. en håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

  • Skræl kålrabien og skær den ud i tern.
  • Snit løg og hvidløg fint og sauter dem i lidt olie.
  • Tilsæt kålrabi og hvidvin og damp kålrabien mør under låg (ca. 10 min. afhænger af størrelsen på ternene).
  • Når kålrabien er mør tilsættes fløden. Lad den koge lidt ind til det begynder at tykne lidt.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber og drys evt. en håndfuld friskhakket bredbladet persille over til sidst.