Amerikanske pandekager

Opskriften er til to personer og giver ca. 10 pandekager
Ret: Bagværk
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 2
Forfatter: Maiken Bundgaard

Ingredienser

  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 25 g sukker
  • 1 stort æg (delt i blomme og hvide)
  • dl mælk
  • 20 g smeltet smør

Sådan gør du

  • Bland mel, bagepulver og sukker sammen i en skål.
  • Tilsæt æggeblommen, mælk og smeltet smør og pisk det godt sammen.
  • Lad dejen hvile på køl en halv times tid eller indtil næste morgen.
  • Når pandekagerne skal bages røres dejen godt igennem.
  • Pisk æggehviden stiv for sig selv og vend den forsigtigt i dejen.
  • Bag pandekagerne ved middel varme.

Noter

Server f.eks. de amerikanske pandekager med ahornsirup, marmelade og/eller friske bær.