Blomkålscouscous med stegt kulmule - nemt og lækkert tilbehør

Til blomkålscouscousen brugte jeg estragon, bredbladet persille og peberurt (også kendt som sar), men dette kan selvfølgelig varieres efter humør.
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 600 g kulmulefilet i fire stykker
  • 1 stort blomkål
  • En god håndfuld krydderurter
  • 3-4 forårsløg
  • 1-2 citroner saft heraf
  • Et skvæt olivenolie
  • 100 g mandler
  • 300 g spinat

Sådan gør du

  • Tag fisken ud af køleskabet, så den kan få lidt temperatur inden den skal steges. Skrab skindet godt for at fjerne evt. skæl.
  • Del blomkålet i mindre buketter og vask det godt.
  • Kom blomkålsbuketterne op i en foodprocessor sammen med krydderurterne, og blend det kort tid indtil det har en couscous-lignende konsistens. Det skal kun lige blendes kort, så blomkålet ikke bliver kørt helt i smadder.
  • Snit forårsløgene fint og rør dem i.
  • Smag til med salt, peber, citronsaft og en god olivenolie og sæt det til side.
  • Hak mandlerne groft og rist dem på en tør pande. Kom dem over i en skål og lad dem køle af.
  • Sæt en grydefuld vand over med ca. 1 dl vand og en klat smør til spinaten.
  • Varm en pande op, kom lidt olie på og læg fisken på med skinsiden nedad når panden er godt varm.
  • Pres forsigtigt fisken ned de første 30 sek., så skindet kan blive stegt sprødt.
  • Når fisken er ved at være stegt tages den af panden.
  • Mens fisken steger, dampes spinaten 1-2 min. til det er faldet sammen. Smag til med lidt salt og citronsaft.
  • Lige inden servering vendes de hakkede, ristede mandler i blomkålscouscousen.

Noter

Fordel spinaten på fire tallerkener og læg et stykke stegt kulmule med skindet opad ovenpå og giv fisken lidt salt. Server sammen med blomkålscouscous.