Ovnstegt kylling med salvie og citron

Salvie og citron fungerer rigtig godt til kyllingen, men ellers så kan jeg også varmt anbefale at prøve at lave opskriften med rosmarin i stedet for salvie.
Ret: Hovedret
Køkken: Nordisk
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Salviesmør

  • 50 g blødt smør
  • En håndfuld frisk salvie
  • ½ citron , skal heraf

Ovnstegt kylling

  • 1 kylling
  • 1 portion salviesmør
  • 1 øko. citron
  • 1 løg
  • 4-6 fed hvidløg

Perlespeltsalat med savojkål

  • 2 dl spelt
  • 4 dl vand
  • ½ savoykål
  • 1 citron , saft og skal heraf
  • 200 g hytteost (4,5%)
  • Et skvæt olivenolie
  • Syltede rødløg

Sådan gør du

Salviesmør

  • Hak salvien og rør den sammen med smør, citronskal og salt og peber. Er smørret ikke helt blødt, så kan man evt. lave salviesmørret i en minihakker e.l.

Ovnstegt kylling

  • Soigner kyllingen og skær evt. vingespidserne af (gem dem til fond!).
  • Løsn forsigtigt skindet fra brystfileterne og fordel salviesmørret godt under skindet. Smør resten af kyllingen godt ind i evt. resterende salviesmør.
  • Krydr kyllingen godt med salt og peber - både indvendig og udvendig.
  • Skær citron, løg og hvidløg groft ud, fyld det i kyllingen og luk den til med nogle kødnåle.
  • Steg kyllingen i en 200 grader varm ovn i ca. 50-60 min.
  • Lad kyllingen hvile i 10 min. inden den skæres ud.

Perlespeltsalat med savoykål

  • Kog perlespelten efter pakkens anvisning og sigt evt. resterende vand fra når den er kogt.
  • Snit savoykålet fint mens perlespelten koger.
  • Vend den kogte perlespelt sammen med den fintsnittede savoykål og hytteost.
  • Smag salaten til med lidt olivenolie og citronsaft og -skal og salt og peber.
  • Kom de syltede rødløg udover salaten inden servering.

Noter

Server den ovnstegte kylling med salvie sammen med perlespeltsalaten med savoykål. Server evt. også lidt godt brød til. Skulle der være kyllingekød til overs, så kan det med fordel gemmes til en gang hjemmelavet kyllingesalat.