Dampet kuller i ramsløg med ærtepure og urter

Retten kan selvfølgelig også laves med andre magre torskefisk som f.eks. lyssej, torsk, lange etc.
Ret: Hovedret
Køkken: Nordisk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Dampet kuller i ramsløg

  • 300 g kullerfilet
  • 12-18 blade ramsløg

Ærtepure

  • 100 g ærter
  • Smør
  • Friskpresset citronsaft
  • 1-2 spsk. rygeost

Garniture

  • 50 g ærter
  • 1-2 spsk. kapers
  • 1 håndfuld blandede urter (f.eks. skvalderkål og skovsyre)

Sådan gør du

Dampet kuller i ramsløg

  • Soigner fileterne, hvis det er nødvendigt, krydr dem med salt og pak dem ind i ramsløgsblade.
  • Damp fisken i 8-10 min. indtil den er færdig. Bruger du en bambusdamper, så læg gerne fisken på et stykke bagepapir. 

Ærtepure

  • Blancher eller damp ærterne i et par minutter, indtil de er møre.
  • Blend ærterne med rigeligt smør og et par spsk. rygeost.
  • Smag til med citronsaft og salt, og hold evt. puréen varm i ovnen indtil servering.

Garniture

  • Sauter ærter og kapers i en god klat smør i et par minutter. Krydr med salt, peber og evt. lidt citronsaft.

Noter

Anret de dampede kullerfileter oven på en skefuld ærtepure, kom et par skefulde af de sauterede ærter og kapers over og pynt evt. med lidt urter. Server kogte nye danske kartofler til, evt. vendt med lidt smør og ramsløg.