Jordskokkepanna cotta med stenbiderrogn


Ret: Forret
Køkken: Nordisk
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Jordskokkepanna cotta

  • 300 g jordskokker
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1,5 dl letmælk
  • Smør
  • 2 blade husblad

Syltet agurk

  • 1/2 agurk
  • 2 dl lagereddike
  • 0,5 dl sukker

Til anretning

  • 100 g stenbiderrogn (smagt til med salt og evt. citronsaft)
  • Lidt sprødt rugbrød (skåret tyndt og bagt sprødt i ovnen)
  • Evt. lidt fintsnittet purløg og rødløg

Sådan gør du

Jordskokkepanna cotta

  • Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker.
  • Kom dem op i en gryde sammen med fløde og mælk og kog dem møre ved svag varme under låg.
  • Blend jordskokkerne med mælk og fløde.
  • Tilsæt en klat smør og blend suppen helt glat. Smag til med salt og peber.
  • Udblød husblassen i koldt vand i 5-10 min. og rør det ud i den lune suppe.
  • Sigt suppen over i portionsglas, dæk dem over og sæt dem på køl.
  • Lad dem sætte sig på køl i min. 2-3 timer eller natten over.

Syltet agurk

  • Skræl agurken, halver den og fjern kernerne.
  • Kog eddike og sukker op til sukkeret er smeltet, tag det af varmen og lad det køle lidt af.
  • Skær agurken ud i små tern/strimler og hæld den afkølede eddikelage over.
  • Lad agurkerne trække i min. 1-2 timer.

Noter

Tag stenbiderrogn, syltet agurk og jordskokkepanna cotta ud af køleskabet ca. en halv time før servering. Anret en god skefuld stenbiderrogn på hver panna cotta sammen med lidt syltet agurk og sprødt brød. Server evt. lidt rødløg og purløg ved siden af.