Falafler i hjemmelavede fladbrød - den bedste opskrift på falafler

Opskriften giver ca. 30-40 falafler alt efter, hvor store man laver dem, og 12 fladbrød. Vi spiste to fladbrød pr. mand med 4-5 falafler i hver.
Ret: Hovedret
Køkken: Mellemøstligt
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Udblødning: 12 timer
Samlet tid: 13 timer
Antal: 6
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Falafler

  • 260 g tørrede kikærter
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 æg
  • Et bundt bredbladet persille
  • 1-2 tsk. hel spidskommen
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 2-3 tørrede chilier f.eks. Bird's Eye (kan udelades)
  • 2 tsk. stærk paprika
  • 1/2 citron skal og saft heraf
  • 2 tsk. fint salt

Fladbrød (8-12 fladbrød)

  • 15 g gær
  • 250 g mælk
  • 290 g hvedemel
  • 150 g fuldkornsmel
  • 5 g sukker
  • 10 g salt
  • 25 g olivenolie

Sådan gør du

Falafler

  • Udblød kikærter natten over (ca. 12 timer) og hæld vandet fra.
  • Rist spidskommen, fennikelfrø og chilier på en tør pande til det begynder at tage lidt farve og dufte skønt.
  • Giv krydderierne en tur i morteren til de er fint malet.
  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør det til en fin og let sammenhængende fars. Jo grovere farsen er jo dårligere hænger den sammen, og jo sværere bliver det at stege falaflerne.
  • Lad farsen hvile i køleskabet i 30-60 min.
  • Form farsen til små falafler og steg dem i rigeligt olie (har du en fritøse, så er det nu den skal frem) indtil de er gyldne.

Fladbrød

  • Rør gæren ud i mælken, tilsæt mel, sukker og salt og rør det sammen til en sammenhængende dej.
  • Tilsæt olien og ælt dejen til den er glat og smidig.
  • Dæk dejen til og lad den hæve i to timer på køkkenbordet.
  • Del dejen i 12 lige store kugler og rul dem ud til ca. 3 mm tykke fladbrød.
  • Varm en støbejernspande godt op og bag brødende ca. 1/2-1 minut på hver side.

Noter

Server falafler og fladbrød med forskellige salater, grøntsager og masser af grofthakket bredbladet persille. Rør f.eks. en creme fraiche dressing med masser af friskhakkede krydderurter, hvidløg, lidt citronsaft og -skal og salt og peber, som du kan servere til fladbrødene.