Blinis med stenbiderrogn - opskrift på hjemmelavede blinis

Opskriften giver ca. 24-26 blinis, og som forret er det passende at beregne ca. 3-4 blinis pr. mand. Blinierne kan sagtens fryses og genopvarmes i ovnen.
Ret: Forret
Køkken: Nordisk
Antal: 8
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Blinis med boghvedemel

  • 60 g hvedemel
  • 60 g boghvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. tørgær
  • 1 dl sødmælk
  • 1 dl piskefløde (kan evt. erstattes med creme fraiche)
  • 1 æg
  • Smør til stegning

Garniture

  • 300 g stenbiderrogn
  • 1 citron
  • Creme fraiche 38%
  • Et bundt purløg
  • 1 rødløg

Sådan gør du

Blinis med boghvedemel

  • Sigt de to slags mel op i en skål sammen med salt og tørgær.
  • Rør mælk og fløde sammen med de tørre ingredienser.
  • Del ægget i blomme og hvide. Rør blommen ud i dejen og sæt dej og æggehvide på køl. Lad dejen hvile på køl i 30-60 min.
  • Tag dej og æggehvide ud af køleskabet og pisk æggehviden stiv.
  • Vend æggehviden i dejen og sæt dejen tilbage på køl, og lad den hvile i yderligere 30-60 min.
  • Sæt en pande på middel varme og tilsæt en skvæt olie og en klat smør, når den er varm. Bag blinierne til de er flot gyldne på begge sider. Brug ca. en lille spsk. dej på blini.

Garniture

  • Smag stenbiderrognen til med lidt fint salt og citronsaft og sæt på køl indtil servering.
  • Hak rødløg og purløg fint og sæt til side indtil servering.

Noter

Server blinierne med en klat god creme fraiche 38% (sørg for at brug en god, gerne økologisk creme fraiche), finthakket rødløg og stenbiderrogn og et drys purløg.