Ceviche af torsk med rosa peber

Sørg for at brug helt frisk fisk og hold en god køkkenhygiejne. Frys gerne fisken i 24 timer før den optøs og bruges til ceviche.
0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Forret
Køkken: Mexicansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Antal: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 180-200 g filet af torsk (kan erstattes med andre typer lys fisk)
  • Saft af ca. ½ lime
  • Saft af ca. ¼ citron
  • Et skvæt god olivenolie
  • ½ tsk. rosa peber
  • En smule fintsnittet rødløg/skalotteløg
  • En smule chili , hakket fint
  • Evt. lidt bredbladet persille

Sådan gør du

  • Skær fisken ud i mundrette bider, f.eks. skiver på ca. 0,5 cm. Halver evt. fileten på langs først.
  • Pres lime- og citronsaft udover fisken. Dryp også lidt olivenolie udover.
  • Tilsæt rosa peber, løg, og chili og vend det hele godt sammen.
  • Dæk fisken over og lad den trække på køl i 1-3 timer afhængig af, hvor "tilberedt" du ønsker fisken.
  • Anret fisken på et fad eller tallerken og drys evt. lidt persille udover.

Noter

Som du kan se på billedet, så glemte jeg at komme persille på cevichen, men det giver altså lige det sidste til retten. Servér cevichen med en let sødlig Riesling og evt. lidt godt brød.