Store chokoladecookies med mandler

Opskriften giver ca. 12-14 store cookies.
Ret: Bagværk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Forfatter: Maiken Bundgaard

Ingredienser

  • 100 g blødt smør
  • 100 g mørk muscovadosukker
  • 50 g hvidt sukker
  • 1 æg
  • ½ tsk. bagepulver
  • 100 g hvedemel
  • 50 g mandler, finthakkede
  • 100 g mørkt chokolade f.eks. Valrhona Guanaja 70%
  • 100 g lys chokolade f.eks. Valrhona Jivara 40%
  • Flagesalt

Sådan gør du

  • Det bløde smør og de to slags sukker røres godt sammen i en skål.
  • Ægget tilsættes og røres i.
  • Hvedemel, bagepulver, salt og finthakkede mandler røres i dejen.
  • Hak chokoladen groft og rør den til sidst i dejen.
  • Form kugler af dejen (den er klistret, men kuglerne behøver heller ikke at være perfekte) og sæt dem på en bageplade (husk at lave godt med plads mellem dem – de flyder ud).
  • Tryk kuglerne lidt flade, drys med lidt flagesalt og bag dem ved 180 grader i ca. 14 minutter.
  • Lad dine cookies køle lidt af på en rist inden de nydes.